Iššūkis boksininkui – triatlono trasoje

Beveik keturiolika valandų trukusios intensyvios varžybos, trys išmėgintos sporto šakos ir pagaliau – išsvajotas finišas. Taip savo pirmąjį gyvenimo triatloną įveikė buvęs boksininkas, dabar treneris Daugirdas Šemiotas.

Trakuose surengtos triatlono "Iron100" varžybos, skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, sutraukė ne vieną dešimtį ištvermės sporto entuziastų.

Tarp drąsuolių, pasiryžusių įveikti triatlono distanciją, buvo ir daugkartinis Lietuvos bokso čempionas, pasaulio pirmenybių prizininkas D.Šemiotas. 35-erių kaunietis ne tik pasiekė finišą, bet ir viršijo iš anksto suplanuotą asmeninį grafiką.

Triatlonas – viena sunkiausių ir daugiausia ištvermės reikalaujančių sporto šakų pasaulyje: tenka 3,8 km plaukti, 180 km numinti dviračiais ir dar 42,2 km nubėgti. Vien atskiras rungtis įveiktų toli gražu ne kiekvienas sportininkas, o bendras visų trijų rungčių krūvis įkandamas tik itin gerai treniruotiems atletams.

Paklaustas, kodėl ryžosi tokiai avantiūrai, D.Šemiotas nusišypsojo.

"Baigus boksininko karjerą man vis pritrūksta iššūkių. Buvo pasirodymai "Lietuvos balse", dabar atsirado noras pasitikrinti organizmo galimybių ribas. Triatlonas man atrodė kažkas neįmanomo. Įsitikinau, kad labai norint galima atlaikyti net ir tokius krūvius", – sakė buvęs ringo meistras.

Abejojo, ar ištvers

Šiuo metu kaunietis vadovauja "Daugirdas Gym" klubui, kurį pats įkūrė, treniruoja boksininkus ir padeda fiziškai tobulėti sporto entuziastams. Todėl jis žinojo, kaip tinkamai pasirengti sunkiausioms gyvenimo varžyboms.

"Nuolat rūpinuosi sportine forma, tačiau specialiai triatlonui pradėjau ruoštis prieš pusantro mėnesio. Tai labai trumpas laikotarpis, todėl dirbau intensyviai, laikiausi griežtos dienotvarkės ir tinkamos mitybos principų", – pasakojo atletas.

Pasak Daugirdo, ne mažiau nei fiziškai teko dirbti ir psichologiškai. Prieš startą persekiojo abejonės, ar kūnas ištvers tiek valandų sporto, kada bus pasiektas vadinamasis lūžio taškas.

Tačiau nuoseklus pasirengimas, tinkamai suplanuotos trumpos atokvėpio minutės trasoje bei nusiteikimas jam padėjo po 13 val. ir 50 min. – valanda anksčiau nei planavo – pasiekti finišą.

Dėkojo artimiesiems

"Bėgdamas paskutinius kilometrus supratau, kad viską lemia mūsų tikėjimas savimi ir tikėjimas tuo, ką darai. Kiekvienas žmogus gali peržengti savo galimybių ribas, nes jos beveik neribotos. Svarbu pačiam tuo patikėti", – sakė D.Šemiotas.

Kiekvienas žmogus gali peržengti savo galimybių ribas, nes jos beveik neribotos.

Treneris teigė esąs itin dėkingas savo artimiesiems, šeimai ir treniruočių partneriams, be kurių pagalbos nebūtų taip sklandžiai įveikęs didžiausio gyvenimo iššūkio. Ne vieną treniruotę per dieną vedantis kaunietis pats treniruodavosi laisvu laiku – nuo 5–6 val. ryto, kartais net naktimis.

"Šeima manęs, galima sakyti, nelabai ir matė, todėl turėsiu jiems kažkaip už tai kompensuoti", – šypsojosi pašnekovas.

D.Šemiotas kol kas nesiryžo prognozuoti, ar ilgai tęs savo nuotykius triatlono trasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių