Pereiti į pagrindinį turinį

Kanojininkų duetas finale prilygo žaibui

2009-07-01 11:53
Kanojininkų duetas finale prilygo žaibui
Kanojininkų duetas finale prilygo žaibui / sventupis lt. nuotr. Lyderiai: R.Labuckas (priekyje) ir T.Gadeikis trečią kartą iš eilės tapo Europos čempionais.

Triskart Europos čempionas Tomas Gadeikis tvirtina, kad jam pirmą kartą iškovoti titulą buvo sunkiau, nei jį apginti.

Brandenburge (Vokietija) įvykusiose Europos baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybėse trenerio Egidijaus Gusto auklėtiniai, Pekino olimpiados dalyviai T.Gadeikis ir Raimundas Labuckas laimėjo aukso medalį, dviviete kanoja greičiausiai įveikę 200 m.

Šioje distancijoje lietuviai buvo pajėgiausi Senajame kontinente ir 2008-aisiais Italijoje bei 2007-aisiais Ispanijoje.

„Pernai varžovai turėjo galimybių mus aplenkti, šiemet jiems nepalikome jokių vilčių“, - sakė beveik dešimčia dienų už savo partnerį R.Labucką vyresnis T.Gadeikis.

- Tomai, kas lėmė jūsų su Raimundu pergalę Vokietijoje?

- Tikriausiai geresnis fizinis parengtumas, mūsų mėgstamas veržlus stilius. Sprinto varžybose sprogstamoji jėga - vienas pagrindinių kozirių. Po 200 m lenktynių finišo, pamatę konkurentų išvaizdą, supratome, kad jie neturėjo šansų perimti iniciatyvą. Mes prieš čempionatą nesijautėme užtikrinti šimtu procentų, nes Raimundas buvo susirgęs, jį kamavo trauma. Buvo neaišku, ar išvis galėsime dalyvauti varžybose. Džiaugiamės, kad viskas gerai baigėsi.

- Kaip vertini pasirodymą olimpinėje - 500 m - distancijoje?

- Penktoji vieta yra aukštas rezultatas. Be to, laimėjome savo grupės pusfinalį, o finale iki bronzos medalio pritrūko vos 0,556 sek. Aplenkėme dvi Pekino olimpiados finalininkų įgulas iš Baltarusijos ir Rumunijos. Po pusfinalio iki finalo turėjome maždaug dvi valandas atsigauti - tiek laiko per mažai, kad iš naujo sukauptum pakankamai jėgų lemiamam startui.

- Ar tiesa, kad pirmaisiais poolimpiniais metais dauguma favoritų šiek tiek atleidžia vadžias ir Europos ar pasaulio čempionatuose, taurių varžybose nekovoja visa jėga?

- Atkreipiau dėmesį, kad pasitempė jaunesni irkluotojai. O pripažinti lyderiai, pasiekę aukštą meistriškumo lygį, siekia stabilumo, bet prireikus gali iššauti taip, kaip iš tikrųjų sugeba.

- Pirmą kartą buvo surengtos estafečių 4 po 200 m varžybos. Kokį įspūdį jos tau paliko?

- Iš šalies žiūrint, tai - efektinga, emocinga rungtis, tačiau man ji nepatiko. Estafetė reikalauja didelės ištvermės, nes rengiama daug plaukimų, pertraukos tarp jų - tik po 40 min., todėl iš anksto galima įspėti, kas laimės finalą, - ta komanda, kuri turės daugiausiai jėgų.

- Kada su Raimundu pradėsite rengtis rugpjūtį Vokietijoje vyksiančiam pasaulio čempionatui?

- Savaitėlę atsipūsime ir vėl kibsime į darbą. Kol kas konkrečių tikslų šioms pirmenybėms neturime, bet stengsimės pasirodyti ne prasčiau, nei Europos čempionate. Konkurencija bus didesnė - prisidės olimpiniai čempionai kinai, stiprios kanadiečių ir kubiečių įgulos, tačiau tai suteiks varžyboms daugiau azarto.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų