Pereiti į pagrindinį turinį

„Juventus“ – priimtas, „Neptūnas“ – nežinioje

2009-06-17 23:59
Realybė: jei „Neptūnas“ neišsikapstys iš skolų, vargu ar rudenį, kai prasidės naujas sezonas, žiūrovai turės kam ploti.
Realybė: jei „Neptūnas“ neišsikapstys iš skolų, vargu ar rudenį, kai prasidės naujas sezonas, žiūrovai turės kam ploti. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Į Lietuvos krepšinio lygą (LKL) priimta Utenos „Juventus“ komanda, o Prienų „Rūdupiui“, kad patektų tarp stipriausių komandų, teks rekonstruoti aikštelę.

Prasta direktoriaus nuotaika

Pirmadienį surengtame posėdyje LKL valdybos nariai vieningai balsavo už tai, kad Utenos komanda į lygą būtų priimta komerciniu principu – „Juventus“ klubui sumokėjus 350 tūkst. litų. Atmetę uteniškių prašymus sumažinti stojamąjį mokestį arba leisti mokėti dalimis, jie sutiko, jog pinigų pervedimo į LKL iždą terminas būtų pratęstas mėnesiui – ne iki rugpjūčio, o iki rugsėjo 1 dienos.

„Neptūno“ klubo direktorius Egidijus Prižgintas teigiamai įvertino tai, kad teks žaisti su Utenos komanda: „Kuo daugiau ekipų – tuo geriau, įdomiau žaidėjams ir žiūrovams“.
Tačiau direktoriaus balse nebuvo džiugesio gaidelių, nes „Neptūnas“ dar tebėra paskendęs pasibaigusio sezono skolose – rytojų gaubia nežinia.

„Neieškome net žaidėjų“, – atsiduso E.Prižgintas, žinodamas, kad klubas turi galiojančią sutartį tik su vienu krepšininku.

Utenoje – krepšinio bumas

Pristatant „Juventus“ klubą dalyvavo visi svarbiausi Utenos komandos ir miesto žmonės: Utenos meras Alvydas Katinas, klubo prezidentas Žydrūnas Urbonas ir direktorė Nijolė Kuzmickienė.

Ž.Urbonas tikino, kad „Juventus“ komanda jau išaugo Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) marškinėlius.

„Juventus“ ekipa gyvuoja penkerius metus, dvejus iš jų rungtyniauja profesionaliame lygyje, turi gerą infrastruktūrą, visus LKL reikalavimus atitinkančią areną. Komanda praėjusiame sezone turėjo solidų biudžetą, prilygstantį mažesnių LKL komandų biudžetams, ekipos finansinė padėtis buvo stabili. Utenoje praėjusį sezoną rinkosi vidutiniškai apie 1200 žiūrovų, su tokiais rodikliais tikrai nebūtume paskutiniai ir LKL. O į draugiškas rungtynes su „Lietuvos ryto“ komanda net netilpo visi norintys“, – tvirtino Ž.Urbonas.

A.Katinas pažymėjo, kad Utena yra pasiruošusi turėti LKL komandą, ir teigė, jog šiame Lietuvos regione daugiau miestų, kurie galėtų tą padaryti, nėra ir vargu ar artimiausiu metu gali atsirasti. Anot A.Katino, krepšinis Utenoje yra populiarus ir mėgstamas, miesto valdžia labai remia tokias „Juventus“ iniciatyvas bei prisidės prie klubo veiklos ir biudžeto formavimo.

„Rūdupiui“ teks pasistengti

Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionė "Rūdupio" komanda, į pajėgiausių ekipų lygą galėjusi patekti sportiniu principu – be jokio stojamojo mokesčio, neturi LKL reikalavimus atitinkančios salės. Prienų komanda įsipareigojo rekonstruoti aikštelę, jei bus priimta į LKL.

Valdybos nariai nusprendė, jog „Rūdupio“ komandos kandidatūra bus svarstoma, tačiau tik tuo atveju, jei klubas iki rugsėjo 1 dienos jau turės reikalavimus atitinkančią areną.

Tiesa, ar komandų bus daugiau nei praėjusiame sezone – sunku atsakyti, nes sklando kalbos, jog gali susijungti du Kauno penketukai – „Aisčiai“ ir „Kaunas-Triobet“. Nežinia ir dėl kitų vos sezoną baigusių ekipų. Tad gali būti, kad į LKL atėjus Utenos krepšininkams išliks toks pat komandų skaičius, kaip ir praėjusiose pirmenybėse – 11.

Bus mažiau legionierių

Taip pat posėdyje buvo svarstomas legionierių skaičius. Atsižvelgiant į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) nutarimą, LKL valdybos nariai pritarė, jog 2009-2010 metų sezone LKL rungtynėms komandos galės registruoti ne daugiau nei 4 legionierius. Pagal LKF patvirtintą projektą po metų legionierių skaičius LKL čempionate turėtų sumažėti iki 3.

„Neptūnui“ šis nutarimas nebuvo aktualus. Praėjusį sezoną komandoje nebuvo nė vieno užsieniečio. Negana to, didžiąją dalį sudarė Klaipėdos mieste ir regione išaugę krepšininkai.

Dėmesio susilaukė šįmet pasibaigusi LKL ir Lietuvos televizijos sutartis. Norą transliuoti rungtynes pareiškė "Lietuvos ryto" televizija ir "Sport 1" kanalas. Abi šios televizijos būtų jungtinis LKL transliuotojas. Anot "Lietuvos ryto" klubo valdybos pirmininko Jono Vainausko, šios televizijos kartu planuoja transliuoti dvigubai daugiau LKL rungtynių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų