Lietuviai padėjo „Livonia“ regbio klubui tapti Latvijos čempionu

  • Teksto dydis:

Lietuvos regbio rinktinės žaidėjas Dovydas Taujanskas sulaukė profesionalaus Velso klubo dėmesio. Šiaulių „BaltRex“ klubo, kuriam atstovauja jaunasis talentas, ir Latvijos čempionų „Livonia“ klubo bendradarbiavimas davė vaisių. Lietuvis stipriai prisidėjo prie pirmosios latvių klubo pergalės nacionaliniame čempionate ir atkreipė „Ospreys“ klubo dėmesį.

Vienas iš keturių profesionalių Velso klubų „Ospreys“ sudarė sutartį su Latvijos „Livonia“ klubu, kuriam padės kryptingai profesionalėti. „Ospreys“ atstovas Yarnie Guthrie džiaugėsi nauja bendradarbiavimo kryptimi: „Livonia“ taps mūsų klubo dalimi ir per šį klubą mes ieškosime žaidėjų Baltijos šalyse, kurie gautų galimybę žaisti aukščiausiame lygyje.“

Vienas iš pirmųjų klubų bendradarbiavimo pasiekimų – lietuvio Dovydo Taujansko atradimas. Šiaulių „Baltrex“ regbininkas kartu su dar keturiais lietuviais – Vytaru Bloškiu, Vaidotu Gaubu ir broliais Juliumi ir Andriumi Sutkais - padėjo „Livonia“ klubui pirmą kartą istorijoje tapti čempionais. „Ospreys“ netruko pastebėti lietuvių talentą ir Dovydui Taujanskui buvo pasiūlyta galimybė studijuoti „Swansea“ universitete, kur jis atstovautų universiteto komandai ir dalyvautų „Ospreys“ plėtojimo programoje. Šiuo metu vyksta derinamos susitarimo detalės.

„Iš pradžių noriu save išbandyti „Swansea“ universiteto komandoje ir tobulėti „Ospreys“ programos pagalba. Stengsiuosi kiek galima geriau pasirodyti kiekviename mače, kad nutiesčiau kelią į profesionalo karjerą. Jeigu man pasiseks, norėčiau regbį žaisti aukščiausiame lygyje.“ – apie karjeros perspektyvas kalbėjo Dovydas Taujanskas.

Šiaulių „BaltRex“ treneris Edmundas Ščavinskas taip pat patenkintas draugyste su latviais: „Gerai, kad tapome draugais. Atskirai esame maži klubai, tačiau sujungę savo pajėgas galime atkreipti didesnių organizacijų dėmesį. Šiais metais mūsų bendradarbiavimas padėjo „Livonia“ klubui triumfuoti. Kitais metais „BaltRex“ turėtų dar geriau pasinaudoti bendradarbiavimo teikiama nauda.“

Velso „Ospreys“ klubas buvo įkurtas prieš 10 metų ir šiuo metu žaidžia „RaboDirect Pro12“ čempionate ir regbio Čempionų lyga vadinamame „Heineken Cup“ turnyre.


Šiame straipsnyje: Dovydas TaujanskasLivoniaregbis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių