Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunieji Lietuvos plaukikai – pasaulio čempionato prizininkai

2022-08-31 08:18
BNS inf.

Peru sostinėje Limoje prasidėjusiame FINA pasaulio jaunimo plaukimo čempionate jau pirmąją dieną lietuviai laimėjo medalį.

Kiril Stepanov, Daniil Pancerevas, Rokas Jazdauskas ir Tomas Lukminas
Kiril Stepanov, Daniil Pancerevas, Rokas Jazdauskas ir Tomas Lukminas / LPF nuotr.

Prestižinėje – keturi po 100 metrų laisvu stiliumi – estafetėje Daniilas Pancerevas, Kirilas Stepanovas, Tomas Lukminas ir Rokas Jazdauskas laimėjo bronzą, praneša Lietuvos plaukimo federacija.

Atrankoje mūsiškiai buvo greičiausi savo plaukime (3:21.28) ir į finalą žengė su antru rezultatu, nusileidę tik rumunams (3:19.28).

Finale lietuviai buvo dar greitesni, tačiau greičiau plaukė ir varžovai.

Nepaisant aršios konkurencijos, mūsiškiai su užduotimi susitvarkė puikiai. D.Pancerevas, K.Stepanovas, T.Lukminas ir R.Jazdauskas estafetę įveikė per 3 min. 20,41 sek. ir Lietuvai iškovojo bronzą.

Auksas atiteko Rumunijos komandai (3:18.84) su čempionatų rekordą pagerinusiu Davidu Popoviči priešakyje, o sidabrą iškovojo prancūzai (3:20.29), lietuvius aplenkę vos 0,12 sek.

Pasaulio jaunimo čempionatas yra svarbiausios FINA rengiamos jaunųjų plaukikų varžybos, o jose šiemet dalyvauja 8 lietuviai.

Pirmasis čempionatą pradėjo Tomas Lukminas. 17-metis panevėžietis vaikinų 400 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje kiek daugiau nei 4 sek. pagerino savo asmeninį rekordą ir užtikrintai laimėjo trečiąjį atrankos plaukimą, artimiausią varžovą pranokęs 1,38 sek. Lietuvis pirmavo visos distancijos metu, o nuotolį įveikė per 4 min. 3,19 sek.

Arti asmeninio šios rungties rekordo buvo ir 18-metis klaipėdietis Danielis Kvederis. Penktajame atrankos plaukime dalyvavęs lietuvis finišavo septintas ir užfiksavo 4 min. 0,49 sek. rezultatą.

Bendroje įskaitoje D.Kvederis užėmė 14-ą, o T.Lukminas – 17-ą vietą tarp 44 dalyvių. Į finalą pateko aštuoni geriausiai pasirodę plaukikai. Vietą finale garantavo 3 min. 55,59 sek. rezultatas.

Šis pasaulio jaunimo plaukimo čempionatas turėjo įvykti dar 2021 m. Kazanėje (Rusija), bet dėl tarptautinio sporto kalendoriaus pasikeitimų ir Tokijo olimpinių žaidynių perkėlimo į 2021 m. vasarą svarbiausios jaunimo varžybos buvo nukeltos į 2022 m. Po Rusijos karinės invazijos į Ukrainą FINA čempionatą Kazanėje atšaukė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų