Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkai įamžins lietuvės pergalę

2009-03-27 09:00
Lenkai įamžins lietuvės pergalę
Lenkai įamžins lietuvės pergalę / AFP nuotr. Įkvėpė: finiše S.Krupeckaitės laukė jos treneris ir vyras D.Leopoldas. Naujoji pasaulio čempionė ir rekordininkė netramdė džiaugsmo ašarų.

Pagerinti planetos rekordą ir siekti aukso – taip prieš beveik du mėnesius dviratininkė Simona Krupeckaitė kalbėjo apie savo planus būsimajame pasaulio čempionate. Juos ji pradėjo vykdyti.

Eksrekordininkė – priblokšta

Tai, ką buvo užsibrėžusi, Lietuvos sportininkė pasiekė Lenkijos miesto Pruškovo velodrome "BGZ Arena".

500 m atskirojo starto lenktynėse S.Krupeckaitė greičiausiai iš 23 dalyvių nuvažiavo distanciją ir tapo pasaulio čempione. Uteniškės rezultatas – 33,296 sek. – 0,292 sek. viršijo planetos rekordą, nuo 2007-ųjų priklausiusį australei Annai Meares.

S.Krupeckaitė Pruškovo treke pasiekė vidutinį 54,060 km/val. greitį. Kiek lėčiau įveikusi pirmuosius 125 m (3-iasis rezultatas), ji likusias atkarpas nuskriejo kaip žaibas.

"Aš net išsižiojau iš nuostabos sužinojusi Simonos rezultatą. Tai – įspūdingas, neįtikimas pasiekimas. Nemaniau, kad šiose varžybose kuriai nors sportininkei pavyks pagerinti mano rekordą", – pripažino 2007-ųjų pasaulio čempionė A.Meares.

Čempionė netramdė ašarų

– Simona po finišo ir per apdovanojimą netramdė emocijų. Tai buvo džiaugsmo, svajonės išsipildymo ašaros, – interviu dienraščiui sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) generalinis sekretorius Antanas Taučius. – Pasibaigus varžybų dienai visa mūsų delegacija dar kartą pasveikino laimingąją pasaulio čempionę, palinkėjome jai sėkmės kitose rungtyse. Dviratininkė ne juokais patvirtino, kad šis medalis – tikrai ne paskutinis.

– Kuris S.Krupeckaitės titulas, jūsų nuomone, svaresnis: pasaulio čempionės ar planetos rekordininkės?

– Abu pasiekimai reikšmingi, bet pasaulio rekordas tikriausiai šiek tiek solidesnis. Juk ne kiekvieną sezoną perrašoma aukščiausių rezultatų lentelė, juo labiau mūsų šalies sportininkų dėka. Į mus jau kreipėsi Lenkijos ir Europos dviračių sąjungų prezidentas Wojciechas Walkiewiczus ir informavo, kad Simonos rekordas, kaip pirmasis Pruškovo velodromo istorijoje, bus įamžintas specialioje vitrinoje. Kolega irgi džiaugėsi, sakė, smagu, kad pasisekė ne bet kam, o kaimynams lietuviams.

– Kaip po pirmojo starto jaučiasi Simona?

– Ji įgijo dar daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Tai ypač svarbu, nes prieš akis – kitos rungtys, pirmiausia – principinė penktadienio akistata 200 m sprinte su olimpine čempione Victoria Pendleton. Tai bus įdomi kova. S.Krupeckaitė, jau pajautusi, kad gali važiuoti labai greitai, pajėgi nuvainikuoti ir šią treko žvaigždę.

– Ar čempionė nepristigs jėgų, nes ji dalyvaus ir individualiose, ir komandų lenktynėse?

– Simona, kaip ir kitos mūsų rinktinės narės, pripratusios prie tokio krūvio, be to, specialiai rengėsi šiam čempionatui. Galbūt kažkiek nukentės keirino rungtis, kuri vyks paskutinę čempionato dieną, bet iki to problemų neturėtų būti.

Pasiekimas pranoko lūkesčius

Moterų asmeninių 3000 m persekiojimo lenktynių finale dėl trečiosios vietos panevėžietė Vilija Sereikaitė distanciją įveikė per 3 min. 33,853 sek. ir iškovojo bronzos medalį.

Lietuvė, lemiamoje dvikovoje pasiekusi 50,482 km/val. greitį, aplenkė britę Joanną Rowsell (3 min. 35,209 sek.).

Aukso medalį iškovojo Alisson Shanks iš Naujosios Zelandijos (3 min. 29,807 sek., vid. greitis 51,553 km/val.), finale nugalėjusi britę Wendy Houvenaghel (3 min. 32,174 sek.).

"Atsižvelgdami į Vilijos užimtą 11-ąją vietą pernykščiame pasaulio čempionate ir 6-ąją poziciją Pekino olimpinėse žaidynėse planavome, kad būtų neblogai, jei šiame čempionate ji įsitvirtintų šešetuke. Iškovotas bronzos medalis pranoko lūkesčius. Už sunkų darbą, atkaklumą ji nusipelnė apdovanojimo. Kita vertus, stabilūs Vilijos rezultatai teikė vilčių, kad dviratininkė gali viršyti prognozes", – teigė A.Taučius.

Vakar komandų sprinto lenktynėse dalyvavo S.Krupeckaitė ir Gintarė Gaivenytė, o komandų persekiojimo varžybose – V.Sereikaitė, Svetlana Pauliukaitė ir Aušrinė Trebaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų