K. Dombrovskis užėmė aukščiausią vietą tarp Lietuvos biatlonininkų pasaulio čempionate

  • Teksto dydis:

Asmeniniai startai pasaulio biatlono čempionate lietuviams baigėsi. Pokliukoje (Slovėnija) vykstančiose planetos pirmenybėse Lietuvos atstovams nepavyko patekti į prestižinę bendro starto rungtį, o aukščiausia mūsiškių vieta buvo iškovota vyrų 20 km asmeninėse lenktynėse.

Rungtyje, kurioje už netaiklų šūvį skiriama baudos minutė, sėkmingiausiai pasirodė Karolis Dombrovskis, užėmęs 38 vietą (šaudymas 1+0+0+0). Intrigą iki paskutinės šaudyklos išlaikęs Tomas Kaukėnas trasoje buvo greičiausias tarp lietuvių ir užėmė 53 vietą (1+0+0+2), o Vytautas Strolia liko 66-as (0+0+2+0).

K.Dombrovskis pelnė tris įskaitinius pasaulio taurės varžybų taškus. Vieną jis pridėjo ir penktadienį vykusioje 10 km sprinto rungtyje, kur užėmė 40 vietą.

„Trasoje šiandien jaučiausi pakankamai gerai, esu patenkintas savo šaudymu – pavyko padaryti tai, ką moku. Tačiau nuliūdino užimta vieta, su tokiu šaudymu tikėjausi kovoti dėl aukštesnių vietų ir gal net pasiekti savo rekordą. Deja, iki jo pritrūko daug, o kokia to priežastis, nežinau, neišanalizavome, nors savijauta nebuvo prasta“, – teigė K.Dombrovskis.

Biatlonininkas nepritaria tam, kad fizinei formai įtakos galėjo turėti sausio pabaigoje vykęs Europos čempionatas. Ten lietuviai buvo kur kas greitesni – V.Strolia sužibėjo persekiojimo rungtyje, o mišrios estafetės nariai užfiksavo istorinį rezultatą, finišo liniją kirtę ketvirti.

„Nenorėčiau kaltinti Europos čempionato, nes yra šalių, kurios vykdė tą pačią programą, dalyvavo Europos čempionate, o Pokliukoje pasirodė pakankamai gerai. Pavyzdžiui, latvis Andrejus Rastogujevas, ukrainietis Artiomas Pryma ar vienas kitas estas“, – vardijo K.Dombrovskis.

Savo pasirodymą pasaulio čempionate geriausiai iš rinktinės narių pasirodęs K.Dombrovskis įvertino patenkinamai.

„Dešimtbalėje sistemoje savo pasirodymą pasaulio čempionate vertinčiau 7,5, galbūt 8. Simboliškai pagerinau rezultatą sprinto rungtyje, tačiau nieko gero neparodžiau persekiojime. Šiandien galiu džiaugtis šaudymu, nors greitis nustebino neigiama prasme“, – sakė biatlonininkas.

Tuo tarpu fizine forma nudžiugino T.Kaukėnas: jei ne du netaiklūs šūviai paskutinėje šaudykloje, dvejų olimpinių žaidynių dalyvis būtų prasibrovęs į geriausiųjų 20-uką.

„Pradžia sezono buvo sunki, smagu, kad bent kažkiek galiu kovoti. Forma nėra superinė, bet žiūrint į tai, koks buvo pasiruošimas, sezono pradžioje sirgau koronavirusu, važiuojasi visai neblogai. Tuo tarpu šaudymo forma labai svyruojanti, nesu užtikrintas“, – pasakojo T.Kaukėnas.

53 vieta asmeninėje rungtyje jam yra aukščiausia nuo 2019 metų gruodį Estešunde (Švedija) vykusio pasaulio taurės etapo sprinto varžybų. Tiesa, į aukštas pozicijas jis pretendavo sausį Antholce (Italija) vykusiame planetos taurės etape ir Europos čempionate, tačiau asmeninių lenktynių ketvirtoje šaudykloje suklydo po tris sykius.

„Prisimenu Sočio olimpines žaidynes – išanalizavome, kad tada netaiklūs šūviai buvo dėl nuovargio. Šiais metais Antholce vėl prašoviau dėl nuovargio, nes kojos drebėjo, Europos čempionate taip pat. Bet šiandien kojos nedrebėjo, šiek tiek jaučiau baimę, kuri atsirado, nes paskutinėje šaudykloje visą laiką nepasiseka. Kol kas nesugebu susitvarkyti su pasąmone, dėl to tie šūviai skrenda pro šalį. Šiandien nebuvau pavargęs, pataupiau jėgas prieš šaudymą, bet bijojau spausti nuleistuką“, – prisipažino T.Kaukėnas.

Planetos čempionu tapo sezono atradimas Sturla Holmas Laegreidas. Norvegas užvertė visus taikinius bei 16,9 sek. pranoko taip pat nė karto nesuklydusį vokietį Arnda Peifferį. Bronza atiteko kitam norvegui Johannesui Dalei (0+1+0+0), kuris atsiliko 40,9 sek.

Lietuvos biatlonininkai čempionui pralaimėjo atitinkamai 5 min. 1,7 sek., 5 min. 39,1 sek. bei 6 min. 38,2 sek.

Ketvirtadienį vienetų mišrių estafečių varžybose dalyvaus T.Kaukėnas ir Natalija Kočergina. Planetos čempionatą mūsiškiai baigs šeštadienį vyrų estafetės rungtimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių