Kovos menų stovykla: prieš išvyką į JAV čempionai dalinsis žiniomis su mėgėjais

  • Teksto dydis:

Pasaulio čempionė Ernesta Kareckaitė, patyrę treneriai Ignas Barysas ir Herkus Lukošiūnas atskleis kovos menų pasaulio paslaptis. Jau kitą savaitę startuos treniruočių stovykla, kurioje bet kuris kovos menų entuziastas galės gauti unikalių patarimų iš tituluotų specialistų.

Rengiasi UFC šturmui

Rugpjūčio 2–6 d. Druskininkų rajone, vaizdingoje Avirio ežero pakrantėje, aidės kovotojų šūkiai ir trenerių nurodymai. Čia apie pusšimtis entuziastų iš visos Lietuvos ir užsienio gaudys kiekvieną patyrusių kolegų žodį, šlifuos kikbokso smūgių techniką.

Tradicinėje, daugiau nei dešimtmetį rengiamoje sporto ir pramogų stovykloje patirtimi su dalyviais dalysis žinomi Lietuvos kovotojai H. Lukošiūnas ir I. Barysas. Jiems talkins žinomiausia I. Baryso auklėtinė E. Kareckaitė. Šiemet didžiausią karjeros pergalę iškovojusi ir „Hexagone“ MMA pasaulio čempionės diržu apsijuosusi kaunietė ruošiasi išvykai į JAV.

Už Atlanto lietuvė treniruosis su profesionalais ir rengsis svarbiam turnyrui Las Vegase. Šias varžybas stebės pats UFC organizacijos vadovas Dana White’as, atrinksiantis potencialius savo organizacijos naujokus.

Būtent UFC narve prieš savaitę skambią karjeros pergalę iškovojo kita kaunietė Julija Stoliarenko: 30-metė atletė „Fight Night“ turnyre Londone patiesė britę Molly McCann.

Mokys patyrę treneriai

Prieš išvyką E. Kareckaitė pati lies prakaitą stovykloje Druskininkų rajone. Pasak stovyklą organizuojančio I. Baryso, Ernesta atliks ir savotiškos ambasadorės pareigas – ne tik treniruos visus norinčius, bet ir suteiks asmeninių patarimų, drauge dalyvaus pramoginėje veikloje, mielai dalys autografus ir nuotraukas.

Kiekvienam dalyviui skirsime asmeninį dėmesį, suteiksime individualių naudingų patarimų.

Vis dėlto pagrindinis vaidmuo teks Taisono pravardę dėl sprogstamo kovos stiliaus gavusiam tituluotam I. Barysui ir H. Lukošiūnui, kuris garsėja pergalėmis bušido ir mišrių kovų ringe.

„Stovykloje skirsime išskirtinį dėmesį smūgiavimo technikai, jos tobulinimui, todėl kiekvienas išvažiuos sukaupęs naujų žinių. Stovykla vos penkių dienų, todėl stengsimės dirbti kuo produktyviau. Nešvaistysime laiko bendro pobūdžio pamąstymais, o kiekvienam dalyviui skirsime asmeninį dėmesį, suteiksime individualių naudingų patarimų“, – pasakojo I. Barysas.

Netrūks ir pramogų

Jo žodžiais, stovykloje laukiami tiek patyrę kovotojai, tiek neseniai pasirinkę šią sporto šaką. Vienintelis pageidavimas – kad dalyviai turėtų bent pagrindinius kovos menų įgūdžius.

Treniruotėse laukiamos ir dailiosios lyties atstovės, ir kovos menams neabejingi mažesnieji lankytojai.

„Intensyviai treniruosimės du kartus per dieną, bet dalyvius kasdien skaniai maitinsime po tris kartus, tad jėgų visiems turėtų užtekti iki pat stovyklos pabaigos, – juokavo I. Barysas. – Be to, dalyvių laukia patogi nakvynė gražioje sodyboje, smagios pramogos poilsio erdvėse, žygiai ir žaidimai, maudynės ežere ir pirties malonumai.“

Pasak I. Baryso, stovyklos kaina prieinama visiems norintiems, o dalyvių skaičius ribotas, tad norintys spėti į šį kovos menų traukinį turėtų paskubėti ir susisiekti e. paštu ignasbarysas@gmail.com arba tel. 8 638 50 996.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių