Klaipėdietės iškovojo karatė kiokušin juodus diržus

  • Teksto dydis:

Belgijoje vykusi tarptautinė karatė kiokušin pavasario stovykla sutraukė daugiau nei 200 karatistų iš visos Europos. Stovykla buvo išskirtinė, nes joje buvo paminėtos karatė kiokušin stiliaus įkurėjo Masutatsu Oyamos mirties 20-os metinės.

Į šia stovyklą susirinko daug žymių sportininkų bei aukščiausią kvalifikaciją turinčių karatė meistrų, jų tarpe buvo ir Pasaulio absoliučios svorio kategorijos nugalėtojas japonas Norichika Tsukamoto, kuris dalijosi savo patirtimi bei žiniomis. Kartu su japonu seminare savo žiniomis dalinosi bei treniruotes vedė karatė mokyklos „Shodan“ vadovas Lukas Kubilius.

Šioje stovykloje dalyvavę karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ instruktoriai ne tik sėmėsi žinių, bet juodo diržo antros pakopos ( II DAN) egzaminą laikė Viktorija Kubilienė, o juodo diržo egzaminą laikė Asta Dauskurtė.

Egzaminas buvo išties sudėtingas kadangi egzaminavosi vos 7 stovyklos dalyviai, o egzaminatorių buvo tiek pat kiek egzaminuojamųjų. Džiugu, kad abi kovotojos pademonstravo aukštą technikos bei kovinio pasirengimo lygį ir sėkmingai įveikė egzaminą.

Egzaminas buvo padalintas į dvi dalis: technikos-fizinio pasirengimo ir kovų rungtis. Technikos-fizinio pasirengimo dalis buvo itin sudėtinga ir sekinanti. Ši egzamino dalis truko net 3.30 val. Jos metu reikėjo nepriekaištingai atlikti bazinę karatė techniką nuo pat žemiausio iki juodo diržo.

Taip pat kovotojai privalėjo įveikti fizinio pasirengimo bei ištvermės testus (atsispaudimai, pritūpimai, atsilenkimai, šuoliukai atleikant aukštus amplitudinius kojų smūgius ir t.t.).

Antrojoje dalyje vyko kovų rungtis. Ji truko 1 val. Buvo kovojama porose su 20 skirtingų varžovų. Taip pat buvo 10 varžybinių kovų su teisėjavimu.

Po egzamino tiek Viktorija tiek Asta iš egzaminatorių sulaukė daug gražių žodžių už puikiai įveiktą išbandymą, pademonstruotą aukštą technikos bei kovos lygį.
 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių