Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunasis disko metikas toliau gerina Lietuvos rekordus

2009-05-11 14:39
Jaunasis disko metikas toliau gerina Lietuvos rekordus
Jaunasis disko metikas toliau gerina Lietuvos rekordus / Alfredo Pliadžio nuotr. A.Gudžius - Lietuvos lengvosios atletikos viltis.

Kol Virgilijus Alekna dar tik ruošiasi pirmiesiems šio sezono startams, jaunieji disko metikai jau rodo puikius rezultatus.

Lietuvos lengvosios atletikos federacija (LAF) jau buvo skelbusi, kad GLIAC (Didžiųjų Ežerų) konferencijos čempionate Aleksas Abromavičius numetė diską 60,36 m ir tapo vienuoliktuoju Lietuvos disko metiku per visą istoriją, įveikusiu 60 m ribą. Prie 60 m ribos sėkmingai artėja ir Giedrius Šakinis, šį sezoną jau skraidinęs įrankį 56,68 m.

Tačiau daugiausiai vilčių lengvosios atletikos specialistai sieja su 18-mečiu Andriumi Gudžiumi. Balandžio pabaigoje Palangoje numetęs 1,75 kg svorio diską 59,34 m, sportininkas pagerino Lietuvos 18-mečių rekordą. O savaitgalį Panevėžyje vykusiose metimų pirmenybėse sportininko įrankis nuskriejo 63,15 m - tai ir naujas 19-mečių šalies rekordas.

Pasak jaunojo talento trenerio Valcovo Kidyko, su panašiu rezultatu Andrius Gudžius gali realiai pretenduoti į liepos pabaigoje Novi Sade (Serbija) vyksiančio Europos jaunimo čempionato medalius. „Praėjusiais metais pasaulio jaunimo čempionate aukso medaliui užteko 62 m. Tačiau pagrindinis Andriaus varžovas ukrainietis Mykyta Nesterenko (šios amžiaus grupės pasaulio rekordininkas) yra „tamsusis arkliukas“ - vieną dieną jis meta diską toliau nei 70 m, kitą dieną - 10 m arčiau. A.Gudžiaus mestas įrankis treniruotėse jau ne kartą yra skriejęs ir 65-67 m, tačiau labiausiai džiugina, kad varžybose Panevėžyje rezultatai buvo stabilūs - visi 5 sportininko bandymai buvo lygiaverčiai, įrankis skriejo ir 62,50, ir 62,94 m. Manau, dar šiemet ir šis rezultatas bus pagerintas, o kitais metais Kanadoje vyksiančiame Pasaulio iki 20 metų lengvosios atletikos čempionate galima tikėtis peržengti ir 70 m ribą.“

Paklaustas apie tai, kada A.Gudžius imsis „suaugusių“, t.y. 2 kg sveriančio disko, treneris sakė: „Šiuo metu baigiame pirmą pasirengimo vasaros sezonui etapą. Pagrindinis sezono tikslas - optimali forma liepos mėnesiui, tad nuo gegužės vidurio imsimės ir standartinio disko. Esu beveik tikras, kad dar šiemet sportininkas įveiks 60 m ribą. Tačiau prireiks dar maždaug dviejų metų kryptingo darbo iki gerų rezultatų tarp suaugusių diskininkų.“, - sakė treneris, iki šiol užimantis trečiąją eilutę toliausiai diską metusių lietuvių sąrašuose (68,44 m).

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų