Karjeros pergalė: buriuotojai V. Andrulytei – pasaulio čempionato bronza

  • Teksto dydis:

Omane, Al Mussanah mieste, vykusiame Pasaulio „Laser Radial“ čempionate Lietuvos buriuotoja olimpietė Viktorija Andrulytė po 6 dienų ir 11 lenktynių gruodžio 6 d. Lietuvai iškovojo bronzą už nugaros palikdama net šiųmetinę olimpinę čempionę, Danijos buriuotoją Anne-Marie Rindom.

Aukso medalį moterų grupėje iškovojo belgų buriuotoja Emma Plasshaert (71 t.), sidabrą – Lenkijos atstovė Agata Barwinska (71 t.). Nuo šių abiejų pozicijų V. Andrulytę (73 t.) galutinėje įskaitoje skyrė vos 2 taškai, kas rodo, kad kova dėl aukštesnės pozicijos buvo itin artima ir intensyvi iki pat paskutinės minutės.

„Labai džiaugiuosi! Čempionatas truko 6 dienas ir kiekviena jų buvo labai ilga, nes lenktynės vykdavo iki pat saulėlydžio. Tačiau organizatoriai sugebėjo įvykdyti 11 lenktynių. Susirinkusių sportininkių lygis buvo labai aukštas ir ypač džiaugiuosi, kad pavyko aplenkti net ir šių metų olimpinę čempionę. Iš tiesų paskutinė diena buvo labai sudėtinga, bet nors ir padariau kelias klaidas, man pavyko visose šios dienos lenktynėse užtikrintai finišuoti laivyno priekyje ir tai lėmė bronzos medalį“, – po finišo džiaugėsi V. Andrulytė.

Buriuotojos teigimu, į čempionatą susirinko kone visos stipriausios planetos buriuotojos, tad kova kasdien buvo tikrai įtempta, o kiekviena, net mažiausia klaida kainuodavo daug. Pirmąją dieną dėl štilio praleidus ant kranto, likusiomis dienomis organizatoriai siekė atsigriebti rengdami nebe po dvi, o po tris lenktynes per dieną, tad sportininkės iš distancijos ant kranto grįždavo jau sutemus.

Šis čempionatas daugeliui sportininkių – jau pasiruošimo 2024 metų Paryžiaus olimpiadai pradžia.

„Paryžiaus olimpinis ciklas gerokai trumpesnis nei Tokijo. Dabar liko tik du su puse metų iki olimpiados, o atranka bus už pusantrų. Mano tikslas, žinoma, yra iš pirmo karto atsirinkti į žaidynes. Kiek mačiau, turėsime panašų laivyną į tokį, kokį turėjome Tokijuje, tai kiek palengvina situaciją. Tačiau bet kuriuo atveju kova bus intensyvi, nes visos ruošiasi tikrai stipriai“, – teigė V. Andrulytė.

Iš viso čempionate varžėsi 63 pajėgiausios pasaulio buriuotojos. Lenktynės vyko gruodžio 1-6 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių