Pereiti į pagrindinį turinį

„Kaunas“ – jau priekyje

Lietuvos futbolo fronte – nieko naujo: „Kaunas“ nuo pirmųjų A lygos turų pabrėžia, kad nėra nusiteikęs ir šiemet prarasti čempiono titulą.

Kauniečiai antrąjį mačą iš eilės žaidė namuose. Pirmajame 3:0 parklupdę „Šilutę“, šį kartą titulą ginantys A lygos favoritai tokiu pačiu rezultatu sutriuškino ir praėjusio sezono vicečempionę Marijampolės „Sūduvą“.

26-ąją susitikimo minutę blykstelėjo „Kauno“ legionieriai: į svečių baudos aikštelę įsiveržęs bosnis Edinas Pehličius perdavė kamuolį brazilui Rafaeliui Ledesmai ir šis nuginklavo „Sūduvos“ vartininką Saulių Klevinską.
Antrajame kėlinyje E.Pehličių pakeitė Mindaugas Grigalevičius. Po dvidešimties žaidimo minučių puolėjas, atsidūręs atakos smaigalyje su Aivaru Laurišu, įmušė pirmąjį savo įvartį, o dar po penkių minučių – ir antrąjį.
Per A lygos starto rungtynes su „Šilute“ M.Grigalevičius taip pat pasižymėjo du kartus.
„Pirmasis įvartis mus išmušė iš vėžių, o po antrojo prasidėjo visiškas chaosas, žaidėjai neišvengė tiesiog vaikiškų, neleistinų klaidų“, – pasibaigus dvikovai sakė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Algimantas Gabrys.
„Tokio rezultato nesitikėjome. Kartais po nesėkmės varžovai nuleidžia rankas ir nelabai priešinasi, todėl, E.Pehličiui įmušus įvartį, didesnį dėmesį skyrėme gynybai ir laukėme marijampoliečių klaidų. Ši taktika, kaip paaiškėjo vėliau, buvo teisinga“, – kalbėjo „Kauno“ strategas Artūras Ramoška.
A.Gabrys apgailestavo, kad dar nesusižaidusi gynėjų grandis, nepritapęs prie komandos snaiperis Povilas Lukšys, kol kas ne geriausios sportinės formos ir vartininkas S.Klevinskas bei pridūrė, jog jo auklėtinius „psichologiškai veikė vietiniai teisėjai“.

Vienos minutės kaina

„Iš principo esu patenkintas komandos žaidimu ir vyrų parodytu ryžtu. Nepatiko vienintelis dalykas – pirmoji minutė“, – po rungtynių su Vilniaus „Žalgiriu“ atsiduso Panevėžio „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.
Panevėžiečio kolega iš „Žalgirio“ Viačeslavas Mogilnas iškart šyptelėjo: „Supratau, ką pasakė treneris. O man patiko būtent tik pirmoji minutė.“
Žalgiriečių ir „Ekrano“ susitikimas sostinėje baigėsi taikiai – 1:1.
Vilniečiai išsiveržė į priekį jau per pirmąją ataką, kai po gražaus derinio varžovų vartininką nuginklavo sūnus paklydėlis Nerijus Vasiliauskas. Likusį rungtynių laiką iniciatyva priklausė „Ekranui“, tačiau svečiai išnaudojo vienintelę progą.
„Jei palygintume kampinių ir smūgių į vartus statistiką, „Ekranas“ turėjo laimėti, ir net ne vienu įvarčiu. Tai reiškia, kad mūsų gynėjai ir vartininkas sužaidė patikimai. Tačiau sezonas mums prasidėjo sunkiai, dar reikia laiko įsibėgėti“, – teigė V.Mogilnas.
Kita sostinės komanda „Vėtra“ iškovojo pirmąją pergalę, svečiuose 2:0 įveikusi „Šiaulius“.
„Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys buvo patenkintas komandos žaidimu: „Po pirmųjų rungtynių (su „Atlantu“ – red. past.) šį tą pakeitėme ir pelnytai nugalėjome.“
Praėjusią savaitę V.Liubšiui buvo įteikta Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) PRO trenerio licencija. Patyręs specialistas įgijo teisę dirbti bet kuriame Europos futbolo klube.

Stengsis nenuvilti sirgalių

Į antrąją vietą pakilo „Atlantas“, svečiuose 4:2 nugalėjęs „Šilutę“.
Į pirmąsias savo komandos rungtynes susirinkę šilutiškiai nuo 22-osios iki 30-osios pirmojo kėlinio minučių jautėsi lyg tris kartus aplieti šaltu vandeniu – įvarčius mušė tik klaipėdiečiai.
Efektingas buvo antrasis: po kampinio jaunasis Marius Šoblinskas į Mindaugo Malinausko ginamus vartus smūgiavo kulnu, vartininkas atmušė kamuolį, tačiau baudos aikštelėje buvęs Donatas Navikas pakartotinu spyriu vos nesuplėšė tinklo.
Netrukus ir M.Šoblinskas antruoju smūgiu nukreipė kamuolį į vartus po to, kai M.Malinauskas buvo atrėmęs ataką.
Uostamiesčio ekipos vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius teigė, kad pergalę nukalė saugai ir gynėjai.
„Iš dviejų išvykų parvežti keturis taškus – didelis pasiekimas, – sakė V.Lekevičius. – Nuotaiką kiek aptemdė puolėjo Gvido Juškos čiurnos trauma.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų