Pereiti į pagrindinį turinį

Lenktynininkas J. Wilsonas po sunkios traumos neišgyveno

2015-08-25 05:58
BNS inf.
J.Wilsonas
J.Wilsonas / Scanpix nuotr.

Britas lenktynininkas Justinas Wilsonas (Džastinas Vilsonas) mirė pirmadienį po sunkios galvos traumos, kurią patyrė įvykus nelaimingam atsitikimui INDYCAR automobilių lenktynes JAV Pensilvanijos valstijoje, o tas incidentas išprovokavo raginimus iš naujo apsvarstyti saugumo priemones.

37 metų J.Wilsonas buvo ištiktas komos nuo sekmadienio, kai nuo kito automobilio atitrūkusi nuolauža pataikė jam į šalmą važiuojant paskutinius ratus Pokono lenktynių trasoje, dar žinomoje kaip „Klastingasis trikampis“ (Tricky Triangle), per priešpaskutines šio sezono „INDYCAR Series“ lenktynes.

Šefildo mieste gimusio komandos „Andretti Autosport“ lenktynininko artimieji anksčiau pirmadienį buvo atskraidinti, kad galėtų aplankyti jį ligoninėje „Cedar Crest“ Alentaune, prieš paskelbiant apie jo mirtį.

J.Wilsono jaunesnis brolis Stefanas, kuris taip pat yra lenktynininkas, savo „Twitter“ žinutėje rašė: „Net negaliu pradėti rašyti apie netektį, kurią dabar jaučiu. Jis buvo mano Brolis, mano geriausias draugas, mano pavyzdys ir mokytojas. Jis buvo čempionas!“

J.Wilsonui į galvą pataikė automobilio pirmagalio detalė, atitrūkusi nuo lenktynininko Sage'o Karamo (Seidžo Karamo) mašinos, kai jis išlėkė iš trasos važiuojant 179-ajį ratą iš 200. Po to smūgio J.Wilsono automobilis taip pat rėžėsi į vidinę trasos sienelę.

Sužeistas lenktynininkas, dviejų vaikų tėvas, buvo nedelsiant nuskraidintas į ligoninę, bet taip ir neatgavo sąmonės.

J.Wilsonas tapo pirmuoju žmogumi, žuvusiu per INDYCAR lenktynes nuo 2011 metų, kai avarija nusinešė kito brito lenktynininko Dano Wheldono (Deno Veldono), 2005-ųjų „INDYCAR Series“ čempiono ir lenktynių „Indianapolis 500“ dukart laimėtojo, gyvybę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų