Pereiti į pagrindinį turinį

Kokiam klubui J. Plaza prognozuoja triumfą Eurolygoje? (komentaras)

2013-05-10 15:30
Kokiam klubui J. Plaza prognozuoja triumfą Eurolygoje? (komentaras)
Kokiam klubui J. Plaza prognozuoja triumfą Eurolygoje? (komentaras) / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Šiandien ir rytoj Londono O2 arenoje skambės paskutiniai Eurolygos sezono akordai – dėl prestižinio trofėjaus kausis net trys lietuvius savo gretose turinčios ekipos.

Stebisi savimi

Svaresnis vaidmuo gali tekti tik „Barcelonos Regal“ veteranui Šarūnui Jasikevičiui, nes Martynas Gecevičius yra tvirtas Pirėjo „Olympiacos“ atsarginis, o Madrido „Real“ priklausantis Martynas Pocius sveiksta po stresinio kojos lūžio.

Pusfinalyje Maskvos CSKA sieks atsirevanšuoti „Olympiacos“ už pernai finale patirtą skaudžią nesėkmę, o „Real“ išmėgins jėgas su principiniu konkurentu – „Barcelona Regal“.

„Aš ir pats stebiuosi, kad dar noriu siekti titulų. Kol motyvacijos bus, tol aš žaisiu“, – pareiškė 37-erių Š.Jasikevičius.

Iki šiol Šaras – vienintelis krepšininkas Eurolygos istorijoje, finalo ketverto varžybas laimėjęs su trimis skirtingais klubais: jis tai jau yra padaręs su „Barcelona Regal“, Tel Avivo „Maccabi Electra“ ir Atėnų „Panathinaikos“.

Pėdsakai istorijoje

Jei pavyktų triumfuoti šį savaitgalį, tai būtų jau penktasis Šaro titulas. 2003-iaisiais auksinis Lietuvos berniukas atvedė į viršūnę Ispanijos, 2004 ir 2005 m. – Izraelio, o 2009-aisiais – Graikijos klubą.

„Bus labai sunku, tačiau mes turime šansą ir pasistengsime jį išnaudoti. Pusfinalyje su “Real„ laukia rimtas mūšis. Madrido komandai atstovaujantys ispanai yra žaidę svarbiausiose varžybose – pasaulio ir Europos čempionatuose, olimpinėse žaidynėse“, – į repliką, kad iš dabartinio „Real“ nė vienas krepšininkas nėra laimėjęs Eurolygos turnyro, atkirto Š.Jasikevičius.

Pasigedo žalgiriečių

Laukiama, kad į Anglijos sostinę stebėti Eurolygos finalo ketverto kovų atvyks apie 2,5 tūkst. Madrido klubo aistruolių. 1,5 tūkst. sirgalių armiją turėtų Pirėjo klubas, apie 1,2 tūkst. – Barselonos ekipa. CSKA aistruolių pajėgos tikriausiai bus mažiausios – apie 1 tūkst., nes rusai susiduria ir su vizų problemomis.

Iš viso O2 arenoje krepšinį gali stebėti 18 tūkst. žiūrovų, tad Eurolygos vadovams teko sukti galvas, kaip užpildyti apytuštes tribūnas ir sudominti krepšiniu protą dėl futbolo pametusius britus.

Šiame kontekste buvo prisimintas ir Kauno „Žalgiris“. Svarstyta, koks būtų sirgalių antplūdis, jei lemiamą turnyro stadiją būtų pasiekęs legendinis Lietuvos klubas. Juk Anglijos sostinėje, neoficialiais duomenimis, yra įsikūrę per 200 tūkst. lietuvių.

Šį sezoną „Žalgiris“ yra išmėginęs jėgas su trimis finalo ketverto dalyviais: „Olympiacos“ (79:61 ir 63:77), „Real“ (74:75 ir 104:105) bei CSKA (73:87 ir 61:70).

Prisiminti ir 1999-ieji, kai Miunchene žalgiriečių triumfą Eurolygoje stebėjo sausakimšos žalia ir balta spalvomis nusidažiusios tribūnos.


Komentaras

Joanas Plaza

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris

Londone laukia labai intriguojantis finalas. Visi keturi klubai turi neblogus šansus iškovoti čempiono titulą. Lažybininkų favoritai – „Barcelonos Regal“ ir Maskvos CSKA klubai, tačiau aš manau kitaip. Iškritus iš rikiuotės Pete'ui Mickaelui, katalonams kilo žaidimo problemų. Dabar daug kas priklauso nuo Juano Carloso Navarro ir jo sportinės formos.

Madrido „Real“ yra finalo ketverto favoritas. Jei pusfinalyje madridiečiai parodys visą savo potencialą ir sugebės peržengti „Barcelonos Regal“ barjerą, jie triumfuos ir finale.

CSKA solidžiai rungtyniavo visą šį sezoną ir neabejoju, kad prisimena praėjusių metų įvykius Stambule. Maskvos ekipa sieks atsirevanšuoti „Olympiacos“ už 2012-uosius. Kita vertus, Graikijos klubas neturi ko prarasti, o taip nusiteikusios komandos visuomet labai pavojingos. Pirėjo klubas turi pakankamai talentų, galinčių sukurti sensaciją ir šiemet, tačiau tam reikia ir žiupsnelio sėkmės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų