Lenkijoje sužeistas olandų dviratininkas F. Jakobsenas pabudo iš komos

Olandų dviratininkas Fabio Jakobsenas (Fabijas Jakobsenas) pabudo iš dirbtinės komos, sukeltos jam po šiurpaus griuvimo per lenktynes „Tour de Pologne“, ir dabar jaučiasi „gerai“, penktadienį pranešė organizatoriai.

„Turime gerų žinių iš Sosnoveco ligoninės! Fabio Jakobsenas dabar yra atsibudęs iš komos. Jo būklė yra „gera“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė „Tour de Plogne“ atstovai.

Ligoninė pietų Lenkijoje, kur nuo veido sužeidimų gydoma 23 metų kylanti žvaigždė, taip pat ruošiasi paskelbti pranešimą.

Trečiadienį F. Jakobsenas pastumtas rėžėsi į atitvarus važiuodamas apie 80 km per val. greičiu, įnirtingai varžydamasis su tautiečiu olandu Dylanu Groenewegenu (Dilanu Grunevegenu) per pirmąjį lenktynių etapą Katovicuose.

Dviratininkams išsiveržus į priekį, D. Groenewegenas staiga pasuko vairą į dešinę ir kliudė trasos pakraščiu spurtavusį F. Jakobseną. Pastarasis rėžėsi į atitvarus ir atsitrenkė į prie jų stovėjusį fotografą.

D. Groenewegenas laimėjo tą etapą, bet vėliau buvo diskvalifikuotas, o F. Jakobsenas buvo paskelbtas nugalėtoju.

Iškart po nelaimės F. Jakobsenui buvo atlikta penkias valandas trukusi operacija, siekiant išgelbėti jo gyvybę.

Ligoninės vadovo pavaduotojas Pawelas Gruenpeteris (Pavelas Griunpėteris) ketvirtadienį patvirtino, kad nors sportininko savijauta pagerėjo, pabudęs iš komos jis tebėra „sunkios, bet stabilios“ būklės.

Ketvirtadienį P. Groenewegenas taip pat atsiprašė už savo elgesį: „Negaliu rasti žodžių, kurie apibūdinti, kaip apgailestauju dėl Fabio ir kitų, kas pargriuvo ar nukentėjo.“

„Visą laiką galvoju apie jį“, – parašė jis „Twitter“.

Katovicų prokuratūra pradėjo tyrimą dėl incidento.

Policija taip pat surinko vaizdo įrašus, taip pat pasiėmė sužeistųjų dviračius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių