Olimpinio čempiono O. Kostomarovo būklė prastėja: amputuoti kairės rankos pirštai

Olimpinis čempionas Romanas Kostomarovas, sausio mėnesį susirgęs sunkia plaučių uždegimo forma, jau daugiau nei du mėnesius gydomas vienoje iš Maskvos ligoninių intensyviosios terapijos skyriuje. Rusijos žiniasklaida skelbia, kad šiomis dienomis  R. Kostomarovui buvo atlikta dar viena operacija. Jam buvo amputuoti kairės rankos pirštai, praneša „Moskovskij komsomolec“ (MK), remdamasis savo šaltiniais ligoninėje, kurioje gydomas sportininkas.

Anksčiau 46 metų čiuožėjui jau buvo amputuotos pėdos ir blauzdos, taip pat dešinė ranka. Vėliau buvusio sportininko būklė pagerėjo ir jis buvo atjungtas nuo dirbtinės plaučių ventiliacijos aparato. Tačiau po to jo kairioji ranka ėmė juoduoti, todėl buvo nuspręsta amputuoti ir ją.

Gydytojas paaiškino, kodėl R. Kostomarovo situacijoje nemato pagrindo bandyti elgtis kitaip:  „Amputuoti kairės rankos pirštus reikėjo, nes jie pradėjo juoduoti, o tai reiškė, kad rankoje prasidėjo gangrenos procesas. Šiuo atveju svarbi kiekviena valanda, kiekviena minutė. Tai nenutrūkstamas procesas, kuris greitai gali išplisti į visą ranką. Kodėl tai vyksta? Bet kuris gydytojas jums pasakys, kad dėl per silpnos plaučių veiklos deguonis nepatenka į kraujagysles.“

Pasak Rusijos žiniasklaidos, šiuo metu bendra R. Kostomarovo būklė tikrai sunki. Jam diagnozuotas daugybinis organų nepakankamumas t.y. visi organai yra išsekę ir negali funkcionuoti.

„R. Kostomarovas iš tiesų atgavo sąmonę, jo žmona, dailiojo čiuožimo atstovė Oksana Domnina, nuolat yra šalia jo“, –  sakė  ligoninėje esantis MK  šaltinis.  Teigiama, kad šiuo metu jis taip pat yra labai stipriai sukrėstas psichiškai: jam  buvo atlikta daug operacijų, jis suvokė savo padėtį. Kiekvieną dieną, tiksliau, kiekvieną valandą, čiuožėjo būklė keičiasi. Su juo dirba psichologas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Žurnalūgos, kodėl viršuje rašote O,kostomarov??? Jis NE O.Kostomarov, o R.Kostomarov.

Ukrainiečių prakeiksmas

Ukrainiečių prakeiksmas portretas
PASIEKS visus ruZZų fašistus !!!!

to-anonimui

to-anonimui portretas
jis 100%bus vakseris- t.y.-eksperimentinis triušis , kaip ir visi LIetuvoje, patikėję ,,medicinos profesoriiumi''-buchalterio dulkio ,,mokslu''. Čia gi jam BUMERANGAS už šou Ukrainos žudikams. SUPE!!!. SUPER !!! SUPER !!!
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių