Pereiti į pagrindinį turinį

Jėgų santykis yra favoritų naudai

Jėgų santykis yra favoritų naudai
Jėgų santykis yra favoritų naudai / Nerijaus Jankausko nuotr. Akistata: "Neptūnas" ir "Nevėžis" šį sezoną kovojo du kartus ir abi pergales šventė kėdainiškiai.

Šiandien Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) prasideda pirmasis atkrintamųjų varžybų raundas – ketvirtfinalis. Jėgų santykis sensacijų nežada, tačiau favoritai nesijaučia absoliučiai ramūs.

"Nevėžis" nepamiršo 2007-ųjų

Pirmieji mačą iki dviejų pergalių pradės Kėdainių "Nevėžio" ir Klaipėdos "Neptūno" krepšininkai.

Šios komandos LKL ketvirtfinalyje buvo susitikusios ir 2007-aisiais. Tada triumfavo klaipėdiečiai, eliminavę varžovus 82:81 ir 91:77. Šiemet kol kas pranašesni kėdainiečiai: jie reguliariojo sezono varžybose įveikė "Neptūną" 100:82 ir 91:84.

Abu klubus skaudžiai grybštelėjo finansinis sunkmetis, tačiau ir "Nevėžio", ir "Neptūno" vadovai tvirtino, kad stengsis baigti čempionatą be įsiskolinimų.

"Gerbėjai mumis tiki, todėl reikės daug ką įrodyti. Norime nugalėti "Neptūną", sėkmingai pasirodyti pusfinalyje bei kovoje dėl trečiosios vietos. Komanda tai gali, vaikinų norai yra tokie patys, kaip ir mano", – baigiantis reguliariajam sezonui sakė "Nevėžio" vyriausiasis treneris Gintaras Leonavičius.

"Neptūnas" tikisi revanšo

Rytis Vaišvila, "Neptūno" vyriausiasis treneris, savo komandos ir "Nevėžio" galimybes patekti į pusfinalį vertina vienodai.

"Pagal rezultatus, žaidėjų sudėtį esame panašios komandos, – teigė strategas. – Nors šį sezoną pralaimėjome abejas rungtynes, esame nusiteikę kovoti ir laimėti ketvirtfinalį."

Pirmus metus uostamiesčio ekipą ugdančiam treneriui teks sunkus išbandymas. Priešpaskutinėse LKL rungtynėse su tuo pačiu "Nevėžiu" varžovų puolėjas Valdas Dabkus alkūne sulaužė pagrindinio uostamiesčio ekipos vidurio puolėjo Remigijaus Trakimo nosį. 205 cm krepšininkas gydosi ir šį sezoną aikštėje nebepasirodys.

Tai ne vienintelis "Neptūno" nuostolis šiame čempionate. Sausį sparnus į Vilniaus "Lietuvos rytą" išskleidė pagrindinis įžaidėjas Evaldas Dainys.

"Lemiamame etape versimės su tomis pajėgomis, kurias turime – 8-9 krepšininkais, – ant pirštų auklėtinius skaičiavo R.Vaišvila. – Bet pasveiko E.Dainį pakeitęs Arvydas Eitutavičius. Traumos nekamuoja kitų mūsų komandos lyderių."

R.Vaišvila iš "Nevėžio" komandos išskyrė įžaidėją Aidą Viskontą.

"70 proc. komandos sėkmės priklauso nuo šio žaidėjo, – paklausus, kurie varžovai kels didžiausią grėsmę "Neptūnui", ilgai nemąstęs atsakė treneris. – Mums didžiausias galvos skausmas – daug "Nevėžio" krepšininkų, galinčių būti komandos lyderiais. Vieną dieną taikliai atakuoja Gintaras Leonavičius, kitądien – Žydrūnas Stankus ar dar kuris nors. Todėl nėra prasmės ruošti gynybą prieš konkretų žaidėją. Daug paprasčiau kėdainiečiams. Jie žino, kad mūsų ekipoje daugiausiai taškų renka Martynas Mažeika, Valdas Vasylius ir Deivydas Gailius. Tačiau tai žinant dar nereiškia, kad galima bus juos uždengti."

"Šiaulių" kelyje – debiutantai

Ar "Šiaulių" vairininkui Antanui Sireikai teks specialiai nuteikti savo auklėtinius rungtynėms su LKL debiutantais "Kaunas Triobet" krepšininkais?

Tai, kad šiauliečiai apmaudžiai nepateko į Baltijos lygos (SEB BBL) elito diviziono finalo ketvertą, pasak A.Sireikos, užgavo širdį, todėl jie kupini ambicijų siekti tradicinės LKL bronzos.

"Turime išsaugoti trečiąją vietą, bet, manau, galėsime įkąsti ir "Žalgiriui" bei "Lietuvos rytui", – yra pareiškęs "Šiaulių" vidurio puolėjas Saulius Kuzminskas.

Šį sezoną šiauliečiai su "Kaunu Triobet" neturėjo problemų – svečiuose 89:74 ir namuose 87:62.

Kauniečiai jau įvykdė savo maksimumo programą – užėmė 6-ąją vietą, tačiau jų treneris Rimvydas Samulėnas tvirtino: "Sulig kiekviena pergale kyla vis didesnis noras žengti kuo toliau."

"Šiauliams" neprošal įsidėmėti "Kauno Triobet" stratego žodžius, juo labiau kad LKL reguliariąsias varžybas kauniečiai baigė trimis pergalėmis iš eilės.

Nelygiaverčiai derbiai

Kauno klubų "Žalgirio" ir "Aisčių" bei Vilniaus ekipų "Lietuvos ryto" ir "Sakalų" derbiai vargu ar bus klasikiniai – dramatiški iki paskutinės rungtynių sekundės.

Tituluotieji žalgiriečiai jaunesniuosius brolius pirmajame čempionato rate paauklėjo 84:71, antrajame – 90:54. Europos taurės laimėtojai "Sakalams" buvo negailestingesni – 105:75 ir 120:77.

Dariaus Dikčiaus auklėtiniai prieš "Žalgirį" laimėjo iš viso vieną kėlinį ir du baigė lygiosiomis, o Nerijaus Zabarausko vaikinai prieš "Lietuvos rytą" – du kėlinius.


Ketvirtfinalio tvarkaraštis

11 d. 16.10 val. "Nevėžis" – "Neptūnas"

13 d. 17 val. "Šiauliai" – "Kaunas Triobet"

15 d. 18 val. "Neptūnas" – "Nevėžis"

15 d. 18.45 val. "Žalgiris" – "Aisčiai"

15 d. 18.45 val. "Kaunas Triobet" – "Šiauliai"

15 d. 19 val. "Lietuvos rytas" – "Sakalai"

17 d. 18 val. "Sakalai" – "Lietuvos rytas"

17 d. 18.45 val. "Aisčiai" – "Žalgiris"

*18 d. 16 val. "Žalgiris" – "Aisčiai"

*18 d. 16.10 val. "Nevėžis" – "Neptūnas"

*18 d. 17 val. "Lietuvos rytas" – "Sakalai"

*19 d. 17 val. "Šiauliai" – "Kaunas Triobet"

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų