Kauno „Lituanica“ po penkerių metų pertraukos tapo Lietuvos beisbolo čempione

  • Teksto dydis:

Šeštadienį baigėsi Lietuvos beisbolo čempionato finalo serija, kurioje rezultatu 3–0 (6:1, 9:0, 7:3) prieš BK „Vilnių“ triumfavo Kauno „Lituanica“, taip iškovodama pirmą aukščiausios prabos šalies beisbolo pirmenybių trofėjų nuo 2018 metų.

Lemiamame trečiajame serijos susitikime kauniečiai jau antrajame kėlinyje išsiveržė į priekį 3:0, tačiau trečiajame kėlinuke BK „Vilnius“ atsakė 2 taškais ir sumažino atsilikimą iki minimalaus – 2:3.

Šeštajame kėlinyje pasižymėjo abi ekipos (4:3), o septintajame, aštuntajame ir devintajame kėlinukuose „Lituanica“ pridėjo dar po tašką, taip susikraudama solidų pranašumą ir galiausiai užbaigdama rungtynes rezultatu 7:3.

Išskirtinį pasirodymą vėl surengė „Lituanica“ metikas Vilius Paikovas. Nors teisėjo „base on balls“ sprendimu atidavė 9 bazes, Kauno ekipos pičeris varžovams leido atmušti tik vieną hitą ir atliko net 12 „strikeoutų“.

Puolime geriausiai atrodė jau minėtas V. Paikovas, atmušęs tris hitus. Dviem sėkmingais atmušimais pasižymėjo Martynas Sadzevičius, Arūnas Dankovskis ir Rokas Danielius, po vieną hitą pridėjo Mantas Černauskas, Donatas Maciulevičius ir Audrius Beliauskas.

Iš viso Kauno klubas puolime atmušė 12 hitų, kai BK „Vilnius“ – vos vieną. Kauniečiai ir klydo mažiau – surinko 4 klaidas, kai vilniečiai pasižymėjo 6 suklydimais.

Kauno „Lituanica“ nuotr.

„Lituanica“ trečiosiose finalo serijos rungtynėse vertėsi be Domo Kamandulio ir Domo Pauliukevičiaus. Abu kauniečiai rungtynes stebėjo iš žiūrovų tribūnų, nes Lietuvos beisbolo asociacijos sprendimu buvo suspenduoti iki sezono galo dėl antrosiose finalo serijos rungtynėse kilusio komandų susistumdymo, pradėto BK „Vilniaus“ gaudytojo Adomo Aleksandravičiaus.

Priminsime, kad rugsėjo 22 d. antrajame finalo serijos susitikime Vilniuje po žaidybinio epizodo penktajame kėlinyje įvyko komandų apsistumdymas ir iš rungtynių buvo pašalintas „Lituanica“ beisbolininkas D. Kamandulis bei grumtynes pradėjęs BK „Vilnius“ gaudytojas A. Aleksandravičius.

Dėl anksčiau įvykdytų keitimų ir A. Aleksandravičiaus išmetimo BK „Vilniui“ nebepakako 9 žaidėjų, tad komandai buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas rezultatu 0:9.

Tituluočiausia šalies beisbolo komanda „Lituanica“, vadovaujama amerikiečio Willo Swindlingo, nuo Kauno apskrities beisbolo klubo įkūrimo 1999 metais Lietuvos čempionate triumfavo keturioliktą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių