Latvija leido sirgaliams stebėti Pasaulio ledo rutulio čempionato rungtynes

Latvijos parlamentas nusprendė leisti sirgaliams nuo antradienio stebėti Pasaulio ledo ritulio čempionato rungtynes, jeigu jie gali įrodyti esantys visiškai paskiepyti nuo COVID-19 arba persirgę šia liga.

Šiuo sprendimu panaikinamas ankstesnis Sveikatos apsaugos ministerijos įsakas, kuriuo žiūrovams apskritai buvo draudžiama tiesiogiai stebėti rungtynes.

„Sirgaliai turės pateikti įrodymus, kad jie yra visiškai paskiepyti nuo COVID-19 arba kad jie yra persirgę šia infekcine liga“, – pirmadienį žurnalistams sakė čempionato organizacinio komiteto vykdomasis direktorius Edgaras Buncis.

Visuomenei bus prieinama tik nedidelė dalis vietų sporto arenose – bus parduota ne daugiau kaip 2 660 bilietų į rungtynes Rygos arenoje, o netoliese esančio Olimpinio sporto centro tribūnose vienu metu galės būti ne daugiau kaip 1 058 žmonės.

Atsižvelgiant į ribotą vietų skaičių, minimalus mokestis už galimybę stebėti įprastus žaidimus bus 110 eurų, o finalą – 340 eurų.

„Pajamos atiteks IIHF (Tarptautinei ledo ritulio federacijai), turinčiai susigrąžinti pinigus, išleistus čempionato organizavimui esant šioms koronaviruso sąlygoms“, – pareiškė Latvijos ledo ritulio federacijos pirmininkas Aigaras Kalvitis (Aigaras Kalvytis).

Šiuo metu Latvija leidžia atvykti nesilaikant 10 parų izoliacijos tik penkių šalių piliečiams. Iš šių valstybių čempionate dalyvauja tik Jungtinės Karalystės ir Suomijos komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių