Klaipėdiečiai sužibo Europos jaunių kiokušin karatė čempionate

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Gruzijos sostinėje Tbilisyje vyko Europos jaunių kiokušin karatė čempionatas, kuriame dalyvavo aštuoni karatė mokyklos „Shodan“ auklėtiniai.

Šios varžybos tapo sėkmingiausiomis jaunių tarpe per visą Lietuvos kiokušin karatė istoriją, kadangi kovų rungtyje pavyko iškovoti net penkis aukso medalius iš 10-ies galimų. Labiausiai prie šio rezultato prisidėjo klaipėdiečiai, iškovoję 4 iš 5-ių rinktinės aukso medalių.

Laurynas Vaičikauskas jau ketvirtus metus iš eilės įrodė, kad yra stipriausias Europoje. Svorio kategorijoje iki 75 kg klaipėdietis įveikė visus keturis priešininkus. Finalinėje kovoje L. Vaičikauskas dukart į nokdauną pasiuntė vengrą Scongor Ferenczi.

Kitas karatė mokyklos „Shodan“ sportininkas Gytis Ruzgys Europos čempionu tapo nugalėjęs tris kovotojus. Jis varžėsi sunkiausioje svorio kategorijoje – virš 80 kg.

Merginų tarpe, net trejus metus iš eilės lyderių pozicijų neužleidžia Monika Tydikaitė ir Monika Ryžkovaitė. Klaipėdietės visas kovas baigė anksčiau laiko. Galingais rankų ir kojų smūgiais varžoves siuntė į nokdauną.

Europos jaunių kiokušin karatė čempionate garbingai kovojo, bet medalių nelaimėjo Ugnius Knystautas, Eimantas Šarkauskas, Benedikta Abaravičiūtė, Aistė Jankauskaitė.

L. Vaičikauskas ir M. Tydikaitė jėgas išbandė ir kata rungtyje, tačiau abu kovotojai turėjo pripažinti varžovų pranašumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių