„Kaunas City“ OHL lyderiams metė rimtą iššūkį, bet taškų atimti nesugebėjo

  • Teksto dydis:

„Kaunas City“ komanda metė rimčiausią iššūkį šiame sezone prieš Optibet ledo ritulio lygos lyderę Rygos „MOGO/LSPA“ ekipą, bet vos kartą šiame sezone suklupusi Latvijos komanda galiausiai įrodė savo pranašumą.

 

 

Kauno ledo rūmuose vykusiose rungtynėse kauniečiai turėjo dviejų įvarčių pranašumą, bet svečiai iš Latvijos galiausiai triumfavo 6:3. Tai buvo sunkiausios lygos lyderių rungtynės prieš kauniečius: iki tol visas tris pergales tarpusavio rungtynėse „MOGO/LSPA“ šventė aštuonių ar devynių įvarčių skirtumu.

Rungtynių pradžioje pavojingesnė buvo svečių komanda, bet pirmąjį rungtynių įvartį greitos atakos metu pelnė kauniečiai. Vienas į varžovų zoną iššokęs Paulius Grybauskas puikiai užsiblokavo ritulį nuo gynėjo ir priartėjęs prie vartininko sugebėjo pasiųsti ritulį jam tarp kojų (04:57, rez. perd. Egidijus Binkulis).

„Kaunas City“ komanda savo pranašumą dar kartą padvigubino po puikios greitos atakos. Egidijus Binkulis buvo išvestas į greitą išpuolį, o itin sėkmingai su rituliu susitvarkęs kauniečių puolėjas pabėgo prieš vartininką ir neatremiamu metimu pasiuntė ritulį į vartus (07:27, rez. perd. P. Grybauskas).

Dviejų įvarčių pranašumą turėję kauniečiai ilgą laiką neleido varžovams perimti iniciatyvos, bet viskas pasikeitė vos per 10 sekundžių atkarpą. Gavęs galimybę metimui Artūras Ozolinšas atidarė svečių įvarčių sąskaitą neatremiamu metimu į vartų kampą, o šeimininkams nespėjus atsitokėti nuo praleisto įvarčio jis vos pratęsus rungtynes pelnė ir antrąjį savo įvartį (15:48, rez. perd. Ernestas Krūmas ir 15:58, rez. perd. E. Krūmas).

Antrąjį kėlinį „MOGO/LSPA“ atstovai pradėjo kur kas aktyviau ir baudė kauniečius už jų klaidas įvarčiais. Iš arti pasižymėjo Rodrigo Strautinšas (24:47, rez. perd. Reinis Martinšas Lejniekas, Renaras Kamergrauzis), o vėliau savo progą išnaudojo ir Elviss Želubovskis (30:31, rez. perd. A. Ozolinšas).

Savo progų „Kaunas City“ ieškojo kontratakose, o vienoje iš jų dar kartą sužibėjo E. Binkulis. Iš po varžovo metimą atlikęs puolėjas antrą kartą rungtynėse džiaugėsi įvarčiu (33:23, rez. perd. Aurimas Gaidauskas, Aivaras Bendžius).

Trečiąjį kėlinį kauniečiai pradėjo ataka, kurios metu Jaunius Jasinevičius kirto į vartų skersinį. Visgi, ritulys vartų linijos nekirto ir rungtynių rezultatas nepakito. Tuo tarpu „MOGO/LSPA“ atsakė ataka, kurios smaigalyje atsidūręs Rudolfas Maslovskis neklydo sugrąžindamas savo ekipai dviejų įvarčių pranašumą (43:39, rez. perd. A. Ozolinšas, Karlis Ozolinšas).

Paskutinę rungtynių minutę kauniečiai keitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju, bet tai suteikė progą svečiams pelnyti šeštąjį savo įvartį. Nors iš pradžių puikiai poziciją užsiėmęs gynėjas Kostas Gusevas atrėmė varžovų metimą, bet vėliau jau Karlio Ozolinšo sustabdyti nebepavyko (59:53, rez. perd. A. Ozolinšas, R. Strautinšas).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių