Lietuvės – Europos kurčiųjų paplūdimio tinklinio čempionato finale

  • Teksto dydis:

Mūsų šalies tinklininkės Birutė Aleknavičiūtė ir Ingrida Milkintaitė, Europos kurčiųjų moterų paplūdimio tinklinio čempionato pusfinalio mače 2:0 įveikusios lenkes Pamelą Luszczynską ir Edytą Kucharską, pateko į finalą.

Pirmąjį setą jos laimėjo 21:19, antrąjį – 21:17.

Abu setai buvo panašūs – lietuvės beveik visuomet būdavo priekyje, o varžovės jas vydavosi ir pasivydavo. Tačiau lenkės, išlyginusios rezultatą, neįstengdavo išsiveržti į priekį. Tik sykį, trumpam, joms antrajame sete pavyko aplenkti lietuves 11:10.

Sidabro medalius jau užsitikrinusios B. Aleknavičiūtė ir I. Milkintaitė, šeštadienį dėl aukso susitiks su ukrainietėmis, kurioms pusfinalyje prireikė trijų setų, kol palaužė itales – 2:1.

B. Aleknavičiūtės ir I. Milkintaitės titulų sąrašas – įspūdingas. Trijose iš eilės deflimpinėse žaidynėse (2013 m. ir 2017 m. – laimėjo sidabrą, 2022 m. – bronzą) jos užėmė prizines vieta, 2016 m. tapo pasaulio čempionėmis, 2012 m. – vicečempionėmis, o praėjusiais metais iškovojo bronzą.

2005-aisiais B. Aleknavičiūtė 1-osiose Senojo žemyno pirmenybėse laimėjo sidabrą, tačiau tąkart jos partnere buvo Sigita Lukošiūtė.

Nuo 2010-ųjų kartu žaidžiančioms B. Aleknavičiūtei ir I. Milkintaitei ši sėkmė Europos čempionate – pirmoji.

Austrijos Badeno mieste vykstančiose 5-osiose pirmenybėse kovą pradėjo 10 moterų ekipų iš 8 valstybių. Jose debiutavusioms Dorotėjai Keraitei ir Martynai Jurgilaitei pergalių dar teks palaukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių