Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio sąmokslo teorijų kūrėją lydi skandalų šleifas

2013-04-17 12:42
Krepšinio sąmokslo teorijų kūrėją lydi skandalų šleifas
Krepšinio sąmokslo teorijų kūrėją lydi skandalų šleifas / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato atkrintamosios varžybos šiemet tikriausiai būtų nevisavertės, kaip ir visas reguliarusis sezonas, jei ne tradiciškai tokiu laikotarpiu keisčiausiais būdais atgyjančios sąmokslų teorijos.

Debesys virš V.Šeškaus

Pirmųjų ketvirtfinalio rungtynių dieną – pirmadienį – LKL vadovai gavo oficialius Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubų pareiškimus, kuriuose prašoma įvertinti kai kuriuos viešus „Prienų“ komandos vyriausiojo trenerio Virginijaus Šeškaus teiginius.

„Kalbama, kad „Žalgiris" specialiai pralaimėjo. Specialiai ar nespecialiai, bet man įdomu, kodėl idealiai žaidęs Adas Juškevičius aikštėje praleido tik 17 minučių?“ – komentuodamas portalui basketnews.lt paskutines žalgiriečių LKL reguliariojo sezono rungtynes su „Lietuvos rytu“ sakė V.Šeškus.

„LKL dalyvio vieši svarstymai, kad Kauno “Žalgirio„ komanda galėjo specialiai pralaimėti rungtynes, neatitinka tikrovės ir žemina Kauno “Žalgirio„ klubo garbę bei reputaciją. Jei V.Šeškus turi faktinių įrodymų, kad kurios nors rungtynės buvo specialiai pralaimėtos, prašytume juos pateikti. Jeigu tokių įrodymų p. V.Šeškus neturi, prašome paneigti šią informaciją ir užkirsti kelią tokiems pasisakymams ateityje“, – rašoma „Žalgirio“ klubo pareiškime.

„V.Šeškaus metami įtarimai, kad rungtynių su „Žalgiriu„ rezultatas dėl vienokių ar kitokių interesų galėjo buvo surežisuotas, įžeidė mūsų klubą, krepšininkus ir sirgalius. Kategoriškai pareiškiame, kad krepšinio klubas „Lietuvos rytas“ visada laikosi garbingo žaidimo ir bekompromisės sportinės kovos principų, niekuomet nesiveldamas į jokias užkulisių machinacijas“, – teigiama vilniečių rašte.

Įtarimų šleifas

Netikėta paralelė: beveik prieš dvejus metus, baigiantis LKL reguliariajam sezonui, įtarimų sukėlė paties V.Šeškaus vadovaujamo tuomečio Prienų „Rūdupio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ rungtynės, kurias prieniškiai laimėjo 93:76.

Dvikova buvo atkakli ir permaininga, bet, įpusėjus ketvirtajam kėliniui, kai „Nevėžis“ buvo priartėjęs 70:77, staiga pasipylė vaikiškos kėdainiečių klaidos – žingsniai, netikslūs kamuolio perdavimai, o „Rūdupis“ iškart atsigavo ir nutolo – 89:72.

Tąkart lažybų bendrovė „Orakulas“ buvo sustabdžiusi išmokėjimus laimėtojams, kurie statė už Prienų ir Kėdainių komandų rungtynių baigtį.

„Laimėjimų išmokėjimas yra sustabdomas esant pagrįstam įtarimui, kad lažybų įvykio rezultatas buvo pasiektas dėl nesąžiningo lažybų įvykio dalyvių susitarimo“, – oficialiai pareiškė „Orakulas“.

Šis skandaliukas dar buvo nenurimęs, o „Rūdupis“ vėl pasižymėjo – kitą LKL dvikovą 82:96 pralaimėjo autsaideriui „Alytui“.

„Šimtu procentų dėl šių rungtynių mus galima įtarti, nes lažybų kontorose koeficientas buvo didelis, tačiau skandalo nėra, nes už “Alytų„ greičiausiai niekas nestatė. Tai buvo viso labo netikėta nesėkmė. Žaidėme aštuoniese kelis mačus iš eilės. Sakiau vaikinams: kovokite, bet atsargiai. Gal jie kitaip suprato?“ – tąkart ir juokais, ir rimtai paaiškino V.Šeškus.

„Nevėžiui“ vilčių neliko

„Išgirdau, kad yra abejojančiųjų mūsų žaidimu prieš “Lietuvos rytą„. Esu labai nusivylęs tokiomis kalbomis. Galbūt kai kurios komandos, žaidėjai ar treneriai tariasi dėl rungtynių, bet kai aš esu ant suolelio – to niekada nenutiko. Niekada mano gyvenime“, – po pirmojo ketvirtfinalio mačo su „Nevėžiu“ sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Joanas Plaza.

Žalgiriečiai sutriuškino Kėdainių ekipą 94:51. Antroji dvikova vyks rytoj „Nevėžio“ aikštėje.

Kitose rungtynėse „Prienų“ krepšininkai 92:82 įveikė „Šiaulius“. Šiandien – atsakomasis susitikimas šiauliečių arenoje.

Vakar pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes žaidė „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ bei Klaipėdos „Neptūno“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai.


Statistika

„Žalgiris“–„Nevėžis“ 94:51 (23:18, 28:10, 18:9, 25:14). 6350 žiūrovų. Rezultatyviausi žaidėjai: K.Lavrinovičius 14 (7 atkovoti kamuoliai), D.Lavrinovičius 13 (5 atkovoti kamuoliai), M.Kuzminskas 12, O.Lafayette‘as 10 (4 rezultatyvūs perdavimai)/M.Girdžiūnas 12 (5 atkovoti kamuoliai), R.Jakštas ir A.Aleksandrovas po 11.

„Prienai“–„Šiauliai“ 92:82 (24:9, 19:26, 19:19, 30:28). 700 žiūrovų. A.Milaknis 24 (4/9 tritaškių), G.Kadžiulis 17, G.Orelikas 15 (3/12 tritaškių, 9 atkovoti kamuoliai)/L.Samėnas 23 (7 išprovokuotos pražangos), A.Kieža 21, R.Alijevas 13 (8 rezultatyvūs perdavimai).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų