Pereiti į pagrindinį turinį

Lemiamų dvikovų favoritės – „VIČI-Aistės“ ir „Sirenos“

2012-04-13 17:11
Lemiamų dvikovų favoritės – „VIČI-Aistės“ ir „Sirenos“
Lemiamų dvikovų favoritės – „VIČI-Aistės“ ir „Sirenos“ / Artūro Morozovo nuotr.

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionato finale iki trijų pergalių kovos Kauno „VIČI-Aisčių“ ir Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-IKI“ komandos.

Kova dėl aukso medalių prasidės rytoj 13 val. Kaune, A.Sabonio krepšinio centre (Pašilės g. 39a). Antrosios rungtynės vyks 17 d. Vilniuje, trečiosios – 24 d. Kaune. Prireikus ketvirtosios dvikovos, ji numatyta 26 d. šalies sostinėje. Jei ir tądien finalas nesibaigtų, lemiamas susitikimas būtų surengtas 27 d. Kaune.

Šį sezoną „VIČI-Aistės“ nė karto nenusileido vilnietėms – laimėjo visas ketverias LMKL čempionato rungtynes (85:58, 63:57, 68:64 ir 88:72) bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyro finalo mačą (73:64).

Pusfinalyje trenerio Manto Šerniaus auklėtinės 2:0 (69:54 ir 69:59) eliminavo Kauno rajono „Sirenas“, o Tado Stankevičiaus vadovaujamos Vilniaus krepšininkės 2:0 (78:58 ir 88:51) – Šiaulių „Rūtą“.

Ar „Kibirkštis-Tichė-IKI“ sugebės mesti iššūkį titulą ginančiai Kauno komandai? Apie tai mintimis dalijasi LMKL komandų treneriai.

Dalius Ubartas, Klaipėdos „Lemminkainen“ vyriausiasis treneris:  „Sunku prognozuoti, kaip vyks finalo serija. „Kibirkštis-Tichė-IKI“ pastaruoju metu žaidžia vis geriau, bet „VIČI-Aistės“ atrodo stipresnės pagal sudėtį, turi ilgesnį atsarginių žaidėjų suolą, tad finale turės pranašumą. Vis dėlto manau, kad serija nesibaigs po trijų rungtynių. Laukiu labai įdomios ir atkaklios kovos, tikiu, kad vilnietės bent vieną pergalę tikrai iškovos.“

Sinilga Bartaševičiūtė, „Utenos“  vyriausioji trenerė: „Beveik esu tikra, kad „VIČI-Aistės“ laimės seriją 3:0, nors laukiu įtemptos kovos, gali pasitaikyti ir pratęsimų. „Kibirkštis-Tichė-IKI“ šiuo metu yra bangos, todėl gali susikauti su „VIČI-Aistėmis“, bet laimėti – ne, nes tiesiog yra ne to lygio komanda.“

Ričardas Maceina, Kauno „LKKA-Aisčių“ vyriausiasis treneris: „Manau, kad „Kibirkštis-Tichė-IKI“ vieną pergalę savoje aikštėje turėtų iškovoti, bet visos finalo serijos favoritės  yra „VIČI-Aistės“. Jos yra patyrusios, turi ilgą atsarginių žaidėjų suolą, jau žaidžia visos sudėties. Vilniaus ekipa, aišku, kovos, nepasiduos, tad kaunietėms nebus lengva laimėti trijų rungtynių iš eilės. „Kibirkšties-Tichės-IKI“ noras sukurti intrigą ar net laimėti finalą turėtų padaryti labai įdomiu. Motyvacijos komanda turės daugiau nei pakankamai. Daug priklausys nuo to, kaip sužais Gintarė Petronytė, puikios sportinės formos šiuo metu yra Kristina Vengrytė. Manau, dar turėtų iššauti ir neseniai prie komandos prisijungusi Laima Rickevičiūtė. Finale daug lems ir trenerių darbas, jų sprendimai, komandoms reikės labai gerai atlikti namų darbus. Bus labai įdomu stebėti, kokių naujovių sugalvos treneriai, o jų ilgoje serijoje prireiks. Tad prognozuoju labai įdomią finalo seriją, kuri man tam tikra primins „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ kovas – juk kausis Kauno ir Vilniaus komandos.“

„Sirenos“ ir „Rūta“ varžysis dėl bronzos apdovanojimų. Rungtynės vyks šiandien 18 val. ir 20 d. Garliavos sporto centre bei 17 d. Šiauliuose, o prireikus – 23 d. Šiauliuose ir 25 d. Garliavoje.

Kauno rajono ir šiauliečių tarpusavio susitikimų santykis šį LMKL sezoną – 3:1 „Sirenų“ naudai (66:56, 79:63, 84:70 ir 60:62).

„Sirenų“ komandos vyriausiasis treneris Linas Šalkus pirmosioms rungtynėms su „Rūta“ rengėsi sirgdamas, tačiau ramino save tuo, kad žaidėjos – sveikos.

Šiauliečių strategas Arūnas Kačerauskas pripažino, kad jo ekipa jaučia nuovargį ir būtent dėl jo, manoma, nepasipriešino pusfinalyje Vilniaus ekipai. „Svarbiausia, kad žaidėjos garbingai susikautų ir kad suteiktų gerų emocijų tiek sau, tiek žiūrovams. Čempionatui finišuojant labai daug lemia fizinis pasirengimas, o „Sirenos“ ne vienas rungtynes laimėjo būtent dėl to, kad buvo stipresnės fiziškai. Manau, tai bus jų pranašumas, bet mes nenusiteikę serijos pralaimėti sausai ir kausimės iš paskutiniųjų“, – pažadėjo A.Kačerauskas.

Mintimis apie „Sirenų“ ir „Rūtos“ galimybes kovoje dėl bronzos medalių taip pat pasidalijo kitų LMKL komandų treneriai.

„Man kyla klausimas, ar „Rūta“ nebus sužaidusi savo geriausių rungtynių ketvirtfinalyje? Manau, kad šiaulietės dar vieno stebuklo nesukurs ir „Sirenos“ laimės šią seriją. Kauno rajono ekipa turi daugiau patyrusių žaidėjų, stiprią vidurio puolėją. Kita vertus, „Rūta: jau ne kartą įrodė, kad moka kovoti, todėl jas įveikti „Sirenoms“ nebus paprasta“, – sakė D.Ubartas.

„Sirenos“ atrodo stipresnės už „Rūtą“, be to, Kauno rajono ekipos koziris – geras žaidėjų fizinis pasirengimas. „Sirenas“ visą sezoną į priekį vedė trys lyderės, varžovėms itin sunku sustabdyti vidurio puolėją Kristiną Alminaitę. Vis dėlto neabejoju, kad „Rūta“, turinti stiprias legionieres, kovos iš paskutiniųjų. Mūsų laukia įdomi serija, kuri neturėtų pasibaigti sausu rezultatu“, – svarstė R.Maceina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų