Pereiti į pagrindinį turinį

Kūno kultūros ir sporto departamente pagerbta daugiau nei 100 sporto veteranų

2014-04-03 20:40
BNS inf.
kksd.lt nuotr.

Ketvirtadienį Kūno kultūros ir sporto departamente už indėlį į Lietuvos sporto plėtrą pagerbti ir apdovanoti garbingo amžiaus sportininkai, treneriai, sporto darbuotojai. Šįkart įteiktas vienas aukščiausių apdovanojimų - II-ojo laipsnio ordinas, suteikti nusipelniusio Lietuvos Respublikos sporto darbuotojo, sportininko bei trenerio vardai. Taip pat padėkota įvairių institucijų darbuotojams, prisidėjusiems prie sklandaus pirmininkavimo Europos Sąjungos Sporto tarybai.

Sveikindamas susirinkusiuosius Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis pažymėjo, jog dažnai mes, lietuviai, būname pernelyg kuklūs arba linkę save sumenkinti, tačiau, pasak jo, sporte mes tikrai nesame periferija, mes esame vieni iš geriausių: "Nors mes ir nesame dideli, bet esame didūs". Departamento vadovas taip pat atkreipė dėmesį, kad nedažnai dėkojama institucijų darbuotojams, tačiau būna reikšmingų įvykių - vienas tokių pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai - kai indėlis į sporto sferą yra tikrai svarbus ne tik Lietuvos, bet ir tarptautiniu mastu.

Kūno kultūros ir sporto departamento II-ojo laipsnio ordinas įteiktas sporto istorikui, žurnalistui, inžinieriui Algimantui Bertašiui - 80 metų jubiliejaus proga už kūno kultūros ir sporto informacinę plėtrą Lietuvoje. Paklaustas, kuri profesija - sporto istoriko ar inžinieriaus (per savo karjerą suprojektavo keliasdešimt tiltų ir viadukų Lietuvoje ir užsienyje) - teigė, jog abi viena kitą papildo. Be to, kaip sporto istorikas pastebėjo, jog pastaruoju metu didesnį vaidmenį įgauna profesionalusis, o ne mėgėjų, sportas.

Nusipelniusio Lietuvos Respublikos sporto darbuotojo vardas suteiktas Povilui Tamošauskui - Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kūrybinių industrijų fakulteto dekanui ir ilgamečiam Kūno kultūros katedros vedėjui. Nusipelniusio sportininko vardas suteiktas Rimantui Bagdonui - vieninteliam Lietuvos imtynininkui, tapusiam pasaulio čempionu, Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentui. Nusipelniusio trenerio vardas suteiktas Jurgiui Strazdui - Lietuvos aeroklubo aviamodeliuotojui, treneriui.

Už nuopelnus bei indėlį į įvairias sporto šakas bei asmeninių jubiliejų progomis buvusiems sportininkams, treneriams, sporto mokslininkams, visuomeniniams veikėjams įteikti aukso, sidabro medaliai, plaketės, specialūs prizai, padėkos. Apdovanojimai ir padėkos skirti Lietuvos atstovybės Briuselyje, Užsienio reikalų, Vidaus reikalų ministerijų, Kūno kultūros ir sporto departamento, Statistikos departamento, Lietuvos sporto universiteto darbuotojams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų