Kaune vyko automobilių sporto veteranų tradicinės slalomo varžybos

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kaune finišavo automobilių slalomo varžybos, kurias karantinas iš 2020 metų tradicinių velykinio ir kalėdinio turnyrų nustūmė net į šių metų birželį.

Pagarsėjusiuose turnyruose tradiciškai varžosi šalies automobilių sporto veteranai, prieš keletą dešimtmečių garsinę Lietuvos automobilių sportą toli už jos ribų.

„Visų veteranų būrio vardu noriu nuoširdžiai padėkoti turnyro organizatoriams, pirmiausia Tarptautinei automobilių sporto veteranų asociacijai, nepamiršusiai mūsų. Šios varžybos – tai dar vienas gaivus oro gurkšnis, leidžiantis bent porą kartą metuose ne tik susirinkti draugėn, bet ir vėl pasivaržyti tarpusavyje, kaip mūsų jaunystės laikais“, – renginio atidaryme kalbėjo Tauragės veteranų klubo kūrėjas Danielius Saukevičius.

„Tarp šio turnyro dalyvių yra būrys ir mano mokytojų, padėjusių žengti pirmuosius žingsnius į didįjį sportą, padrąsinusių nelengvais momentais“, – prisiminė tituluočiausias šalies automobilių sportininkas, dešimt kartų iškovojęs buvusios Sovietų Sąjungos ralio čempiono laurus, akademikas Stasys Brundza.

S. Brundza kartu su Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju Mantu Rikteriu, LASF generaliniu sekretoriumi Tadu Vasiliausku, LASF senjorų komiteto pirmininku Šarūnu Mažeika, buvusiu LASF, o dabar „Linavos“ prezidentu Romu Austinsku ir kitais pasveikino ir apdovanojo būrį veteranų, pažymėjusių garbingas sukaktis.

Neilgai trukusias sveikinimo kalbas užgožė motorų gausmas, ir susirinkusieji, tarsi kompensaciją už neįvykusius velykinį ir kalėdinį slalomą, pradėjo dviejų etapų kovas.

Pirmieji slalomo aikštelėje pasirodė neįgaliųjų grupės, VšĮ „Tapk laisvas“ atstovai, kur savo pranašumą nesunkiai įrodė širvintiškis Algimantas Kojis.

Algimanto pergale neabejojo ne tik varžovai. Širvintų sportininkas – jau du dešimtmečius dalyvauja maratoniniuose raliuose „Aplink Lietuvą“, kuriuos rengia šiemet 95-tį švenčiantis Lietuvos automobilių klubas, ir net keturis iš jų yra laimėjęs.

Antrąją vietą šioje grupėje iškovojo Povilas Valaskevičius, o trečias liko Ramūnas Aliukonis.

Daugiausia dalyvių – 9 varžėsi sporto meistrų veteranų nuo 61 iki 70 metų amžiaus grupėje. Čia gana lengvą pergalę iškovojo pripažintas slalomo meistras kaunietis Alfredas Štaras, įtikinamai laimėjęs abi rungtis.

Dėl kitų prizinių vietų virė daug atkaklesnė kova. Atskirose rungtyse antrąsias vietas laimėjo Mindaugas Marcinkevičius ir Algimantas Glikas, o trečiąsias – Jegoras Teras ir Virginijus Simanavičius.

Almantas Jacevičius, irgi laimėjęs abi rungtis, dominavo sporto meistrų veteranų nuo 50 iki 60 metų amžiaus grupėje, o antrųjų vietų „skonį“ atskirose rungtyse spėjo pajusti Gintautas Firantas su Arvydu Šėgžda. Trečias abejose rungtyse finišavo Artūras Stelionis.

Juzefas Malevskis, pranokęs Vytautą Utyrą ir trečiąjį prizininką Valentiną Keršį, laimėjo abi rungtis sporto meistrų veteranų 71-75 m. amžiaus grupėje.

Vyriausiųjų grupėje pergalę šventė 85-erių Algirdas Rymonis, pranokęs metais vyresnį Vladislovą Šermukšnį.

Specialioje jaunimo grupėje abi rungtis laimėjo Tadas Dovidaitis, aplenkęs Rimantą Valaitį ir Justą Jovaišą.

Veteranai itin vertina iškovotas buvusių savo bendražygių atminimo taures.

Brolių Arvydo ir Kastyčio Girdauskų atminimo taurė įteikta A. Štarui, ilgamečio LASF prezidento, LASF garbės nario Sigito Alesiaus atminimo taurę į Vilnių išsivežė J. Malevskis, o renginio organizacinio komiteto pirmininko, Kauno rajono mero Valerijaus Makūno įsteigtą Vytauto Didžiojo universiteto-Žemės ūkio akademijos dėstytojo, prodekano, LASF garbės teisėjo Evaldo Čerškaus taurę iškovojo Albinas Andrašiūnas.

Tauragiškiui Stanislovui Auškalniui įteikta Romo Barkausko, o Žygimantui Aleksandravičiui – vieno iš veteranų judėjimo iniciatoriaus, sporto meistro Vidmanto Čiutelės atminimo taurė.

Tradiciškai veteranų slalomo dalyviai kovoja ir dėl miestų komandinės įskaitos nugalėtojų ir prizininkų titulų. Šįsyk ta kova buvo kaip niekad atkakli. Po 72 taškus surinko Vilniaus ir Kauno miestų pirmųjų komandų sportininkai.

Nugalėtojų titulas atiteko varžybų šeimininkams, iškovojusiems daugiau pirmųjų vietų.

Puikią trečiąją komandinę vietą, surinkę 61 tašką, laimėjo tauragiškiai, kurie vos 1 tašku pranoko ketvirtąją vietą užėmusius Kauno rajono komandos sportininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių