Pereiti į pagrindinį turinį

A. Jasikonis: važiuoti Lietuvoje visuomet smagu

2018-04-18 15:00
DMN inf.

Balandžio 21–22 d. vyks pirmosios 2018 m. "Nissan" Lietuvos motokroso čempionato varžybos. Vilniaus rajone esančioje Pagirių trasoje varžysis visi stipriausi Lietuvos sportininkai.

Arminas Jasikonis Arminas Jasikonis

Jose pasirodys ir žymiausias Lietuvos motociklų sporto atstovas – šalies čempionato marškinėlius jau išaugęs ir pasaulio motokroso čempionate MXGP dalyvaujantis Arminas Jasikonis.

Dvidešimtmetis anykštėnas šiuo metu susikoncentravęs į MXGP varžybas – čia jis šiemet debiutavo naujoje komandoje "Assomotor Honda", vairuoja motociklą "Honda". Praėjusių metų pabaigoje jis patyrė traumą – viename paskutiniųjų MXGP etapų kritus nuo motociklo, sportininkui išniro klubas, o kelias savaites trukusi reabilitacija neleido pabaigti sezono. Po kritimo varžybose JAV A.Jasikonis praleido du paskutinius etapus, tačiau bendroje 2017-ųjų MXGP įskaitoje sportininkas užėmė 13-ąją vietą.

– Arminai, praėjęs sezonas baigėsi nelabai sėkmingai. Ar dar jauti traumos padarinius?

– Kažkiek jaučiu. Tai buvo gana didelė trauma, bet manau, kad dabar viskas gerai. Nors kartais dar jaučiu padarinius, bet važiuoti, bėgti ar kažką kita daryti tai netrukdo.

– Trauma, nauja komanda, naujas motociklas, skirtingi pirmieji MXGP etapai. Kaip pats vertinate šio sezono pradžią?

– Taip, išties labai daug visko susidėjo į vieną vietą. Atėjau į komandą vėlai, nepasiruošęs, tačiau sezonas ilgas ir tikiu, kad per jį viskas klostysis tik geriau ir geriau.

– Kaip sekasi apsiprasti naujoje "Assomotor Honda" komandoje?

– Viskas gerai. Aišku, nelengva, nes aš atėjau iš vienos geriausių komandų visame MXGP. Nelengva, bet kiekvienoje treniruotėje jaučiuosi vis geriau.

– Ar lengva buvo rasti komandą po traumos?

– Trauma nebuvo toks blogas dalykas, ji netrukdė komandos paieškoms. Sutrukdė labai vėlai atėjusios naujienos iš mano senosios komandos – ji 2018-ųjų MXGP nedalyvauja. Todėl buvo sunkiau, nes daugelis komandų jau buvo pasirašę sutartis su kitais sportininkais.

– Dalyvaujate aukščiausio lygio varžybose – ar nėra sunku rasti motyvacijos grįžti ir kovoti Lietuvoje, juolab kad nekovojate dėl šalies čempiono titulo?

– Iš tikrųjų yra priešingai – visai smagu grįžti į Lietuvą ir dalyvauti varžybose dėl kolegų ir kitų žmonių. Motyvacija sugrįžti yra visada.

– Keliaujate po geriausias motokroso trasas visame pasaulyje. Ar galėtumėte jas palyginti su Lietuvos?

– Infrastruktūra dažnai skiriasi, ir gana smarkiai, tačiau pačios trasos ir gruntas nelabai – Lietuvoje trasos puikios. Tačiau motokrosas gana brangus sportas, tad nėra daug važiuojančiųjų, pati šaka nėra taip išvystyta.

– Kokios valstybės sirgaliai dėl motokroso išprotėję labiausiai?

– Manau, visų pagrindinių čempionato dalyvių – Vokietijos, Prancūzijos, Belgijos. Šiose šalyse motokroso gerbėjų palaikymas – didžiulis. Ten šis sportas populiarus, daug sportininkų, bet kurioje treniruotėje – daugybė žmonių, o varžybose – visa starto rikiuotė.

– Kas lemia sėkmę motokrose?

– Daug dalykų susideda. Talentas daug duoda, bet būtina ir daug dirbti – vien su talentu nepavažiuosi. Jis padeda, bet visko nepadaro. Didelį vaidmenį atlieka komanda. Norint tapti pasaulio čempionu, turi sutapti daug dalykų – ir komanda turi būti gera, ir pats pasiruošęs. Jeigu bent vienas dalykas bus netinkamas, nieko nesigaus. Motokroso lygis per pataruosius metus labai išaugo – bet kuris iš "Top 13" gali laimėti, jeigu tik pavyksta startas. Atsitiktinumų čia nebūna.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų