Pereiti į pagrindinį turinį

K.Jezepčikas: tikiuosi, kad lengvaatlečiai nebus pamiršti

2011-08-23 17:56
K.Jezepčikas: tikiuosi, kad lengvaatlečiai nebus pamiršti
K.Jezepčikas: tikiuosi, kad lengvaatlečiai nebus pamiršti / Vytenio Jurevičiaus (BFL) nuotr.

Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė jau bando priprasti prie karšto Pietų Korėjos klimato, kur Daegu mieste rugpjūčio 27 d. - rugsėjo 4 d. vyks Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas.

Į Pasaulio pirmenybes - penkiolika atletų

Kaip teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas, į pirmenybes išvyko penkiolika atletų. "Tie žmonės, kurie įvykdė tarptautinius ir Lietvos lengvosios atletikos federacijos normatyvus ir yra pasirinkti į rinktinę. Sezoną mes taip ir planavome, kad sportininkai, kurie vyks į čempionatą antroje metų pusėje būtų geriausios formos. Prieš du metus Vokietijoje vykusiose pirmenybėse taip pat dalyvavo penkiolika atletų, nors galėtų vykti ir aštuoniolika. Nevažiuoja į Korėją V.Žemaitytė, A.Palšytė, L.Grinčikaitė. Vieni turėjo kitų planų, kitiems tinkamai pasiruošti sutrukdė traumos,"- pasakojo K.Jezepčikas.

Didelė konkurencija

"Pasaulio čempionate konkurencija didesnė nei olimpiadoje, nors kriterijai ir tie patys. Pasaulio pirmenybėse šalims, kurios praėjusiame čempionate iškovojo aukso medalius, leidžiama vienai rungčiai registruoti keturis sportininkus. Todėl konkurencija labai didelė. Šiame čempionate, kaip ir prieš dvejus metus Berlyne, geriausiųjų aštuntuke planuojame turėti du žmones, o šešioliktfinalyje apie penkis,"- sakė K.Jezepčikas.

"Aštuntuko favoritai, be abejo, visiems aiškūs. Tai V.Alekna, A.Skujytė, Z.Sandriūtė. Kas laimės medalius sunku prognozuoti, nes aštuntą ir prizines vietas kartais skiria tik keli centimetrai,"- patirtimi dalijosi Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyr. treneris K.Jezepčikas.

Tikisi geriausių sezono rezultatų

"Svarbiausia, kad atletai parodytų geriausius savo rezultatus. Jų aišku sunku tikėtis iš ėjikų ir maratonininkų, nes reikia aklimatizuotis. Dabar Korėjoje 30 laipsnių karštis ir 80 proc. drėgnumas. Dar šeši sportininkai į Korėją atskrenda tiesiai iš universiados Kinijoje,"- pasakojo K.Jezepčikas

"Tikiuosi, kad tarp krepšinio atsiras tarpelis ir lengvosios atletikos sportininkams,"- vylėsi treneris, prisiminęs, kad beveik tuo pat metu Lietuvoje prasidės ir Europos vyrų krepšinio čempionatas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų