Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšininkų misija – Europos taurė

Krepšininkų misija – Europos taurė
Krepšininkų misija – Europos taurė / Mindaugo Ažušilio nuotr. Startas: prie Eurolygos komandos vairo jau stovėjęs A.Sireika šiemet išbandys jėgas ir reorganizuotame Europos taurės turnyre.

Vilniaus "Lietuvos rytas" ir dar 31 klubas kitą savaitę pradės pagrindines Europos krepšinio taurės varžybas.

Teko stiprūs varžovai

Antrajame pagal rangą Senojo kontinento turnyre, kurį kartu rengia ULEB ir FIBA, mūsų šalies atstovų turės ir Ukrainos, Rusijos, Latvijos bei Ispanijos komandos.
"Lietuvos rytas" E grupėje rungtyniaus su Gran Kanarijos "Kalise" (Ispanija), Vilerbano "Asvel" (Prancūzija) ir Mariupolio "Azovmash" (Ukraina) krepšininkais.

Prie Mariupolio ekipos vairo, atsigavęs po sunkios ligos, vėl grįžo treneris Rimas Girskis, o pagrindinėje sudėtyje yra Tomas Delininkaitis ir Simonas Serapinas.
Gran Kanarijos "Kalise" kartu su Vitorijos "Tau Ceramica" pirmauja ACB pirmenybėse, o tai daug pasako apie jos jėgą.

"Grupė tikrai ne pati lengviausia. Apie Gran Kanarijos ekipą kalba jos rezultatai. Mariupolio "Azovmaš" turi labai gerų žaidėjų ir trokšta sukelti šurmulio tarptautinėje arenoje. Prancūzai taip pat yra stiprūs fiziškai ir greiti. Nė prieš vienas rungtynes negalėsime pasakyti, kad pergalė garantuota iš anksto", – neabejojo Vilniaus komandos strategas Antanas Sireika.

Daug pažįstamų veidų

Ramūno Butauto treniruojamas Rygos ASK su Andriumi Mažučiu kovos A grupėje, kurioje taip pat žais Roano "Chorale" (Prancūzija), Zadaro "Zadar" (Kroatija) ir Atėnų "Maroussi" (Graikija).

Maskvos "Dinamo" (Rusija) legionieriai Robertas Javtokas ir Darjušas Lavrinovičius B grupėje susitiks su tautiečiais Giedriumi Gustu ir Dainiumi Adomaičiu iš Rygos "Barons-LMT (Latvija) bei Sofijos "Lukoil Akademik" (Bulgarija) ir Kazanės "Uniks" (Rusija) žaidėjais.

Kęstutis Kemzūra turės progą pasimatyti su buvusiais kolegomis iš Trevizo "Benetton" klubo, kuriame dirbo 2005–2007 m. Su Italijos atstovais lietuvio vadovaujamas Maskvos srities "Chimki" (Rusija) grumsis C grupėje. Joje varžysis ir Stambulo "Besiktas" (Turkija) bei Le Havro STB (Prancūzija).

H grupėje Bilbao "Iurbentia" (Ispanija) ekipa ir jos gretas šį sezoną papildęs Renaldas Seibutis žais su Vršaco "Hemofarm" (Serbija), Nymburko CEZ (Čekija) ir Podgoricos "Budučnost" (Juodkalnija). Į kitą varžybų etapą pateks po dvi geriausias grupių komandas.

Darbo pratybose netrūksta

"Treneris niekada nebūna patenkintas savo komanda. Jei taip būtų, nebereikėtų dirbti treniruotėse. Pamažu judame į priekį, žaidžiame jau kokybiškesnį krepšin nei sezono pradžioje, bet visada matau ir minusų, kuriuos reikia taisyti", – Vilniaus "Lietuvos ryto" žaidėjų sportinę formą, likus pusantros savaitės iki Europos taurės varžybų, apibūdino A.Sireika.

Treneris sakė, kad dabartinę komandos būklę atspindėjo ir antradienio SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) dvikova svečiuose su "Ventspils" (81:62). "Buvo ir gerų atkarpų, ir blogų. Gynyboje tarsi sužaidėme neblogai, nes pakankamai stipriam varžovui savo aikštėje teleidome įmesti 62 taškus. Tačiau man norisi, kad gintumėmės dar geriau – būtume aktyvūs, nuolat atakuotume varžovus", – aiškino vilniečių treneris.

Rungtynes Ventspilyje dėl peršalimo praleido vilniečių puolėjai Marijonas Petravičius ir Justas Sinica, tačiau jie netrukus turėtų grįžti į rikiuotę ir šeštadienį žaisti BBL rungtynėse su Kauno "Žalgiriu". Artūro Jomanto sugrįžimo sostinės ekipai teks palaukti. Po dar vienos peties operacijos sveikstantis puolėjas visavertiškai treniruotis pradės tik prieš pat Naujuosius metus.

Europos taurės turnyro dalyviai

A grupė

Rygos ASK (Latvija), Roano "Chorale" (Prancūzija), Zadaro "Zadar" (Kroatija), Atėnų "Maroussi" (Graikija).

B grupė

Maskvos "Dinamo" (Rusija), Sofijos "Lukoil Akademik" (Bulgarija), Rygos "Barons-LMT" (Latvija), Kazanės "Uniks" (Rusija).

C grupė

Stambulo "Besiktas" (Turkija), Maskvos srities "Chimki" (Rusija), Trevizo "Benetton" (Italija), Le Havro STB (Prancūzija).

D grupė

Salonikų "Aris" (Graikija), Ankaros "Turk Telekom" (Turkija), Raananos "Bnei Hasharon" (Izraelis), Atėnų "Panelinios" (Graikija).

E grupė

Vilniaus "Lietuvos rytas" (Lietuva), Gran Kanarijos "Kalise" (Ispanija), Vilerbano "Asvel" (Prancūzija), Mariupolio "Azovmash" (Ukraina).

F grupė

Bambergo "Brose Baskets" (Vokietija), Zgoželeco "Turow" (Lenkija), Šarlerua "Spirou" (Belgija), Belgrado "Crvena zvezda" (Serbija).

G grupė

Valensijos "Pamesa" (Ispanija), Kvakenbriuko "Artland Dragons" (Vokietija), Bolonijos "Fortitudo" (Italija), Železniko FMP (Serbija).

H grupė

Bilbao "Iurbentia" (Ispanija), Vršaco "Hemofarm" (Serbija), Nymburko CEZ (Čekija), Podgoricos "Buducnost" (Juodkalnija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų