Pereiti į pagrindinį turinį

Ištraukti rankinio čempionatų atrankos varžybų burtai

2015-11-14 21:00
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Europos rankinio federacijos (EHF) konferencijoje Rumunijos sostinėje ištraukti vaikinų iki 20 metų atrankos į Europos čempionatą ir tos pačios amžiaus grupės merginų atrankos į pasaulio čempionatą burtai.

Vaikinų finalinis turnyras vyks Danijoje liepos 28 - rugpjūčio 7 dienomis, o be šeimininkų vietas jame jau užsitikrino trys geriausios 2014 metų 18-mečių Europos čempionato rinktinės - Prancūzija, Vengrija ir Ispanija. Pirmenybėse iš viso varžysis 16 komandų.

Dėl kelialapių į šį čempionatą likusios ekipos kausis balandžio 8-10 dienomis.

Burtai suskirstė ekipas į atrankos grupes. Lietuva pateko į pirmąją grupę kartu su Vokietija, Rusija ir Kosovu. Atrankos turnyras turėtų būti surengtas Rusijoje. Iš šios grupės į Europos čempionatą pateks dvi ekipos.

Merginų iki 20 metų pasaulio čempionatas numatytas kitąmet Rusijoje. Vietas ten jau turi šeimininkės, danės, rumunės bei švedės.

Europos zonos atrankoje varžysis 27 ekipos ir kovos dėl likusių kelialapių. Lietuvės pateko į antrąją atrankos grupę kartu su Vokietija, Čekija ir Bulgarija. Teisę žaisti pasaulio čempionate iškovos tik grupės nugalėtojos. Pasak pranešimo, pirmumo teisę rengti šios atrankos grupės varžybas turi Čekija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų