Pereiti į pagrindinį turinį

"Kauną" aplenkė "Ekranas"

"Kauną" aplenkė "Ekranas"
"Kauną" aplenkė "Ekranas" / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Lietuvos futbolo A lygoje lyderio poziciją užėmė Panevėžio "Ekranas", aplenkęs čempiono titulą ginantį "Kauną".

Gelbėtojas - varžovo brolis

Kauniečiai, jau galvodami apie UEFA taurės turnyro mačą su italų "Sampdoria", po atkaklios kovos minimalia persvara 1:0 palaužė "Šiaulius".
Nugalėtojų gretose sėkmingai debiutavo iš Škotijos grįžęs Kęstutis Ivaškevičius - jis įmušė vienintelį mačo įvartį.

Aikštės šeimininkai iš karto griebė jautį už ragų - jau pirmoji "Kauno" ataka galėjo baigtis rezultatyviai, tačiau šiauliečių vartininkas Liudvikas Valius atrėmė Artūro Rimkevičiaus smūgį. Pirmajame kėlinyje padidinti skirtumą galėjo Tomas Miklinevičius, antrajame - Linas Pilibaitis, Rafaelis Ledesma.

Likus žaisti daugiau nei dešimt minučių, progą išlyginti rezultatą turėjo "Šiaulių" legionierius Viktoras Raskovas, tačiau paskutinę akimirką kamuolį nuo vartų linijos atmušė "Kauno" gynėjas Tomas Kančelskis. "Brolis išgelbėjo varžovus", - po mačo pajuokavo "Šiaulių" klubo sporto direktorius Deivis Kančelskis.

"Prastos rungtynės. Buvo sunku laimėti, nes pirmajame kėlinyje žaidėme nelabai gerai, o antrajame geriau pradėjo žaisti varžovai", - kalbėjo "Kauno" vyriausiasis treneris Jose Couceiro.

Pinigų dar negavo

Vilniaus "Žalgirio" futbolininkai ir toliau skina pergales, nors klubo vadovai ir toliau nevykdo pažadų pradėti mokėti atlyginimus.
"Žalgiris" svečiuose 2:1 įveikė autsaiderę "Šilutę" ir A lygoje iškovojo trečią pergalę iš eilės.

"Jau trečias man šiandien skambinate ir klausiate, ar gavome algas, - vakar sakė "Žalgirio" veteranas Igoris Morinas. - Nieko naujo negaliu pasakyti. Šiandien mums laisva diena, bet pinigų nepervedė, niekas iš klubo neskambino. Laukiame toliau."
Laukdami išsvajotų atlyginimų žalgiriečiai rungtyniauja geriau, nei tada, kai pinigus gaudavo laiku. I.Morinas tai aiškino tuo, kad komandos neslegia atsakomybė už rezultatus.

"Nejaučiame jokio spaudimo. Į komandą atėjo daug jaunimo, jie noriai dirba, siekia save parodyti. Jie daugiausia laksto, o mes, veteranai, padedame patarimais ir nukreipiame tą energiją teisinga linkme. Kol kas visai neblogai pavyksta", - šyptelėjo I.Morinas.

Tiesa, jis nelabai tiki, kad "Žalgiris" ir toliau tęs savo sėkmingą seriją. Du ateinančius savaitgalius vilniečių laukia dvikovos su "Kaunu". "Žiūrėsime, kaip seksis. Bandysime įkąsti ir čempionams", - kovingai kalbėjo "Žalgirio" lyderis.

Vieni ateina, kiti išeina

Be atlyginimų ginti "Žalgirio" garbę nusiteikę ne visi. Nesulaukdamas, kada vadovai pradės įgyvendinti savo pažadus, praėjusią savaitę komandą paliko puolėjas Nikolajus Misiukas.

Jis pasirašė sutartį su Graikijos Dramos "Doksa" komanda. Kiek anksčiau Vilniaus ekipą paliko ir saugas Gerdas Aleksa.

Tačiau į jų vietą stoja ne tik žalias jaunimas. "Žalgiriui" jau artimiausiu metu turėtų padėti Tomas Ražanauskas. Po traumos atsigaunantis 32 metų buvęs Lietuvos rinktinės saugas jau pusantro mėnesio treniruojasi Vilniuje ir greičiausiai rungtyniaus kitą sekmadienį prieš "Kauną".

Tiesa, T.Ražanauskas neslepia, kad "Žalgiris" jo karjeroje bus tik trumpa stotelė, o paskui jis bandys pasirašyti sutartį su užsienio komanda.

"Vėtrai" nesisekė

"Manau, kad "Ekranui" šiemet sekasi visą sezoną, tačiau galima sakyti, kad sekasi tada, kai komanda gerai žaidžia. Iki pirmojo įvarčio "Ekranas" progų neturėjo, o mes turėjome iniciatyvą ir du puikius šansus. Jei jais būtume pasinaudoję, viskas galėjo pasisukti kita linkme", - svetainė futbolas.lt cituoja Virginijų Liubšį.

Dabartiniam Vilniaus "Vėtros" strategui nepavyko įveikti buvusios savo komandos. Varžybų lyderis Panevėžio "Ekranas" šventė pergalę svečiuose 2:0.
Sostinės ekipai dėl kortelių negalėjo padėti Anatolijus Ostapas ir Dejanas Milošeskis, o dėl traumos - Gjoko Cvetanovskis. "Mes lygiaverčių atsarginių žaidėjų ant suolelio neturime. Manau, jog pralaimėjimo verti nebuvome, tačiau neišnaudojome progų, nesėkmingai šiandien sužaidė ir vartininkas", - apgailestavo V.Liubšys.

I.Pankratjevas pasitraukė

Marijampolės "Sūduva", pralaimėdama antrajame kėlinyje Klaipėdos "Atlantui" 1:2, sugebėjo perimti iniciatyvą ir išplėšė pergalę 3:2.
Uostamiesčio futbolininkai antrą turą iš eilės patyrė apmaudžią nesėkmę - rugpjūčio pabaigoje jie namuose 1:2 nusileido "Kaunui", o svečiai lemiamą įvartį įmušė paskutinę susitikimo minutę.

"Kartais geriau nežaisti gerai, bet iškovoti taškus. Mūsų jaunieji žaidėjai ne pirmą kartą juos išbarsto rungtynių pabaigoje", - Marijampolėje teigė "Atlanto" strategas Vacys Lekevičius. Nepaisydamas pergalės, "Sūduvą" abipusiu susitarimu paliko vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas. Komandos vairą perėmė Gedas Jarmalavičius, anksčiau treniravęs Marijampolės klubo dublerius.

"Netenkino komandos žaidimas ir rezultatai", - interneto portalui ATN.lt pasakė "Sūduvos" klubo prezidentas Vidmantas Murauskas, paklaustas apie atsisveikinimo su I.Pankratjevu priežastis.


Rezultatai

"Kaunas" – "Šiauliai" 1:0 (1:0). Įvartis: K.Ivaškevičius (25 min.).
Vilniaus "Vėtra" – Panevėžio "Ekranas" 0:2 (0:0). N.Sasnauskas (53, 60).
Marijampolės "Sūduva" – Klaipėdos "Atlantas" 3:2 (1:0). P.Lukšys (10), I.Lukjanovas (70), R.Radavičius (89)/D.Surblys (46), G.Juška (53).
"Šilutė" – Vilniaus "Žalgiris" 1:2 (0:1). E.Gaurilovas (74)/I.Morinas (27), D.Remeza (62).

Turnyro lentelė

1. "Ekranas"  17  11  5  1  21:6  38
2. "Kaunas"  17  11  4  2  33:6  37
3. "Sūduva"  19  10  5  4  23:15  35
4. "Vėtra"  19  8  5  6  22:19  29
5. "Žalgiris"  20  5  9  6  20:18  24
6. "Šiauliai"  20  4  7  9  16:23  19
7. "Atlantas"  20  4  6  10  21:32  18
8. "Šilutė"  20  1  3  16  13:49  6

Rungtynių statistika

"Kaunas" – "Šiauliai"
2008 09 14, S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, 600 žiūrovų.
1:0 (1:0)
Teisėjas:
S.Atmanavičius (Klaipėda).
Įvartis:
K.Ivaškevičius (25 min.).
Komandų sudėtys:
"Kaunas" – E.Dreeris, N.Mančchava, T.Kančelskis, M.Bagužis, V.Zubavičius, V.Lukša (nuo 46 min. – M.Arouris), P.Mendy, T.Miklinevičius (nuo 46 min. – R.Ledesma), K.Ivaškevičius, N.Valskis (nuo 56 min. – L.Pilibaitis), N.Rimkevičius.
"Šiauliai" – L.Valius, E.Pšelenskis, D.Strockis, D.Lunskis, N.Bulvitis, A.Garuckas (nuo 75 min. – E.Jasaitis), V.Šilėnas, M.Kuklys, A.Anisimenka, M.Lukoševičius (nuo 46 min. – V.Raskovas), V.Viktoravičius (nuo 81 min. – J.Krištopaitis).

"Sūduva" – "Atlantas"
2008 09 14, Marijampolės stadionas, 1000 žiūrovų.
3:2 (1:0)
Teisėjas:
V.Kazlauskas (Kaunas).
Įvarčiai:
P.Lukšys (10 min.), I.Lukjanovas (70), R.Radavičius (89)/D.Surblys (46), G.Juška (53).
Komandų sudėtys:
"Sūduva" – A.Vitkauskas, V.Slavickas, T.Mikuckis, M.Skinderis, P.Leimonas, R.Radavičius, B.Božinovskis (nuo 43 min. – M.Gardzijauskas), K.Jasaitis, D.Maciulevičius, G.Slavickas, P.Lukšys.
"Atlantas" – A.Lekevičius, D.Šiškinas, P.Šarūnas, E.Užkuraitis, A.Petreikis, D.Surblys, J.Noreika, M.Grigaitis, N.Mačiulis (nuo 73 min. – M.Siličius), G.Juška, R.Žvingilas (nuo 46 min. – V.Stankevičius).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų