Japonijoje olimpinės ugnies estafetės pradžios ceremonija tikriausiai vyks be žiūrovų

Japonijoje šį mėnesį vyksianti olimpinio ugnies nešimo estafetės pradžios ceremonija tikriausiai vyks be žiūrovų, tačiau žiūrovai galės tiesiogiai stebėti deglo kelionę per Japoniją, pranešė vienas laikraštis.

Dienraštis „Yomiuri Shimbun“ rašo, kad tęsiantis koronaviruso pandemijai Olimpinių žaidynių organizatoriai baiminasi didelio žmonių skaičiaus per kovo 25 dieną Fukušimoje vyksiančioje ceremonijoje ir tikriausiai atsisakys planų įleisti 3 tūkst. žiūrovų, kaip buvo planuota anksčiau.

Tokijo olimpinių žaidynių atstovas spaudai sakė, kad „apsispręsti liko tik dėl Olimpinės ugnies estafetės starto detalių“.

Organizatoriai jau yra pateikę griežtas taisykles per visą šalį einančiai Olimpinės ugnies estafetei, kurią, kartu su Tokijo olimpinėmis žaidynėmis, buvo nuspręsta perkelti į 2021-uosius metus.

Specialiai vykti stebėti olimpinio deglo nešimo bus draudžiama. Žmonių prašoma tiesiogiai stebėti tik tą estafetės dalį, kuri vyks netoli jų namų ir laikantis atstumo nuo kitų žmonių.

Dėvėti kaukes bus privaloma; žiūrovų prašoma „reikšti palaikymą plojimais ir naudojant organizatorių išdalytas priemones, o ne šūksniais ir sveikinimais“.

Estafetė gali būti laikinai sustabdyta, jei toje vietoje bus per didelis skaičius žmonių.

Organizatoriai, bandydami įveikti abejones, ar šią vasarą Olimpinės žaidynės galės įvykti saugiai, paskelbė daugybę taisyklių, kuriomis siekiama pažaboti potencialų koronaviruso plitimą.

Be to, šį mėnesį organizatoriai spręs, ar leisti užsienio žiūrovams dalyvauti Tokijo Olimpinėse žaidynėse, o žiūrovų kiekio ribojimus turėtų priimti ateinantį mėnesį.

Žiūrovai iš užsienio negalės stebėti žaidynių

Japonija nusprendė neleisti žiūrovams iš užsienio stebėti Tokijo olimpinių žaidynių baiminantis, kad svečių antplūdis gali sukelti naujų koronaviruso atvejų protrūkį, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.

Kaip pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, vyriausybė priėjo prie išvados, kad „neįmanoma“ leisti sporto gerbėjams iš užsienio dalyvauti šios vasaros žaidynėse, kurios buvo atidėtos metams dėl koronaviruso pandemijos.

Taip nuspręsta kilus „Japonijos visuomenės būgštavimų dėl koronaviruso ir to fakto, kad daugelyje šalių aptikta labiau užkrečiamų (viruso) atmainų“, nurodė agentūra, cituodama neįvardintus pareigūnus.

Dienraštis „Asahi Shimbun“ pranešė, kad Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) prašė Japonijos padaryti išimtį su finansuotojais susijusiems svečiams iš užsienio. Pasak pranešimo, vyriausybė šį prašymą nagrinėja.

Nepaisant šią žiemą išaugusio naujų užsikrėtimų COVID-19 skaičiaus, viruso protrūkis Japonijoje nebuvo labai didelis, lyginant su kitomis šalimis. Iš viso Japonijoje buvo registruota maždaug 8 300 mirčių. Šalis išvengė griežtų karantino priemonių, nors Tokijo regione dabar galioja nepaprastoji padėtis, dėl kurios barai ir restoranai užsidaro anksti.

Tokijo 2020 metų olimpinių žaidynių organizatoriai pabrėžė, kad visuomenės saugumas yra šių liepos 23 dieną prasidedančių žaidynių „svarbiausias prioritetas“.

Pranešama, kad užsienyje Japonija pardavė maždaug 900 tūkst. žiūrovų bilietų.

Šią savaitę „Yomiuri Shimbun“ paskelbti apklausos rezultatai rodo, kad daugiau nei 75 proc. japonų nepritaria žiūrovų iš užsienio įleidimui.

Tokijo olimpiados vadovė Seiko Hashimoto (Seiko Hašimoto) penktadienį sakė, kad organizatoriai „tikrai nori surengti renginį stadionuose, pilnuose žiūrovų iš viso pasaulio“.

Tačiau tai padaryti bus sunku, jeigu „mūsų padėtis nebus tokia, kad galėtume juos priimti, ir padėtis medicinos įstaigose nebus tobula“, sakė ji.

Balandį organizatoriai taip pat turėtų priimti sprendimą dėl žiūrovų skaičiaus olimpinėse žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių