Kauno ledo rūmuose – pasaulio jaunimo čempionatas, vyrai vyks į Notingamą

  • Teksto dydis:

Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) kongrese penktadienį buvo išrinktos 2023 metų pasaulio čempionatų šeimininkės. Be pirmenybių neliks ir Lietuva – mūsų šalyje vyks pasaulio jaunimo čempionato IIA diviziono kovos.

Asociacija „Hockey Lietuva“ pateikė prašymą net trims ateinančių metų pasaulio čempionatams: Kaunas pretendavo rengti pasaulio U-20 ir moterų čempionatus, o Elektrėnai – U-18 amžiaus grupės turnyrą.

Dėl galimybės rengti pasaulio jaunimo iki 20 metų IIA diviziono pirmenybes lietuviai varžėsi su Didžiąja Britanija, o po balsavimo nuspręsta, jog turnyras patikėtas Lietuvai.

Pasaulio jaunimo čempionatas bus rengiamas naujuose Kauno ledo rūmuose. Šių metų pavasarį atidarytuose ledo rūmuose čempionatas numatytas šių metų gruodžio 11-17 dienomis.

Lietuvių varžovais šiame lygmenyje bus Didžiosios Britanijos, Ispanijos ir Rumunijos rinktinės bei dvi stipriausios IIB diviziono komandos. Šios pirmenybės bus surengtos rugsėjį.

Norą rengti pasaulio moterų čempionatą išreiškė trys šalys: Lietuva, Estija ir Rumunija. Po balsavimo pirmenybių rengimas buvo patikėtas Rumunijai, kuri turnyrą rengs Brašovo mieste.

Šiais metais pirmuosius šalies moterų ledo ritulio istorijoje sidabro medalius iškovojusi Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate kovos su Ukraina, Estija, Rumunija, Honkongu ir Bulgarija. Čempionatas bus rengiamas kovo 3-9 dienomis.

Vyrai – Didžiojoje Britanijoje, jauniai – Serbijoje

Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinė varžytis IA divizione vyks į Notingamo miestą Didžiojoje Britanijoje. Konkurencinėje kovoje italus nurengę britai pasaulio čempionatą rengs balandžio 29 – gegužės 5 dienomis.

IIHF kongrese taip pat buvo nuspręsta, jog kitąmet pasaulio čempionatuose divizionai vėl bus sudaryti iš šešių rinktinių. Dėl šios priežasties su lietuviais rungsis ne tik iš elitinio diviziono iškritusios Didžiosios Britanijos ir Italijos komandos, IA divizione išlikusi Pietų Korėja bei į aukštesnį lygmenį pakilusi Lenkija, tačiau ir Rumunijos ledo ritulininkai.

Dvi stipriausios IA diviziono komandos iškovos bilietus į elitinį pasaulio čempionato divizioną, o silpniausia diviziono rinktinė bus priversta leistis žemyn į IB divizioną.

Priminsime, jog praėjusiame pasaulio čempionate Liublianoje Lietuvos rinktinė liko trečia ir pasiekė geriausią visų laikų nepriklausomos Lietuvos pasiekimą.

Lietuvos jaunių rinktinė vyks į Serbiją. Balandžio 16-22 dienomis Belgrade IIA divizione lietuvių lauks kovos su Didžiąją Britanija, Rumunija, Kroatija, Serbija ir Ispanija.

Taip pat nuspręsta, kad iš Rusijos atimtas 2023 metų pasaulio čempionatas vyks Rygoje ir Temperėje. Bendrą paraišką pateikusios Latvija ir Suomija buvo vienintelės tokį norą pateikusios šalys. Iš Rusijos planetos pirmenybės atimtos dėl kruvino karo Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių