Pereiti į pagrindinį turinį

Lengvaatlečiai laukia vasaros

2009-03-10 09:00
Lengvaatlečiai laukia vasaros
Lengvaatlečiai laukia vasaros / Gedimino Bartuškos nuotr. Pirmoji: sprinterė L.Grinčikaitė atvertė naują šalies lengvosios atletikos puslapį, patekusi į finalą.

Pasirodymai – geri, nors galėjo būti dar geresni. Maždaug tokios nuotaikos iš Europos uždarų patalpų čempionato Italijoje grįžo Lietuvos lengvosios atletikos rinktinė.

Gimtadienis – po Egipto saule

Daugiausia dėmesio Vilniaus oro uoste sulaukė rinktinės lyderės – daugiakovininkė Viktorija Žemaitytė ir sprinterė Lina Grinčikaitė.

"Savo planus įgyvendinau. Norėjau surinkti 4500 taškų, ir tai pavyko padaryti. Be to, dar pagerinau asmeninį rekordą, tad viskas gerai", – žurnalistams sakė Turine 4516 taškų surinkusi ir 6 vietą penkiakovės varžybose užėmusi V.Žemaitytė.

Kaunietę nuvylė tik bėgimų su barjerais rungtis. "Per apšilimą jaučiau, kad galiu bėgti greičiau. Tačiau buvo užlaikytas mūsų startas, tas laukimas išmušė iš ritmo ir nepavyko gerai startuoti. Rezultatas išėjo prastesnis nei Lietuvos čempionate", – apgailestavo daugiakovininkė.

V.Žemaitytė pasidžiaugė, kad visiškai nebejaučia kairiojo kelio traumos padarinių. Po reabilitacijos sportininkė ilgai juto, kad gero atsispyrimo reikalaujančios rungtys – šuoliai į aukštį ir į tolį – gerokai šlubuoja. Turine visos problemos buvo pamirštos – V.Žemaitytė pasiekė asmeninį šuolio į aukštį rekordą (186 cm).

Po sėkmingo Europos čempionato V.Žemaitytė leis sau atsipūsti. Jau šiandien sportininkė išskrenda savaitės atostogų į Egiptą. Po karšta Šarm El Šeicho saule kaunietė kovo 11-ąją atšvęs ir 24-ąjį gimtadienį.

Bėgikė pramiegojo startą

Atostogauti užsienyje ketina ir L.Grinčikaitė. Tačiau 21-erių klaipėdietė nebuvo tokia atvira ir savo poilsio planų neatskleidė.

L.Grinčikaitė poilsio nusipelnė – Turine ji tapo pirmąja Lietuvos sprintere, kuri pateko į suagusiųjų Europos ar pasaulio čempionato finalą. Lemiamame 60 m bėgime klaipėdietė aplenkė vieną varžovę ir finišavo 7-toji (7,38 sek.).

"Pramiegojau startą. Gal dėl to, kad naktį pernelyg gerai miegojau", – juokavo L.Grinčikaitė.

Tačiau vėliau sportininkė pripažino, kad kortas supainiojo varžybų organizatoriai. Finale sprinterėms dėl užsitęsusių kitų rungčių ir apdovanojimo ceremonijų starto teko laukti labai ilgai. "Net apsirengti neleido, – prisiminė kiek peršalusi L.Grinčikaitė. – Po prasto starto praradau labai daug laiko. Šiek tiek apmaudu, nes galėjau kilti aukščiau."

Linksmai ir su šypsena į klausimus atsakinėjusi L.Grinčikaitė patvirtino, kad pagaliau sutvarkė dokumentus tarptautinio sporto meistro vardui gauti.

Džiugina kylanti kreivė

Lietuvos rinktinės vadovas Aleksas Stanislovaitis taip pat buvo nusiteikęs optimistiškai. "Pasirodymą Turine vertinu normaliai. Turėjome tris kvotas, kurias šiame čempionate apmokėjo Europa. Dabar grįžome su šešiomis kvotomis, kurios duodamos pagal tai, kiek sportininkų dalyvauja finaliniuose etapuose. Taigi kreivė kyla aukštyn", – pažymėjo buvęs vyriausiasis šalies rinktinės treneris.

Specialistas pasidžiaugė V.Žemaitytės ir L.Grinčikaitės rezultatais, o prasčiau pasirodžiusių taip pat nesmerkė. "Jauniems sportininkams Raivydui Staniui, Dariui Aučynai, Martynui Jurgilui ir Živilei Brokoriūtei tai buvo pirmieji startai tokio rango varžybose. Su jais aptarėme pliusus ir minusus. Manau, kad Turine įgyta neįkainojama patirtis jiems visiems pravers Europos jaunimo čempionate Kaune", – aiškino A.Stanislovaitis.

Lietuvos kaimynai estai Europos čempionate iškovojo du aukso medalius (šuolininkė į tolį Ksenija Balta ir septynkovininkas Mikka Mahapillas).

"Mes sveikiname estus ir džiaugiamės jų pasiekimais. Tačiau lengvoji atletika yra vasaros sporto šaka. Viską įvertinsime po vasaros", – reziumavo A.Stanislovaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų