Lemiamose LMKL kovose grumsis dvi Kauno ekipos

Šiandien Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate prasidės pusfinalio kovos. Serija vyks iki dviejų laimėtų rungtynių.

18 val. Garliavos sporto centre susitiks Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ ir Klaipėdos „Fortūna“, o 19.30 val. Vilniaus „Lietuvos ryto“ arenoje susigrums sostinės „Kibirkštis-VIČI-IKI“ ir Kauno „Aistės-LSU“.

Antrosios pusfinalio serijos rungtynės vyks balandžio 8 d. Kaune ir 9 d. Klaipėdoje.

„Hoptrans-Sirenos“ reguliariojo sezono varžybose nė karto nepralaimėjo „Fortūnos“ krepšininkėms: rungtynių rezultatai – 88:66, 82:79, 69:58 ir 64:57.

„Fortūnos“ vidurio puolėja Eglė Šikšniūtė sakė, kad visus pralaimėjimus „Hoptrans-Sirenoms“ lėmė ta pati priežastis: „Neuždengdavome varžovių lyderių. Tai – patyrusios krepšininkės, nuo kurių apsiginti – labai sunki užduotis. Tad ir pusfinalio serijoje mūsų tikslas bus tas pats – sustabdyti lyderes.“

Pasak E. Šikšniūtės, tai, kad jos komanda šį sezoną niekaip nerado priešnuodžių Kauno rajono ekipai, šiek tiek kelia nerimą: „Sakyčiau, jaučiame nedidelę įtampą, bet gal tokią mūsų komandos būseną labiau tiktų vadinti susikaupimu. Nors ir pralaimėjome šį sezoną visas rungtynes varžovėms, manome, kad esame lygiavertės komandos. Tikiu, kad turime šansų iškopti į finalą.“

Rezultatyviausia ir naudingiausia šio čempionato žaidėja,  „Hoptrans-Sirenų“ lyderė Iveta Šalkauskė neabejojo, kad mačai su klaipėdietėmis bus įdomūs. „O kas nugalės šioje serijoje, tik vienas Dievas žino“, – sakė krepšininkė.

Iš savo ilgametės patirties ji žino – tokios svarbos rungtynėse, kur dėl išlikimo kovoja lygiavertės varžovės, svarbiausia vykdyti trenerio nurodymus ir gintis, gintis, gintis... „Gynyba laimi rungtynes. O prie jos prisideda kiti veiksniai – patirtis, susižaidimas, žaidėjų pasitikėjimas viena kita“, – kalbėjo Iveta.

Pasiteiravus, kaip ji reaguoja į emocijomis trykštantį komandos trenerį Liną Šalkų, krepšininkė atsakė: „Per savo karjerą mačiau daug trenerių. Ir man svarbu, ne kaip treneris pasakė, o ką pasakė. Net jeigu jis šaukia, aš girdžiu tik jo žodžius. Visada reikia įsiklausyti, kas tau sakoma.“

„Kibirkšties-VIČI-IKI“ ir „Aisčių-LSU“ mačo favoritės lyg ir aiškios – tai LMKL reguliariojo sezono nugalėtojos vilnietės. Vis dėlto jos nesitiki lengvos pergalės, o kaunietės ir nežada jos lengvai atiduoti.

Reguliariojo sezono varžybose Vilniaus ekipa laimėjo visas keturias dvikovas su „Aistėmis-LSU“ – 103:50, 66:65, 71:63 ir 77:54.

„Kibirkšties-VIČI-IKI“ puolėjos Kristinos Vengrytės nuomone, jos komandos stiprybė – geras mikroklimatas. „Visos žaidėjos gerai sutaria, esame draugės, ir treneriai bei visi klubo darbuotojai sudaro puikų kolektyvą. Tad tikrai turime dėl ko stengtis kovodamos aikštėje“, – sakė K.Vengrytė.

Labiausiai patyrusi „Aisčių-LSU“ žaidėja Jolanta Marmienė galėtų ištisomis valandomis pasakoti jaunesnėms komandos draugėms, ką reiškia žaisti čempionato pusfinalyje –ji šiame etape, kiek pamena, yra kovojusi mažiausiai devynis kartus. „Tokiose rungtynėse svarbiausia išsaugoti šaltą protą, ramiai vykdyti trenerio nurodymus ir, žinoma, pataikyti į krepšį“, – kalbėjo Jolanta.

Ji mano, kad itin sėkmingai sužaistas ketvirtasis reguliariojo sezono ratas, kai komanda iškovojo šešias pergales ir tik sykį pralaimėjo, taip pat ir peržengtas ketvirfinalio barjeras jaunoms „Aisčių-LSU“ žaidėjoms suteikė pasitikėjimo, jos pajuto pergalių skonį. Be to, vis daugiau komandai padeda atsarginės žaidėjos, kolektyve – puiki atmosfera.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių