Kauniečių tvirtovėje triumfavusi „Hockey Punks“ komanda atsidūrė per žingsnį nuo aukso

  • Teksto dydis:

Lietuvos ledo ritulio čempionate sužaistos trečiosios Lietuvos ledo ritulio čempionato finalo rungtynės. Antradienį Kaune vykusiose rungtynėse sėkmingai rungtynių pabaigą sužaidusi Vilniaus „Hockey Punks“ komanda 3:1 įveikė „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkus.

Triumfas vilniečiams leido per vieną žingsnį priartėti prie Lietuvos čempionų titulo: serijoje iki trijų pergalių jie įsiveržė į priekį 2:1.

Pirmoji rimta proga kilo prie svečių vartų, kai Eduardo Čekmaryovo metimą atrėmė Simas Baltrūnas, o Antonui Šarpanskikhui iš pradžių nepavyko pataikyti į atšokusį ritulį, o kitą jo mėginimą blokavo „Hockey Punks“ gynėjas Valdas Pikčius.

Antroje kėlinio dalyje dažniau vartus atakavo vilniečiai, kurie kartą turėjo ir kiekybinę persvarą, bet „Kaunas Hockey“ vartininkui Pavelui Davydyukui didesnių problemų oponentų bandymai nesukėlė.

Antrąjį kėlinį pavojingu reidu pradėjo „Kaunas Hockey“ puolėjas Pavelas Pravilo, bet atakos pabaigoje jam nuginkluoti S. Baltrūno nepavyko. Netrukus kauniečiai turėjo savo pirmąją galimybę daugumai, tačiau jos metu nieko pavojingo jiems sukurti nepavyko. Nepaisant to, pasibaigus daugumai Romanas Rešetnikovas turėjo idealią progą pelnyti pirmąjį rungtynių įvartį, bet „Kaunas Hockey“ legionierius iš puikios situacijos nepataikė į varžovų vartus.

Tęsiantis rungtynėms šeimininkai vis dažniau leido laiką prie „Hockey Punks“ vartų, kol galiausiai jiems pavyko pasiųsti ritulį į vartus. Tiesa, tai kauniečių puolėjas padarė pažeisdamas taisykles ir įvartis įskaitytas nebuvo.

Antrajame kėlinyje „Kaunas Hockey“ turėjo dar vieną puikią progą įvarčiui, bet vienas prieš vartininką iššokęs E. Čekmaryovas užbaigti išpuolio tiksliu metimu nesugebėjo.

Trečiąjį kėlinį kauniečiai ir toliau žaidė aktyviau už savo varžovus, kur kas dažniau leisdami laiką svečių aikštės pusėje. Galiausiai tolimą Aleksandro Strokino metimą ore pataisęs R. Rešetnikovas privertė kapituliuoti vilniečių komandos vartininką pelnydamas pirmąjį rungtynių įvartį (46:24, rez. perd. A. Strokinas, Egidijus Binkulis).

Įvartį praleidę „pankai“ netruko surengti savąjį atsaką: netoli oponentų vartų ritulį gavęs Aleksejus Kuveka nieko nelaukdamas atliko metimą į vartus, kurio sulaikyti P. Davydyukui nepavyko ir rezultatas tapo lygus (48:17, rez. perd. Denisas Kuzminovas).

Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Hockey Punks“ surengė ataką, kurioje kauniečiams pavyko blokuoti Ilja Želtakovo metimą, bet ritulys atšoko Povilui Vereniui, kuris šaltakraujiškai pasiuntė ritulį į „Kaunas Hockey“ vartus (57:30, rez. perd. I. Želtakovas).

Įvartį praleidę kauniečiai metėsi į ataką lyginti rezultatą, bet atsilaikę vilniečiai surengė savo greitą ataką, kurio smaigalyje atsidūrė ir ritulį į vartus pasiuntė Denisas Kuzminovas (58:37, rez. perd. I. Želtakovas, Sergejus Markovskis).

Rungtynių pabaigoje „Kaunas Hockey“ keitė savo vartininką šeštuoju žaidėju, bet įsitvirtinti oponentų zonoje jiems nepavyko, o vilniečiai savo išpuolio metu pataikė į virpstą.

Ketvirtosios finalo rungtynės bus žaidžiamos jau penktadienį 20:15 val. Vilniaus „Pramogų“ arenoje.

„Kaunas Hockey“ trenerio Petro Nausėdos teigimu, jo komandai šiandien niekaip nepavyko realizuoti susikurtų progų, o tai lėmė antrąjį pralaimėjimą iš eilės.

„Antros iš eilės rungtynės, kuriose sukūrėme daugiau progų nei varžovai, bet įvarčių pelnyti nesisekė. Atrodo, kad kažkas nuo mūsų snaiperių nusuko taikiklius nuo vartų. Oponentai ir vėl žaidė užtikrintai, tačiau man atrodė, jog mes turėjome daugiau greičio, laimėjome daugiau dvikovų, susikūrėme daugiau progų, bet antrose rungtynėse iš eilės nesugebėjome įmušti.“

Prieš kitas rungtynes motyvacijos turėsime dar daugiau nei prieš tai. Pralaimėjus rungtynes visada žinai, jog kitą kartą turėsi padaryti daugiau nei vakar. Galbūt mums jos kiek pritrūko po pirmos lengvos pergalės, kai kažkiek pritrūko tos ugnies ir turėjome per didelį užtikrintumą antrose rungtynėse, bet finale nėra net klausimų apie nusiteikimą ir norą laimėti.“

Tuo tarpu „Hockey Punks“ strategas Mindaugas Kieras pripažino, jog šios rungtynės buvo labai sunkios ir atsilaikyti rungtynių starte padėjo sėkmingas vartininko Simo Baltrūno žaidimas.

„Rungtynės buvo labai sunkios: žaidėme Kaune, kur visada būna nelengva ir žinojome, jog varžovai išeis labai stipriai. Nuo pat rungtynių starto jie kūrė progas ir buvo labai sunku atlaikyti jų spaudimą, bet puikiai vartus gynė Simas ir mums tai pavyko. Žinojome, jog reikia žaisti nuo gynybos, o gavus progą nubėgti į ataką ir pelnyti vieną kitą įvartį.

Liko pats sunkiausias žingsnis, kurį tikriausiai bus lengviau žengti savo tvirtovėje. Tikiuosi, jog iki kitų rungtynių pasveiks ir sugrįš Šarūnas Kuliešius – tai padėtų subalansuoti komandą. Kol kas šiose atkrintamosiose varžybose namų sienos mums padeda, tad bandysime tuo tikėti ir svarbiausia bus atiduoti visas jėgas kovojant dėl pergalės.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių