Pereiti į pagrindinį turinį

K.Vasiliauskas triumfavo Imoloje

2009-09-23 23:59
Istorija: K.Vasiliausko pergalė "Formulės-2" čempionato etape Imolos trasoje – pirmas tokio aukšto lygio trofėjus Lietuvos automobilių istorijoje.	James Bearne'o nuotr.
Istorija: K.Vasiliausko pergalė "Formulės-2" čempionato etape Imolos trasoje – pirmas tokio aukšto lygio trofėjus Lietuvos automobilių istorijoje. James Bearne'o nuotr. / James Bearne nuotr.

Jaunoji Lietuvos automobilių sporto žvaigždė Kazimieras Vasiliauskas pirmą kartą šventė pergalę prestižinio "Formulės-2" čempionato etape Imolos (Italija) trasoje.

Lietuvos lenktynininkas pirmavo visas 21 rato lenktynes ir artimiausią persekiotoją aplenkė daugiau nei 7 sekundėmis. Apdovanojimo ceremonijoje jo garbei skambėjo Lietuvos himnas, buvo iškelta Lietuvos vėliava. Tai pirmas Lietuvos automobilių sporto istorijoje iškovotas tokio aukšto lygio laimėjimas.

"Esu neapsakomai laimingas. Savo pergalę skiriu tėčiui, mamai, broliui ir, žinoma, visiems, kurie buvo šalia manęs ir padėjo iškovoti šį laimėjimą. Po starto ir pakartotinio starto mane varžovai smarkiai spaudė, o aš pirmuose ratuose negalėjau labai greitėti dėl padangų vibracijos, atsirandančios dėl nešvarumų trasoje. Kai tik padangos įkaito ir nusivalė, galėjau važiuoti savo ritmu", – tik išlipęs iš automobilio sakė K.Vasiliauskas.

Vaikinukas ne tik tapo nugalėtoju, bet ir pasiekė geriausią rato įveikimo laiką lenktynėse – 1:38,959 minutės.

Antrose lenktynėse, vykusiose sekmadienį, mūsiškis sportininkas tapo mistinio nesusipratimo įkaitu – varžybos jam baigėsi jau šeštame rate.

Netrukus po starto dėl avarijos trasoje pasirodė saugos automobilis, tad sportininkai jo priešakyje važiavo net penkis ratus. Iš karto po pakartotinio starto K.Vasiliauskas išsiveržė į trečią vietą, tačiau tuoj pat sulėtino greitį ir sustojo šalia trasos.

"Jau važiuodamas paskui saugos automobilį pastebėjau, kad kaista variklis. Iš karto po pakartotinio starto pajutau, jog motoras netenka galios, galiausiai jis visai "subyrėjo", – pasakojo K.Vasiliauskas.

Lygiai tokia pati dalia ištiko ir vieną pagrindinių konkurentų – italą Mirko Bortolotti.

Po lenktynių patikrinus šių dviejų sportininkų automobilių variklius paaiškėjo, kad abiejų motorų gedimas vienodas – nuo per žemo oktaninio skaičiaus degalų išdegė stūmokliai. Išsiaiškinta, kad tik į šių sportininkų automobilių bakus benzino buvo įpilta iš kitos nei visiems sportininkams talpyklos.

Šis sunkiai paaiškinamas incidentas gerokai komplikavo K.Vasiliausko galimybes užimti prizinę vietą "Formulės-2" čempionate ir gauti vadinamąją superlicenciją, leidžiančią startuoti F-1 lenktynėse.

Paskutinis "Formulės-2" čempionato etapas vyks spalio 31 ir lapkričio 1 d. Barselonoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų