LCC pagerino pergalių serijos rekordą

Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda, kurios sudėtyje yra net septyni legionieriai įveikė Kauno technologijos universitetą (KTU). Tai jau trečia pergalė iš eilės ir LCC įrašė naują rekordą klubo istorijoje.

Ekipa iki šiol daugiausiai  buvo laimėjusi du mačus iš eilės. Rungtynes klaipėdiečiai pradėjo keturiais legionieriais ir iškart ėmė diktuoti sąlygas - 5:0. Įpusėjus kėliniui 10:7. KTU netikėtai lengvai pelnydavo taškus iš po krepšio, nors ten jų laukė 208 cm ūgio juodaodis J.Mulamba. Kėlinio pabaigoje po nesportinės P.Žurnos pražangos jau tik 15:14 LCC naudai. Vis dėl to, po dešimties minučių 19:14 LCC naudai.

Penkiais juodaodžiais pradėję antrąjį ketvirtį klaipėdiečiai atitrūko - po I.Fallo dvitaškio su pražanga jau 26:16. Per septynias su puse minutės KTU krepšininkai tepelnė du taškus ir atsiliko 31:16. Net keliais įspūdingais blokais pirmojoje rungtynių pusėje pasižymėję LCC krepšininkai po dviejų kėlinių pirmavo 34:19. 

Vos aštuoniese į rungtynes atvykusių KTU krepšininkų entuziazmas ėmė blėsti jau trečiojo kėlinio viduryje, kai kauniečiai atsiliko jau 41:24.  Trečiojo ketvirčio viduryje rungtynės trumpam buvo nutrauktos, kai ant M.Secko užšoko M.Mankevičius ir abu krepšininkai atsidūrė ant grindų. Laimei, po minutėlės žaidėjai pakilo nuo parketo ir galėjo tęsti rungtynes. KTU krepšininkams didelių pastangų dėka pavyko išvengti triuškinimo jau trečiajame ketvirtyje, po kurio LCC pirmavo penkiolikos taškų skirtumu.

Ketvirtasis ketvirtis prasidėjo trimis greitomis ir rezultatyviomis KTU atakomis, M.Mankevičiaus dvitaškiu iš po krepšio. Dar du taškus pridėjo V.Mačys, KTU spurtas 10:0 ir jau tik 47:42. Po LCC minutės pertraukėlės šeimininkai padidino skirtumą iki 53:44 ir jau KTU prašo treneriai prašo stabdyti žaidimą.  Pavargusiems svečiams nepavyko pakeisti žaidimo eigos ir triukšmingų, puodais  ir šaukštais ginkluotų vietos sirgalių džiaugsmui LCC šventė istorinę pergalę 64:52. Tai kol kas ilgiausia LCC pergalių serija LCC istorijoje.

„Jei kas būtų paklausęs prieš sezoną ar mes laimėsime pirmas trejas rungtynes, būčiau sakęs ne. Tačiau dabar, kai visi varžovai žaidė be savo lyderių, tai tos pergalės nestebina. Tačiau pagrindinis tikslas - patekti į akrintamąsias ir ten pasirodyti kuo geriau" - trijų pergalių serijos nesureikšmino LCC vyr. treneris Stacys Holowellas.

„Komanda surinkta prieš pat sezoną, tad nenuostabu, jog pirmojoje rungtynių pusėje pataikėme vos penkiolika procentų metimų. Žaidėjai jauni, nepatyrę, tad mūsų ekipai įsibėgėti prireiks laiko" - per daug nesielvartavo KTU vyr. treneris V.Masalskis.


Šiame straipsnyje: studentų lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių