Pereiti į pagrindinį turinį

L.Grinčikaitė – greičiausia pasaulio studentė

2009-07-10 23:59

Klaipėdietė Lina Grinčikaitė Belgrade (Serbija) pranokusi save ir didelį būrį varžovių – tapo pasaulio studentų universiados čempione.

Sėkmė akivaizdžia persvara

Lemiamose 100 m varžybose 22-ejų klaipėdietė finišo liniją kirto įveikusi distanciją per 11,31 sek. Edmundo Norvilo auklėtinė, pasiekusi asmeninį rekordą, 0,21 sek. aplenkė vicečempionę japonę Momoko Takahashi. Bronzos medalį iškovojusi portugalė Sonia Tavares nuotolį nubėgo per 11,54 sek.

Lengvosios atletikos specialistai pabrėžė, kad tokia lietuvės persvara prieš artimiausią varžovę finale – pernelyg didelė.

Iš viso dėl greičiausios pasaulio studentės vardo varžėsi 40 dailiosios lyties atstovių. Klaipėdietė kvalifikacinėse varžybose parodė, kad bus viena pagrindinių pretendenčių į auksą. Pirmą dieną greičiausiai nubėgusi distanciją – per 11,49 sek., pasiekė aukščiausią Lietuvos rezultatą šį sezoną.

Pusfinalis ir finalas vyko tą pačią – trečiąją dieną. Pusfinalyje L.Grinčikaitė, dar kartą pagerinusi rezultatą – 11,37 sek., vėl aplenkė visas trijų pusfinalio grupių bėgikes.

Tačiau į universiados 100 m rekordą (11,00 sek.), kurį beveik 30 metų – 1979 m. rugsėjo 8 d. Mechiko (Meksika) mieste pasiekė tuometės Vokietijos Demokratinės Respublikos bėgikė Marlies Gohr, klaipėdietė nesikėsino.

Nesuvokė pergalės svarbos

Kai sprinterės atvyko į apšilimo aikštę, ji buvo panaši į baseiną. Per pusvalandį organizatoriams pavyko pašalinti vandenį.

L.Grinčikaitė manė, kad varžybos bus nukeltos, bet neverkšleno: "Buvusiomis sąlygomis nesiskundžiau, nes visų sportininkių laukė vienodi bėgimo takeliai".

Klaipėdietė tapo ketvirta Lietuvos lengvaatlete, laimėjusia universiadą. Iki šiol tai buvo pavykę Anai Kasteckajai (Ambrazienei), Margaritai Navickaitei ir Viktorijai Žemaitytei.

"Po pergalės nespėjau suvokti, nes viskas įvyko greitai, o į studentų kaimelį grįžau vėlai, – žiniasklaidininkams sakė klaipėdietė. – Tik rytą atsikėlusi supratau, kad tapau čempione."

Geriausia praėjusių metų Klaipėdos sportininkė neslėpė, kad buvo iškėlusi aukščiausią tikslą: "Mačiau, kad galima laimėti ir dėjau visas pastangas, kad iškovočiau čempionės vardą. Daugelis varžovių buvo aukšto lygio, matytos. Jų asmeniniai rezultatai – labai aukšti. Bet aš buvau gerai pasiruošusi ir pasiekusi asmeninį rekordą, nepalikau joms jokių vilčių."

Kitų lietuvių rezultatai

Vyrų 100 m finale kaunietis Rytis Sakalauskas užėmė aukštą penktąją vietą. Lietuvos sprinteris distanciją nubėgo per 10,41 sek.

Aukso medalį iškovojusio Hondūro atstovo Rolando Palacioso rezultatas – 10,30 sek.

22-ejų lietuvis greičiausiai bėgo pusfinalyje. Nuotolį įveikęs per 10,39 sek., pasiekė asmeninį rekordą, ir buvo ketvirtas.

Moterų 800 m varžybų pusfinalyje 24-erių vilnietė Aina Valatkevičiūtė buvo per plauką nuo finalo. Lietuvė distanciją nubėgo per 2 min. 04,94 sek. ir pasiekė geriausią sezono rezultatą, tačiau iki finalo aštuntuko jai trūko 0,07 sek. Bėgikė liko devinta tarp 16 dalyvių.

Moterų disko metimo varžybose skuodiškė Zinaida Sendriūtė užėmė 7 vietą. 24-erių lietuvė geriausiu pirmuoju mėginimu įrankį nusviedė 55,65 m.

Aukso medalį iškovojo australė Dani Samuels, kuri diską numetė 62,48 m.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų