„Kyodo“: Tokijo olimpinių žaidynių atšaukimas atsieitų Japonijai 14 mlrd. eurų

Tokijo vasaros olimpinių žaidynių atšaukimas atsieitų Japonijai maždaug 1,81 trln. jenų (apie 14 mlrd. eurų). Tai antradienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Agentūra remiasi Nomuros tyrimų instituto specialistais. O nuostoliai dėl naujos koronaviruso bangos ir dar vieno nepaprastosios padėties paskelbimo, jeigu žaidynės pablogintų epidemiologinę situaciją šalyje, Japonijos valdžiai atsieitų dar brangiau, mano instituto darbuotojai.

Dabartinės nepaprastosios padėties, kuri buvo įvesta Tokijuje ir dar keliose šalies prefektūrose balandžio pabaigoje ir tebegalioja iki šiol, padariniai jau vertinami 1,9 trln. jenų.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės turėjo vykti 2020 metų liepos 24-rugpjūčio 9 dienomis. Dėl koronaviruso pandemijos varžybos buvo atidėtos metams. Dabar planuojama jas surengti 2021 metų liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis.

Kovo 20 d. organizatoriai priėmė galutinį sprendimą, kad varžybos vyks be aistruolių iš užsienio. Vietos žiūrovų įleidimo į sporto objektus klausimas bus svarstomas birželį, sprendimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Olimpinės žaidynės seniai išsigimė, laikas jas panaikinti išvis. Pjeras de Kuvertenas grabe vartosi matydamas į ką jos pavirto.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių