Jaunosios Lietuvos golfo žvaigždės grumsis su pasaulio geriausiais

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Škotijoje prasidėjo atvirasis jaunimo golfo čempionatas, kuriame su geriausiais pasaulyje jaunaisiais golfo žaidėjais iš 79-ių šalių susirungs ir Lietuvos atstovai – Gilė Bitė Starkutė ir Vilius Belousovas.

Šią savaitę Škotijoje prasidėjo atvirasis jaunimo golfo čempionatas, kuriame su geriausiais pasaulyje jaunaisiais golfo žaidėjais iš 79-ių šalių susirungs ir Lietuvos atstovai – Gilė Bitė Starkutė ir Vilius Belousovas.

Atvirasis Škotijos jaunimo golfo čempionatas, į kurį šiemet susirinko 145 dalyviai, vyksta tuo pačiu metu kaip ir svarbiausias profesionalių golfo žaidėjų čempionatas „The Open Championship“. Į Škotiją kviečiami jaunuoliai iki 16 metų iš visų šalių, kurios yra Tarptautinės golfo federacijos narės.

Jaunuosius Lietuvos sportininkus į vieną iš reikšmingiausių jaunimo golfo čempionatų delegavo Lietuvos golfo federacija (LGF), gavusi kvietimą iš Škotijos karališkojo ir senojo Šv. Andrejaus golfo klubo (angl. „Royal and Ancient Golf Club of St.Andrews“).

„Čempionato organizatoriai pakvietė deleguoti du atstovus iš Lietuvos. Lietuvos golfo federacija, atsižvelgdama į jaunųjų golfo žaidėjų pasiekimus, atstovauti mūsų šaliai patikėjo tikrai perspektyviems jaunuoliams. Čempionate jie ne tik varžysis, bet turės progą asmeniškai susitikti su profesionaliais, aukštą vietą pasaulio reitinge užimančiais žaidėjais ir pasisemti iš jų patirties“, – sakė LGF generalinis sekretorius Mindaugas Markevičius.

„Patekimas į šį čempionatą prilygsta žaidimui olimpinėse žaidynėse ar pasaulio čempionate, nes dėl ribojamo amžiaus dažniausiai vaikams pavyksta sudalyvauti šiame čempionate tik vieną kartą. Lietuvoje golfas tik pradeda vystytis, tad mūsų didžiausias laimėjimas – galimybė dalyvauti ir semtis patirties“, – teigė į varžybas G. B. Starkutę atlydėjęs tėtis Arūnas Starkus.

Pačios golfo žaidėjos teigimu, dalyvavimas šiame turnyre jai yra didžiulė patirtis, padedanti priartėti prie profesionalų lygos.

„Aš labai džiaugiuosi galėdama dalyvauti viename didžiausių jaunimo čempionatų pasaulyje – čia susirinko atstovai iš visų šalių, kuriose žaidžiamas golfas. Mano tikslas – kuo geriau sužaisti ir patekti į trečią dieną vyksiančias atkrentamąsias varžybas. Dėl to turiu pademonstruoti puikius rezultatus ir aplenkti pusę žaidėjų“, – įspūdžiais iš Škotijoje vykstančio turnyro dalijosi penkiolikmetė G. B. Starkutė.

Anot dažnai įvairiuose golfo turnyruose ir čempionatuose dalyvaujančios sportininkės, žaidimas gimtinėje ir užsienyje gerokai skiriasi.

„Žaisdama Lietuvoje jaučiuosi lyg namie – draugiški laukai, paprastesni turnyrai. Atvykusi čia pastebėjau daug aukštesnį lygį – tiek kabant apie čempionato organizavimą, tiek apie žaidėjų meistriškumą“, – sakė G. B. Starkutė.

G. B. Starkutė ir V. Belousovas – vieni perspektyviausių Lietuvos golfo žaidėjų. Dalyvavimas tarptautiniuose čempionatuose teikia vilties, kad Lietuvos atstovus ateityje bus galima išvysti ir olimpinėse žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių