Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos "Neptūnui" – 45-eri

2009-09-01 13:12
Klaipėdos "Neptūnui" – 45-eri
Klaipėdos "Neptūnui" – 45-eri / N.Jankausko nuotr.

Šiandien Klaipėdos "Neptūnas", pagal ilgaamžiškumą nusileidžiantis tik garsiajam Kauno "Žalgiriui", sulaukė 45-ojo gimtadienio.

Šventės "vinis" – rungtynės

Šventės, prasidėsiančios 17 val., "vinimi" bus rungtynės, kuriose susirems buvę "Neptūno" krepšininkai ir žaidėjai, gynę reprezentacinės komandos spalvas praėjusiame sezone.

"Žvaigždžių" komandai vadovausiantis Stasys Kaupys įsitikinęs, kad jo komanda įveiks "Neptūną 2008-2009".

"Kiekvienam strategui linkėčiau savo komandoje turėti tokį žaidėjų būrį, koks gins senojo "Neptūno" garbę", – sakė daug metų komandą ugdęs Klaipėdos V.Knašiaus krepšinio mokyklos direktorius.

Vidurio puolėjo pozicijoje be konkurencijos bus Eurelijus Žukauskas. Jam atsikvėpti leis nebent "Lietuvos ryte" žaidžiantis Donatas Zavackas ir Utenoje rungtyniaujantis buvęs "Neptūno" kapitonas Audrius Mineikis. Krašto puolėjais žais patyrę Vaidotas Pridotkas, Mindaugas Mockus.

Gynėjų gretose ne mažiau geri žaidėjai: Mantas Ruikis ir Tomas Delininkaitis. Taip pat sirgaliai galės išvysti ir legendinį Svajūną Airošių, pastaruoju metu dar neužmiršusį krepšinio.

Gali būti, kad šią ekipą sutvirtins Vaidotas Pečiukas ir per pirmuosius Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatus klaipėdiečių ekipoje žaidęs Tadas Petravičius.

Nebus dviejų žaidėjų

Nors daugelis "Neptūno 2008-2009" krepšininkų naujajam sezonui ruošiasi kitose komandose, tačiau beveik visi sutiko dalyvauti jubiliejui skirtose varžybose. Nebus tik į "Nevėžio" ekipą siekiančio patekti Remigijaus Trakimo ir Arvydo Vaitiekaus, žaisiančio Ispanijoje.

Žinoma, kad komandą į priekį ves praėjusio sezono lyderiai Martynas Mažeika, Valdas Vasylius, Deivydas Gailius. Jiems padės iš Vilniaus atvyksiantis Evaldas Dainys, Osvaldas Kurauskas, Arvydas Eitutavičius, Paulius Morkeliūnas,

Per rungtynių pertraukas žiūrovus džiugins Klaipėdos universiteto ir Kauno "Žalgirio" šokėjos.

"Neptūną" sveikins Lietuvos krepšinio federacijos, kitų klubų atstovai.

Gili ir turtinga istorija

Uostamiesčio ekipa turi gilias tradicijas ir turtingą istoriją. 1964 metais buvusi "Maisto" komanda buvo pervardyta jūrų valdovo vardu.

1966 metais Klaipėdos krepšininkai iškovojo Lietuvos "Žalgirio" draugijos čempionų vardus, o kitais tapo vicečempionais.

Nuo 1970-ųjų komandoje buvo daug permainų, keitėsi treneriai ir žaidėjai, todėl geresnių rezultatų nebuvo pasiekta.

1975 metais miesto visuomenei pritarus buvo pradėta formuoti nauja "Neptūno" ekipa, kurios pagrindą sudarė klaipėdiečiai arba Žemaitijos krašto žaidėjai, baigę studijas Vilniuje ar Kaune.

Netrukus Lietuvos žaidynėse klaipėdiečiai užėmė trečiąją vietą, 1981 ir 1982 metais žaidė laikraščio "Sportas" krepšinio taurės finaluose. Po metų "Neptūno" krepšininkai pasidabino Sovietų Sąjungos profsąjungų (klubinių komandų) pirmenybių aukso medaliais.

Įkūrus LKL, klaipėdiečiai nuolat žaidžia šioje lygoje. Iš pradžių gerais rezultatais komanda negalėjo pasigirti, tačiau vėliau sulaukėme pergalių. 2001 metų reguliariajame čempionate prieš atkrentamąsias varžybas klaipėdiečiai buvo pasiekę trečiąją vietą, o 2007 m. ši sėkmė ne tik buvo pakartota, bet ir iškovota teisė žaisti mažajame finale.

Pastarasis, pavasarį pasibaigęs, sezonas, krepšinio aistruoliams irgi ilgam išliks atminty. Jauna "Neptūno" komanda, nepaisydama tituluotesnių varžovų, įveikė LKL ketvirtfinalio barjerą ir varžybose dėl bronzos medalių garbingai kovojo su "Šiaulių" penketuku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų