Pereiti į pagrindinį turinį

A. Jasikonis užėmė septintąją vietą paskutiniajame D. Britanijos motokroso etape

2013-10-07 19:21
BNS inf.
Arminas Jasikonis
Arminas Jasikonis / I. Gorodniakovos nuotr.

Paskutiniajame Didžiosios Britanijos motokroso čempionato etape puikiai pasirodė lietuvis Arminas Jasikonis. 16-metis anykštėnas klasikinėje Farleigh motokroso trasoje tiek kvalifikacijoje, tiek važiavimuose buvo tarp 10-ties stipriausių motokroso sportininkų.

Kietoka, beveik neturinti šuolių, tačiau galinti pasigirti įspūdingu reljefu trasa buvo dėkinga A. Jasikoniui - kvalifikacijoje "Route77 Energy Honda" komandai atstovaujantis lietuvis užėmė devintąją vietą, o trijuose važiavimuose atitinkamai finišavo 6-tas, 7-tas ir 10-tas, ir tai leido lietuviui šiame etape užimti aukštą septintą vietą tarp 35 sportininkų MX2 (motociklų iki 250 kub.cm.) klasėje.

Rezultatais šįkart jau labiau patenkintas buvo ir pats lenktynininkas: "Pagaliau motociklas važiavo geriausiai šį sezoną. Lenkijoje padaryti motociklo patobulinimai suveikė ir galėjau konkuruoti su stipriausiais. Aišku, ant pakylos užlipti dar nepavyko, tačiau judame teisinga linkme, startai buvo geresni. Pirmame važiavime startavau 6-tas, antrajame - 11-tas ir tik trečias startas nelabai pavyko, kai teko kilti pozicijomis iš 17-tos vietos. Visgi, pavyko palaikyti stabilų tempą, nedaryti klaidų ir teisingai paskirstyti jėgas, kas lėmė visai neblogą poziciją (7-ta vieta) tarp vyresnių konkurentų. Dabar grįšime į Lietuvą, o savaitgalį startuosiu Tanelio Leoko organizuojamose labdaringose varžybose Estijoje".

A. Jasikonio klasėje šiame etape greičiausias buvo Elliotas Banksas Browne'as, antras liko Bryanas MacKenzie's, o trečias - Stevenas Lenoiras.

MX1 (motociklų iki 450 kub.cm) klasėje nugalėjo Kristianas Whatley, antras finišavo Bradas Andersonas, o trečiąją vietą užėmė estas Gertas Krestinovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų