Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečius ir vilniečius aplenkė dzūkų rankinio ekipa

2012-12-04 10:30
Kauniečius ir vilniečius aplenkė dzūkų rankinio ekipa
Kauniečius ir vilniečius aplenkė dzūkų rankinio ekipa / rankiniolyga.lt nuotr.

Pasibaigus pirmajam Lietuvos vyrų rankinio lygos (LVRL) reguliariojo sezono ratui, netikėtai aukštą vietą užėmė dviem buvusiais nacionalinės rinktinės žaidėjais sustiprėjusi Alytaus komanda. Dzūkai įsitikinę, kad tai – ne vienadienis blykstelėjimas.

Tikisi išlaikyti pozicijas

Alytaus rankininkus kol kas lenkia tik pastaraisiais metais tvirtas lyderio pozicijas išlaikantis Klaipėdos „Dragūnas“. Kol populiariausių sporto šakų – krepšinio ir futbolo – funkcionieriai Dzūkijos sostinėje mindžikuoja vietoje, kantriai ir kryptingai dirbantys rankininkai jau raško pirmuosius vaisius.

Šiemet „Almeidą-Stronglasą“ sustiprino praeityje vienas rinktinės lyderių Robertas Paužuolis ir kitas rankinio mėgėjams gerai pažįstamas žaidėjas Aurelijus Sabonis.

„Prieš dvejus metus mūsų komandai šalies čempionate pavyko užimti trečiąją vietą. Šiemet į gimtąjį Alytų sugrįžo A.Sabonis, taip pat iš Vokietijos gyventi į Lietuvą persikėlė R.Paužuolis, kurio žmona – alytiškė. Jiems prisijungus prie komandos, iš jaunų rankininkų sudaryto branduolio subūrėme tikrai neblogą kolektyvą. Kol kas šiam jaunystės ir patirties deriniui neblogai sekasi“, – sakė Alytaus komandos vyriausiasis treneris Jonas Jonuška.

Specialisto teigimu, panašaus rezultato dzūkai prieš šį sezoną tikėjosi. „Jau ir anksčiau turėjome tikrai neblogų rankininkų, tad sėkmingas startas manęs nenustebino. Prieš sezoną klubo vadovybė mums kėlė tikslą patekti į stipriausiųjų ketvertuką. Dabar apetitas išaugo – norėtume būti bent jau antri“, – teigė strategas.

Vilniečiai – lyderių baubas

Per pirmąjį ratą alytiškiai pralaimėjo vos dvejas rungtynes. Nesėkme 19:21 prieš „Vilniaus“ ekipą pradėjusi komanda vėliau įsižaidė ir nusileido tik titulą ginančiam „Dragūnui“ – 16:24.

„Klaipėdiečiams pirmajame rate pralaimėjome skaudžiai, tačiau, mano manymu, kautis su jais tikrai galime. Pabandysime mesti iššūkį savoje aikštelėje ir atsirevanšuoti“, – žadėjo J.Jonuška.

Šį sezoną klaipėdiečius pristabdyti pavyko tik Vilniaus komandoms. „Vilniaus“ klubas pateikė staigmeną, kai įveikė „Dragūną“ 31:28, o kita sostinės ekipa „Šviesa“ savoje aikštėje sužaidė lygiosiomis – 27:27.

„Su klaipėdiečiais galima kovoti, – įsitikinęs trečiąją vietą šalies čempionate užimančios “Šviesos„ vyriausiasis treneris Evaldas Lipinskas. – Tame mače su “Dragūnu„ didžiąją laiko dalį turėjome iniciatyvą ir persvarą, bet jos nesugebėjome išlaikyti, dėl to truputėlį apmaudu. Lygiosios – tikrai ne atsitiktinės, tai – teisingas rezultatas.“

Trukdė traumos

Pastaraisiais metais pagrindinę konkurenciją „Dragūnui“ sudarė Kauno ekipos. Vis dėlto šiemet „Granitas-Gaja-Karys“ ir „LKKA–Lūšis“ kol kas neišlenda iš Klaipėdos, Alytaus ir Vilniaus ekipų šešėlio.

„Norėtume būti geresnėje pozicijoje, tačiau pirmajame rate pagalius į ratus kaišiojo traumos. Vieno mačo negalėjo žaisti vienas žaidėjas, kito – kitas, trečio – dar kas nors. Manau, kad turime pakankamai potencialo ir tikrai galėtume kilti aukščiau. Vieta reguliariojo sezono varžybose – tik dalis darbo. Tikroji kova užvirs prasidėjus atkrintamosioms varžyboms“, – neabejojo „Granitą-Gają-Karį“ treniruojantis Valdemaras Novickis.

Patyrusio specialisto nestebina ir kol kas sėkmingai žaidžiantys Alytaus rankininkai. „Patyrę A.Sabonis ir R.Paužuolis alytiškiams suteikė daugiau jėgos. Brandi “Almeidos-Stronglaso„ komanda propaguoja gynybinį rankinį ir kol kas tai visiškai pasiteisina“, – kalbėjo V.Novickis.

Į priekį ar vietoje?

„Almeidos-Stronglaso“ stratego įsitikinimu, šalies čempionato lygis pastaraisiais metais nei kyla, nei smunka.

„Man regis, šį sezoną šiek tiek susilpnėjo “LKKA-Lūšies„ komanda, tačiau kitiems favoritams pavyko išlaikyti savo lyderius. Kad ir kaip būtų, lyga nestiprėja. Jau 3–4 sezonus drumsčiamės tuose pačiuose vandenyse“, – teigė J.Jonuška.

Su alytiškiu nenorėjo sutikti V.Novickis.

„Mano nuomone, nacionaliniame čempionate dalyvaujantys rankininkai kasmet žaidžia vis brandžiau, solidžiau. Pavyzdys – “Dragūnas„. Klaipėdiečiai jau kelerius metus išlaiko branduolį, o galiausiai pasiekė gerų rezultatų ir Europoje – “Iššūkio„ taurės turnyre eliminavo 14 kartų Ukrainos čempionę Zaporožės ZTR ekipą ir pateko į aštuntfinalį“, – savo klubo konkurentus gyrė 1988-ųjų olimpinis čempionas.


Turnyro lentelė

1. „Dragūnas“ 7 1 1 285:216

2. „Almeida–Strong.“ 7 0 2 241:205

3. „Šviesa“ 6 1 2 303:250

4. „Granitas–G.K.“ 5 1 3 267:256

5. „LKKA–Lūšis“ 5 1 3 275:251

6. „Vilnius“ 9 5 0 4 245:249

7. „Universit.–Gubern.“ 4 1 4 259:272

8. „Ūla“ 2 0 7 206:255

9. „Triobet“ 1 0 8 238:304

10. „Utena“ 0 1 8 225:286

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų