Kelionė į Tokiją: A. Navicko lemtingi yriai laukia Italijoje

  • Teksto dydis:

Augustas Navickas kitą savaitę sieks bilieto į antrąsias karjeroje paralimpines žaidynes. Klaipėdietis irkluotojas startuos Varezėje, Italijoje vyksiančioje Europos paralimpinės atrankos regatoje, kurioje varžysis dėl vienintelio kelialapio į Tokijo paralimpines žaidynes. Jos Lietuvos paralimpiečiui būtų jau antrosios, mat jis 2016 m. atstovavo mūsų šaliai Rio de Žaneire vykusiose žaidynėse.

A. Navicko valtis nuo kovo pradžios kasdien skrodžia Varezės ežerą. Tą patį, kuriame balandžio 5-7 d. įvyks Europos irkluotojų grumtynės dėl teisės dalyvauti Tokijo olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse.

Ant Varezės ežero kranto įsikūrusiame Gaviratės miestelyje A. Navickas stovyklauja kasmet ir čia jaučiasi kaip namie. Paralimpietis viliasi, kad stovykloje atiduotos jėgos ir gana pažįstama aplinka lems sėkmę.

„Sportinę formą vertinčiau gerai. Tikiu, kad praeities save jau tikrai lenkiu. Be to, dar tik sezono pradžia. Vanduo dar nėra šiltas, tai daro įtaką greičiui. Bet šiaip jaučiuosi gerai. Visas rudens, žiemos, pavasario darbas buvo orientuotas į šias atrankos varžybas“, – pasakoja A. Navickas.

Tiesa, pasirengimas nepraėjo be nesklandumų. Vasarį A. Navickas turėjo keliauti į stovyklą Italijoje su Lietuvos sveikųjų irkluotojų rinktine, bet dėl sveikatos bėdų pateko į ligoninę, gydėsi dvi savaites.

„Žinoma, tai turėjo įtakos pasirengimui. Teko vartoti stiprius antibiotikus ir panašiai. Viena vertus, gal net kažkiek pailsėjau nuo treniruočių, bet tiek laiko be vandens turi reikšmę. Nors po to sužinojau, kad vasarį Italijoje orai treniruotėms buvo nelabai palankūs, tai gal labai daug nepraleidau“, – svarsto sportininkas.

Lietuvio varžovai kovoje dėl vienintelio laimingo bilieto bus baltarusis Maksimas Miatlou, vengras Zsoltas Peto ir ispanas Javieras Reja Munozas. A.Navickas neabejoja, kad gali aplenkti baltarusį ir vengrą, nes tai jau yra padaręs anksčiau, bet dar nėra matęs ant vandens ispano, kuris yra naujokas.

„Manau, kad realu pasiimti tą kelialapį, tik yra tas naujas ispanas. Kiek žinau, jis šį savaitgalį turi eiti klasifikaciją, todėl kol kas ties juo yra klaustukas. Šiaip konkurentai visi stiprūs, nė vieno nuvertinti tu negali. Manau, kad visi kelialapio nori, todėl lengva nebus. Bus artima kova“, – prognozuoja lietuvis.

Nors A. Navickas turės dar vieną šansą iškovoti kelialapį į Tokiją birželį Gaviratėje vyksiančioje finalinėje paralimpinės atrankos regatoje, bet apie ją negalvoja, koncentruojasi į artimiausią regatą. Jos išvakarėse A. Navickas Gaviratėje praleis ir šventinį Velykų savaitgalį.

„Nežinau, ar švęsiu, gal su treneriu kiaušinių išsivirsime, susidaušime ir tiek, juk antrą Velykų dieną jau laukia startas“, – šypsosi A. Navickas.

A. Navickas parengiamajame plaukime startuos pirmadienį 11.10 val., o finalas vyks trečiadienį 10.53 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių