Pereiti į pagrindinį turinį

„Klaipėdos motorlaivių“ variklių gausmas nenutyla

2015-06-10 17:00

Prieš pusantrų metų motorlaivių sportą uostamiestyje atgaivinę entuziastai neprarado ūpo. „Klaipėdos motorlaivių“ klubo vadovą Juozą Gužę puoselėti šią sporto šaką skatina gerėjantys sūnaus Justo rezultatai.


 

Prieš pusantrų metų motorlaivių sportą uostamiestyje atgaivinę entuziastai neprarado ūpo. „Klaipėdos motorlaivių“ klubo vadovą Juozą Gužę puoselėti šią sporto šaką skatina gerėjantys sūnaus Justo rezultatai.

Sparčiai progresuojantis 15-metis praėjusį savaitgalį pasiekė didžiausią pergalę – Jūrmaloje vykusių atvirų Latvijos motorlaivių sporto pirmenybių pirmajame etape užėmė antrąją vietą. Vienintelį sportininką iš Klaipėdos aplenkė kaimyninės šalies komandai atstovavęs Gintaras Marcinkus. Pranokti kaunietį J.Gužei buvo maža vilčių, varžovas – patyręs pilotas, Europos čempionate per plauką netapęs prizininku.

Kaimynams latviams varžybos Lielupės upėje buvo pirmosios šį sezoną. Pirmasis etapas buvo įtrauktas į Tarptautinės motorlaivių sporto federacijos tvarkaraštį, todėl varžytis į garsųjį kurortą suvažiavo ne vien Latvijos ir Lietuvos, bet ir Estijos sportininkai.

OSY-400 valčių klasės dalyviams teko kovoti tris kartus. Pirmoje rungtyje J.Gužė į priekį praleido tik G.Marcinkų. Antrą kartą rungtyniavusį klaipėdietį aplenkė kaunietis ir prieš tai finišo nepasiekęs latvis Vesturas Lacis. Trečioje rungtyje, kuri buvo dvigubai ilgesnė ir už ją buvo duodama dvigubai taškų, J.Gužė nusprendė nerizikuoti. Kad užimtų antrąją vietą, jam reikėjo baigti distanciją. J.Gužė, dar kartą užėmęs trečiąją vietą, sėkmingai įgyvendino planą.

Po trijų rungčių G.Marcinkus surinko 80 taškų, klaipėdietis – 62, Latvijos atstovas Janis Zarečnevas – 54.

„G.Marcinkaus meistriškumas abejonių nekėlė, – įspūdžiais po varžybų dalijosi „Klaipėdos motorlaivių“ sporto klubo narys. – Nustebino latvis V.Lacis, kurį prieš tai pranokdavau. Ateityje teks šiam varžovui skirti didesnį dėmesį“.

Treneris ir tėvas J.Gužė, į Jūrmalą atvykęs kone po 20 metų, buvo dvejopos nuotaikos.

„Prieš sezoną įsigijome naują variklį ir kitas svarbias detales. Tai akivaizdžiai atsiliepė geresniems sūnaus rezultatams“, – teigė anksčiau pats rungtyniavęs entuziastas.

Tačiau J.Gužę neramina tai, kad į Latviją teko vykti nesitreniravus.

„Paradoksas, – pyko jis. – Klaipėdoje neturime kur rengti pratybų. Neleidžia mūsų nė į vieną vandens telkinį mieste – nei į marias, nei į Danės upę. Taip pat mums draudžiama treniruotis  tvenkiniuose, karjeruose ir ežeruose. Mums rekomenduota treniruotis mariose prie Svencelės. Tačiau tai – ne išeitis. Kelionė yra tolima.“

Įkurtas „Klaipėdos motorlaivių“ klubas atgaivino prisiminimus buvusiems sportininkams ir šios šakos entuziastams. J.Gužės palaikyti į Latviją atvyko buvę lenktynininkai Artūras Razbadauskis, Andrius Valantiejus. Dar nepraranda vilties vandens trasoje pasirodyti ir jaunajam sportininkui padedantis Gintaras Albrikas.

J.Gužė pripažįsta, kad motorlaivių sportas brangus sportas, tačiau ne tiek, kiek manoma.

„Sezonui, kad dalyvautume Lietuvos ir užsienio varžybose, Europos ir pasaulio čempionatuose, užtektų šešių-septynių tūkstančių eurų, – skaičiavo specialistas. – Jau kitam sezonui reikia kitos valties. Nenauja kainuoja nuo trijų iki keturių tūkstančių. Teks ieškoti finansų jai, nes, nepakeitus valties, sunku tikėtis pergalių“.

J.Gužė išsikėlė tikslą šiems metams – dalyvauti visose Lietuvos ir Latvijos varžybose.

„Kitąmet, kai Justui bus 16-a ir jis galės dalyvauti Senojo žemyno čempionate, norėsime išmėginti jėgas su geriausiais Europos bendraamžiais“, – nuleisti rankų nežadėjo jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų