Pereiti į pagrindinį turinį

"Kavalierius" stabdo "Magic" gynyba

2009-05-27 09:00
Galvosūkis: D.Howardas (viduryje) kol kas yra neišsprendžiama mįslė "Cavaliers" komandai.
Galvosūkis: D.Howardas (viduryje) kol kas yra neišsprendžiama mįslė "Cavaliers" komandai. / "Reuters" nuotr.

NBA reguliariojo sezono nugalėtoja Klivlando "Cavaliers" komanda Rytų konferencijos finale yra besivejančiosios vaidmenyje. Kol kas savo valią šioje serijoje demonstruoja Orlando "Magic".

Trečiąsias konferencijos finalo rungtynes Orlande "Cavaliers" pralaimėjo 89:99 ir serijoje iki 4 pergalių atsilieka 1:2. Šiandien ten pat bus žaidžiamas ir ketvirtasis mačas.

Žydrūnas Ilgauskas "Cavaliers" ekipai per 31 žaidimo min. pelnė 9 taškus (3/7 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 3/4 baudų), atkovojo 9 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo varžovo metimą ir išnaudojo 6 pražangų limitą.

"Cavaliers" krepšininkai sekmadienio mače su "Magic" pataikė tik 37 proc. metimų – tai buvo blogiausias rezultatas šiose NBA atkrintamosiose varžybose.

Rungtynės išsiskyrė šiurkščiu žaidimu, Klivlando ekipos gynėjui Mo Williamsui buvo prakirstas antakis, kurį teko siūti. Teisėjai žaidėjams skyrė 58 asmenines pražangas, o iš 86 baudų metimų net 51 metė "Magic" krepšininkai.

– Ar jūsų komandos 37 proc. taiklumą galite priskirti "Magic" gynybai? – portalas nba.com pateikė interviu su Ž.Ilgausku po rungtynių.

– "Magic" yra puiki gynybinio stiliaus komanda. Varžovai neleido mums išmesti laisviems, stabdė prasiveržimus, o jei ir galėjome išmesti laisvi, tai būdavo iš labai toli. Nekrito mums ir metimai iš gerų padėčių. Bet gindamiesi šiandien žaidėme geriau nei ankstesnėse rungtynėse.

– "Cavaliers" žaidėjams nekrenta tokie metimai kaip visą sezoną ir tai viską keičia?

– Taip, konferencijos finalo serijoje mes dar nesužaidėm savo geriausių rungtynių nei gynyboje, nei puolime. Bet aš tikiu, kad visa tai ateis, kad pradėsime taikliau atakuoti ir laimėsime viena pergale daugiau.

– Ką galite pasakyti apie baudų metimus?

– Mes turime geriau žaisti ir nesekti priešininkams iš paskos. Tikiuosi, teisėjai leis mums žaisti kiečiau – juk tai konferencijos finalas ir nėra prasmės vienai komandai mesti 51 baudos. Tai beprotiška.

– Buvo pastebimas jūsų komandos žaidėjų nervinimasis. Susierzinę atrodėte ir jūs, ir Andersonas.

– Tai tik emocinis žaidimas, jis nieko nereiškė. Bet mes turime būti tikri, kad savo emocijas kontroliuosime ir laikysimes žaidimo plano, neleisdami varžovams išmušti mūsų iš vėžių.

– Pralaimėjote dėl to, kad kažko nepadarėte patys ar dėl to, kad kažką geriau darė "Magic"?

– Aš manau, tinka abu teiginiai. Bet turime būti pozityviai nusiteikę ir susikoncentravę į kitas varžybas. Tai bus sunku, bet mes jau esame laimėję sunkių mačų išvykose, turime patirties. Taigi viskas, ką mums reikia padaryti, tai laimėti išvykoje ir susigrąžinti savo aikštės pranašumą.

Rezultatas

"Magic" – "Cavaliers" 99:89 (24:17, 18:24, 26:22, 31:26). Serijos rezultatas 1:2. D.Howardas 24, R.Alstonas 18, M.Pietrusas 16/L.Jamesas 41 (9 rezultatyvūs perdavimai), M.Williamsas 15, D.Westas 12.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų