Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno rankininkams sezonas baigėsi (komentaras)

2015-04-08 20:32

17-ką kartų Lietuvos rankinio čempionas Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ šiemet nebepratęs rekordinės serijos. Kauniečiai trečiadienį 21:24 pralaimėjo lemiamas ketvirtfinalio rungtynes Vilniaus „VHC Šviesos“ ekipai.

Valdemaras Novickis kaip liūtas narve blaškėsi prie savo komandos atsarginių suolo mėgindamas pakeisti mačo baigtį, tačiau turėjo pripažinti svečių pranašumą. Kauno sporto halėje, nors ir palaikomi negausių žiūrovų, vykusiose trečiosiose ketvirtfinalio rungtynėse jo auklėtiniai neprilygo vilniečiams ir seriją pralaimėjo 1:2.

Rezultatyviai rungtyniavusių Skirmanto Plėtos (7 įvarčiai), Valdo Drabavičiaus (5) ir Tomo Bernatavičiaus bei Mindaugo Sukacko (po 4) vedami sostinės klubo žaidėjai iki pertraukos įgijo minimalų pranašumą 11:10. Atrodė, kad gimtosios sienos kauniečiams dar gali padėti. Juolab, kad pirmąjį serijos mačą namuose jie buvo laimėję gana užtikrintai 34:29. Tačiau šalies vicečempionų vardą ginantys svečiai neleido suabejoti savo pranašumu ir šventė galutinę pergalę 24:21. Antrose rungtynėse sostinėje vilniečiai buvo pranašesni - 35:28 (20:15).

„Granito-Gajos-Kario“ gretose trečiadienį 7 kartus pasižymėjo atakų lyderis Vaidas Drevinskas. Po 3 įvarčius pelnė Valdas Jarukas, Mindaugas Urbonas ir Paulius Šarkauskas. 

„VHC Šviesa“ pusfinalyje susigrums su Lietuvos čempionais Klaipėdos „Dragūno“ rankininkais. Kitame pusfinalyje HC „Vilnius“ išmėgins jėgas su Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ komanda.

„Per visą seriją su kauniečiais akcentavome gynybą ir tai pasiteisino. Džiugu, kad Vilniuje rankinis dar gyvas, juk dvi šio miesto komandos rungtyniaus pusfinalyje, tad bet kokiu atveju bent viena ekipa pasidabins Lietuvos „Vivus.lt“ rankinio lygos medaliais. Mes pusfinalyje neketiname nuleisti rankų, nesvarbu, kad teks kautis su daugkartiniais šalies čempionais – Klaipėdos „Dragūno“ rankininkais. Netaupysime jėgų, kausimės iš paskutiniųjų“, - pabrėžė ekipos vyr. treneris Gintaras Paškevičius.

HC „Vilnius“ lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse Varėnoje po itin atkaklios kovos minimalia persvara – 24:23 (13:12) nugalėjo Varėnos „Ūlos“ ekipą ir ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių laimėjo - 2:1. 
Sostinės rankininkus į pergalę vedė Jūris Aganauskas, įmetęs 7 įvarčius, Martynas Žala ir Domantas Čuplinskas (4 iš 7 m) pridėjo po 6 įvarčius, Šarūnas Sakalauskas – 3 įv.

Varėnos komandai 6 įvarčius (4 iš 7 m) įmetė Remigijus Čepulis, 5 – Arminas Grigėnas, 3 – Donatas Lesnickas, po 2 – Kęstutis Ikasala, Šarūnas Krisiulevičius, Gražvydas Sereičikas ir Gediminas Barasas.  

Pusfinalio susitikimai iki dviejų pergalių prasidės balandžio 15 d. Pirmosios rungtynės vyks Klaipėdoje ir Alytuje, kadangi šios ekipos dominavo reguliariajame čempionate.

Didžiajame finale bus rungtyniaujama iki trijų pergalių, dėl bronzos medalių – iki dviejų pergalių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų