Pereiti į pagrindinį turinį

"Kaunas" aukštyn kils iš Pietų zonos

2009-04-21 09:00
Divizionai: LFF taurės turnyro pusfinalyje kovojantis FBK "Kaunas" (žalia apranga) žais žemesnėje lygoje nei Tauragės klubas.
Divizionai: LFF taurės turnyro pusfinalyje kovojantis FBK "Kaunas" (žalia apranga) žais žemesnėje lygoje nei Tauragės klubas. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Prienų, Kaišiadorių, Kybartų futbolo mėgėjai savo miestelių stadionuose pamatys Baltijos lygos ir daugkartinę Lietuvos čempionę FBK "Kaunas" komandą.

Startas – antrojoje lygoje

FBK "Kaunas", šį sezoną atsisakęs žaisti pagrindinėje šalies futbolo A lygoje ir neįleistas į 1-ąjį divizioną, rungtyniaus 2-osios lygos Pietų zonos pirmenybėse, kurias organizuoja Kauno apskrities futbolo federacija (KAFF).

Daugkartinių Lietuvos čempionų varžovai bus Kauno "FM-Spyris" ir "Visas Labas", Vilniaus "Geležinis vilkas ir "REO LT", Naujosios Vilnios "FM-Granitas", Kaišiadorių "Savingė" ir "Baltai", Kėdainių "Lifosa", Alytaus "Vidzgiris", Kybartų "Sveikata" bei "Prienų" futbolininkai.

Artimiausiu metu paaiškės, ar šiose varžybose dalyvaus Utenos "Utenis".

Čempionato pradžia numatyta gegužės 1–2 d., finišas – spalio pabaigoje. Klubai žais dviem ratais. Dvi geriausios ekipos iškovos kelialapius į 1-ąją lygą.

Pernai Pietų zonos varžybas laimėjo "Geležinis vilkas", sidabro medalius iškovojo "Vidzgiris", bronzos – "Lifosa".

Vakarų zonoje varžysis iš A lygos pasitraukęs uostamiesčio "Atlantas" bei Telšių, Klaipėdos ir Šiaulių apskričių ekipos.

Favoritams bus nelengva

"FBK "Kaunas" kilstelės Pietų zonos ir apskritai 2-osios lygos pirmenybių lygį, tačiau nemanau, kad A lygos vicečempionams pirmoji vieta iš anksto garantuota", – sakė dienraščiui KAFF prezidentas Romanas Levinskas.

KAFF vadovas kalbėjo: "Kauniečių ekipa stipriai pasikeitė, su ja atsisveikino nemažai pajėgių žaidėjų. Sudėtinga prognozuoti, kaip seksis rezervinės sudėties futbolininkams, naujokams. FBK "Kaunas" bus favoritas, skatins pasitempti šios lygos senbuvius, tačiau jie su garsiuoju konkurentu kovos iš paskutiniųjų. Antai A lygos debiutantė Kauno "LKKA ir Teledema" jau atėmė taškus iš čempiono Panevėžio "Ekrano". Gali būti, kad ir šiame divizione sulauksime įdomių rezultatų."

"Kol kas išsamiau nesidomėjome būsimaisiais varžovais, juos pažįstame iš bendrosios patirties. Tačiau neįsivaizduoju, kokį futbolo stadioną dabar turi, pavyzdžiui, Prienai, todėl iki čempionato pradžios, be kita ko, apžiūrėsime ir aikštes, kuriose iki šiol nežaidėme", – teigė naujasis FBK "Kaunas" vyriausiasis treneris Saulius Vertelis.

Treneris pridūrė, kad iki 2-osios lygos sezono starto FBK "Kaunas" gretas papildys keli jauni žaidėjai.

Pusfinalio barjeras – "Tauras"

S.Vertelis pabrėžė, kad šiuo metu svarbiausia užduotis komandai – sėkmingai sužaisti atsakomąsias Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro pusfinalio rungtynes su Tauragės "Tauru".

Balandžio 8-ąją S.Dariaus ir S.Girėno stadione įvykęs pirmasis susitikimas baigėsi 1:1.

Rytoj Tauragėje abi ekipos rungtyniaus ne stipriausių sudėčių: kauniečių gretose nebus patyrusių saugų – traumuoto Kęstučio Ivaškevičiaus ir diskvalifikuoto Audriaus Kšanavičiaus, tauragiškiams nepadės taip pat diskvalifikuotas starto vienuolikės futbolininkas, Kaune rezultatą išlyginęs legionierius Iulianas Bursucas.

"Bus nelengva. Mums trūksta reguliarių varžybų, o "Tauras" jau pradėjo A lygos čempionatą. Išanalizavome savo klaidas, padarytas per mačą Kaune, stengsimės Tauragėje pirmieji įmušti įvartį", – svarstė S.Vertelis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų