Pereiti į pagrindinį turinį

K.Kemzūra pirmenybę teikia Lietuvai

2009-10-17 11:09
Sprendimas: K.Kemzūra latviams pasakė "ne" dėl galimybės treniruoti Lietuvos rinktinę.
Sprendimas: K.Kemzūra latviams pasakė "ne" dėl galimybės treniruoti Lietuvos rinktinę. / "Scanpix" nuotr.

Kęstutis Kemzūra buvo ryžtingas, kai teko pasirinkti: ar garantuotas darbas Latvijos rinktinėje, ar šansas pabandyti tapti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategu. Jis pasirinko šansą.

"Labai teigiamai vertinu tokį K.Kemzūros sprendimą. Tai rodo rimtus jo ketinimus", – teigė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Kaip jau skelbta, du kauniečiai – K.Kemzūra ir Vilniaus "Lietuvos ryto" strategas Rimas Kurtinaitis – yra pagrindiniai pretendentai užimti Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio postą. Tarp kandidatų yra minimas ir Jonas Kazlauskas, tačiau LKF vadovai, pasikalbėję su Graikijos krepšinio federacija, beveik nebeturi iliuzijų, kad bus įmanoma išpirkti jo kontraktą.

39-erių K.Kemzūra iki spalio 15 d. turėjo duoti galutinį atsakymą Latvijos krepšinio federacijai, ar sutinka tęsti darbą su šios šalies rinktine. Sutartą dieną jis paprašė dar savaitės, nes spalio 21 d. LKF vykdomasis komitetas apsispręs, kuris iš kandidatų turėtų tapti pagrindiniu pretendentu treniruoti Lietuvos rinktinę.

"Latviai nesutiko laukti ir pateikė man lyg ir ultimatumą – jie norėjo gauti atsakymą tą dieną. Nežinau priežasčių, kodėl jie nesutiko palaukti kelias dienas, tačiau aš nusprendžiau bandyti savo šansą tėvynėje", – sakė K.Kemzūra.

Tokį sprendimą jis priėmė dėl daugelio priežasčių. "Įvertinau situaciją ir, manau, mano galimybės tapti Lietuvos rinktinės treneriu nėra blogos, tad galiu bandyti. Su visa pagarba Latvijai reikia pripažinti, kad Lietuvos krepšinis yra aukštesnės kokybės. Be to, esu lietuvis, o savi marškiniai, kaip sakoma, arčiau kūno."

Pasiteiravus, kokia jo nuomonė dėl Lietuvos rinktinės dalyvavo pasaulio čempionate, jeigu už tą galimybę reikėtų mokėti šešiaženkles sumas, K.Kemzūra atsakė: "Mano nuomone, prieš išleidžiant tokius pinigus, pirmiausia reikėtų įvertinti, ar žaistų rinktinė, kuri galėtų laimėti pasaulio čempionato medalius (kitokių privilegijų šis čempionatas neduoda), ar iš jaunų žaidėjų suburta komanda, kuriai tai būtų, sakykime, vienas pasirengimo etapų 2011 m. Europos čempionatui. Kalbant apie pastarąjį variantą, tai jauni žaidėjai tobulėja ne rinktinėje, o ištisą sezoną žaisdami klubuose ir vasarą treniruodamiesi stovyklose. Sunkiu laikotarpiu tokius pinigus reikėtų panaudoti prasmingai ir tai nebūtinai turėtų būti mokestis už teisę dalyvauti. Tačiau yra daug visokių svarstytinų detalių."

Šiuo metu K.Kemzūra netreniruoja jokios klubinės komandos. Tačiau jo agentas stebi rinką ir, jeigu atsirastų tinkamas pasiūlymas, K.Kemzūra jį svarstytų.


Už vardinį kelialapį reikės mokėti

LKF generalinis sekretorius M.Balčiūnas FIBA būstinėje Ženevoje kalbėjosi su šios organizacijos vadovais apie Lietuvos galimybes gauti vardinį kvietimą į 2010 m. pasaulio čempionatą. Su LKF atstovu diskutavo FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas ir Sporto vystymo direktorius Zoranas Radovičius.

Į pasaulio čempionatą Turkijoje FIBA 4 šalims įteiks vardinius kvietimus. Vardiniai kvietimai bus dalijami atsižvelgiant į sportinius ir ekonominius kriterijus.

"Svarbiausias paaiškėjęs dalykas yra tas, kad gauti vardinį kvietimą galime tik tuo atveju, jei už jį sumokėsime FIBA apvalią sumą. Sumos skelbti negaliu, tačiau mums ji yra didelė, prilygsta didelei daliai LKF metų biudžeto. Pakviečiau P.Baumanną lapkritį atvykti į Lietuvą ir pristatyti FIBA reikalavimus mūsų šalies, sporto vadovams. Reikalingas bendras sprendimas, vienai LKF tas mokestis būtų per didelė našta. Reikia diskutuoti, ar tikslinga mums tokiu būdu siekti kvietimo", – kalbėjo LKF generalinis sekretorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų